پخش زنده
امروز: -
هفتمین جشنواره بین المللی اعتکاف در بخشهای ادبی و هنری امروز ۲۸ دی ماه با معرفی نفرات و آثار برتر در خرم آباد به کار خود پایان داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان لرستان، آئین اختتامیه هفتمین جشنواره بین المللی اعتکاف امروز پنج شنبه ۲۸ دی ماه با حضور ۴۰۰ مهمان خارجی از کشورهای هند، پاکستان، لبنان و آفریقا و همچنین مهمانان ملی و استانی در سالن ایثار بنیاد شهید و امور ایثارگران لرستان برگزار شد.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در این مراسم به سه کارکرد مهم اعتکاف اشاره کرد و گفت: کارکرد اول اعتکاف تمرین زیست جمعی است که بنابر احکام این فریضه باید در مساجد جامع که جمع مسلمین است برگزار شود.
حجت الاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه کارکرد دوم اعتکاف را خودشناسی و خودسازی عنوان کرد و گفت: اعتکاف بهترین فرصت برای انسان است تا فضایل و رذایل خود را شناسایی کرده و در همان زمان برای رفع رذیلتها تلاش کند.
وی در ادامه خودسازی در اعتکاف را شامل خودسازی بینشی، منشی و کنشی دانست که خودشناسی بینشی به معنای رشد عقلانیت و با عقل عمل کردن، خودسازی منشی بررسی فضایل و رذایل و خودشناسی کنشی حاصل دو خودشناسی بینشی و منشی است که در اعمال انسان نمود پیدا میکند.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، کارکرد سوم اعتکاف را تمرین خلوت گزیدن در جمع دانست که معتکفان میتوانند با بهره گیری از آن یادبگیرند چگونه در کثرتها و در زندگی روزمره همواره خداوند را ناظر بر اعمال خود دانسته و به وظایف خود به خوبی عمل کنند.
حجت الاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه گفت: اعتکاف برای مسئولان نظام از توده مردم مهمتر است، چون پس از خلوتگزینی، کارآمدی و کارایی در خدمت به مردم مضاعف میشود.
وی با اشاره به فرموده رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب مبنی بر رشد معنویت گفت: تاثیر انقلاب اسلامی در جهان امروز به مثابه معنویت بوده است.
رئیس ستاد مرکزی اعتکاف نیز در این مراسم با بیان اینکه امروز اعتکاف در سراسر کشور انسجام دارد، گفت: این مراسم معنوی در ۱۰۳ کشور دنیا برگزار میشود که متراکمترین اعتکاف پس از ایران در لندن بوده است.
حجت الاسلام سید باقر تکیهای هدف از برگزاری جشنواره اعتکاف را فرهنگ سازی و نقش آفرینی برای ترسیم فرهنگ نوین اسلام عنوان کرد.
وی با بیان اینکه سند راهبردی اعتکاف حاصل سه هزار و ۷۰۰ ساعت کار ۱۲ استاد برجسته حوزههای علمیه و دانشگاهی است، گفت: سندی که رهبر معظم انقلاب در خصوص آن فرمودند ویرایش لازم نداشته و به آن عمل کنید.
حجت الاسلام سید باقر تکیهای در بخش دیگری از سخنانش خاطرنشان کرد: مردم انقلابی، متدین، متعهد و متجهد ایران مبعوث هستند برای طلوع صغری تا طلوع کبری حضرت صاحبالزمان (عج) که لازمه آن معنویت و اخلاق است.
نماینده ولی فقیه در لرستان هم در این مراسم از همه عوامل و دست اندرکاران برگزاری اختتامیه هفتمین جشنواره بین المللی اعتکاف قدردانی کرد و آن را هدیهای از طرف امام رضا علیه السلام در آستانه لیله الرغائب به مردم لرستان دانست.
حجت الاسلام والمسلمین سید احمدرضا شاهرخی با اشاره به اینکه بخش علمی این جشنواره قرار است در لبنان برگزار شود، افزود: قبل از پیروزی انقلاب اسلامی مراسم اعتکاف تنها در چند شهر محدود برگزار می شد اما اکنون به برکت انقلاب در جای جای ایران شاهد برگزاری این مراسم هستیم.
حجت الاسلام والمسلمین خاتمی، نماینده ولی فقیه در زنجان هم به نقش مردم لرستان به ویژه روحانیت در پیروزی انقلاب اسلامی اشاره کرد و گفت: امروز به برکت خون شهدا، انقلاب اسلامی در سراسر جهان شناخته شده است.
فرهاد زیویار، استاندار لرستان هم در این مراسم اعتکاف را الگوی هویتساز برای تربیت بشر دانست و توقفگاهی برای تزکیه نفس که مانع از انحراف در اندیشههای بشری میشود.
در این جشنواره میزگرد تخصصی اعتکاف نیز با حضور جمعی از اساتید برگزار شد.
همچنین از مجموعه یازده جلدی آثار هفتمین جشنواره اعتکاف و یک اثر بین المللی رونمایی شد.
هزار و ۶۰۲ اثر به دبیرخانه هفتمین دوره جشنواره علمی، فرهنگی و هنری اعتکاف ارسال شده که از ۱۹ اثر برگزیده تجلیل شد.
از زمان برگزاری اولین جشنواره اعتکاف در سال ۱۳۹۱ تاکنون، شش جشنواره برگزار شده که اختتامیه آنها در این مدت در اقصی نقاط کشور برگزار و در قالب این شش جشنواره تاکنون ۹ هزار و ۵۰۰ اثر با موضوع اعتکاف منتشر شده است.
مراسم معنوی اعتکاف امسال در ایران در بیش از هفت هزار مسجد و در صد کشور دنیا برگزار خواهد شد.