پخش زنده
امروز: -
میزگرد «تأثیرات انقلاب اسلامی ایران بر بیداری اسلامی و تقویت جریانهای ضد امپریالیستی» در سارایوو برگزار شد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ از سارایوو، به همت مرکز مطالعات بالکان موسسه علمی پژوهشی ابن سینا میزگردی با موضوع " تأثیرات انقلاب اسلامی ایران بر بیداری اسلامی و تقویت جریانهای ضد امپریالیستی" در سالن اجتماعات موسسه در سارایوو برگزار شد. روشنفکران برجسته بوسنیایی در زمینه تبیین فرآیندهای مهم تاریخی در مورد این موضوعات بسیار مهم سخنرانی کردند.
دکتر جمال الدین لاتیچ با موضوع "تاثیر انقلاب اسلامی بر نحلههای فکری اسلامی در بوسنی و هرزگوین"، دیپلمات و روزنامه نگار بوسنیایی دکتر خیرالدین سومون با موضوع مقایسه روحیه مقاومت مردم فلسطین قبل و بعد از انقلاب اسلامی ایران، دکتر امیر حاجی کادونیچ با موضوع"جایگاه ایران در منطقه و نظام بین الملل بعد از پیروزی انقلاب اسلامی" و دکتر عثمان سفتیچ با موضوع تاثیر انقلاب اسلامی ایران بر تقویت جریانهای ضد امپریالیستی در جهان مطالبی ارائه کردند.
این میزگرد تعاملی با حضور تعداد قابل توجهی از مخاطبان از اقشار مختلف مردم و شخصیتهای فرهنگی و سیاسی بوسنی و هرزگوین برگزار شد. حاضرین از این فرصت استفاده کردند و از طریق تعامل با سخنرانان میزگرد، سوالاتی را مطرح و پاسخهای خود را دریافت کردند و اطلاعات خود را در مورد این رویداد بسیار مهم تاریخی که عمدتاً روابط ژئوپلیتیکی را در چهل و پنج سال گذشته شکل داد، گسترش دادند.
دکتر حاجی کادونیچ به شفاف سازی فرآیندهای ژئوپلیتیکی که انقلاب اسلامی به وجود آورد و روابط دوستانه بین بوسنی و هرزگوین و ایران و همچنین شرایط کنونی حاکم بر صحنه ژئوپلیتیک و ابزار "بازدارندگی" که محسوس است اشاره کرد.
همچنین دکتر خیرالدین سومون با تکیه بر تجربه خود ابعاد مهمی از انقلاب اسلامی که در زمینه درک دورهای که این فرآیندهای مهم در آن واقع شده مطالبی ارائه کرد.
دکتر لاتیچ در خصوص تاثیرات انقلاب اسلامی بر روی سازمان جوانان مسلمان بوسنی و هرزگوین پرداخت و گفت: که بعد از سفر اعضای این گروه به ایران که بعدها به گروه ۸۳ معروف شدند، رژیم کمونیستی آنها را متهم به بنیادگرایی کرد که میخواستند با الهام از انقلاب اسلامی ایران، یک انقلاب اسلامی در بوسنی ایجاد کنند. این در واقع تفکر رژیم کمونیستی بود که میخواست نخبگان روشنفکر مسلمان را شیطان جلوه دهد و در نهایت آن را سر برید تا اسلام در قلمروهای یوگسلاوی سابق ریشه کن شود.
در پایان این سمینار تحلیلگر و کارشناس سیاسی عثمان سفتیچ، تصویر وسیع تری از وقایع فوق الذکر و بازتاب آنها در جهان ارائه کرد. وی نمونههای جالبی از مبارزه ایران با تحریمهای اقتصادی تحمیلی و نفوذ ایران به ونزوئلا را ذکر کرد.
مدیریت این سمینار را انیسا گرابوس، کارشناس موسسه ابن سینا بر عهده داشت.