• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۲۷۹۳
تاریخ انتشار: ۱۸ دی ۱۳۹۲ - ۱۲:۲۲
صفحه نخست » عمومی

در قانون هدفمندی به مشکل بهداشت و درمان توجه شود

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت : در روش کار قانون هدفمندی یارانه ها باید مسیر دقیق تری طی شود و در قبال این قانون باید به مشکل بهداشت و درمان ، بیکاری و تولید هم توجه کرد .

به گزارش واحد مرکزی خبر، علی لاریجانی در سخنانش در گردهمایی استانداران افزود: دولت علاقه داشت درخصوص قانون هدفمندی یارانه ها بیشتر کار کند و به همین سبب آن را در لایحه بودجه 93 نیاورد اما ظاهرا دولت در مذاکره با نمایندگان مجلس قصد دارد زودتر تکلیف قانون هدفمندی را مشخص کند.
وی گفت: باید از ظرفیت این قانون در رفع مشکلات بهداشت و درمان استفاده کنیم چراکه به گفته وزیر بهداشت اگر حدود 10 هزار میلیارد تومان بودجه در اختیار این وزارتخانه قرار گیرد می توان بهداشت و درمان را رایگان کرد.
لاریجانی افزود: لااقل می توانیم با اجرای قانون هدفمندی یارانه ها مشکل بهداشت و درمان را حل کنیم.
وی پرداختن به بحث بیکاری و رونق تولید را از دیگر توجهات مهم در قانون هدفمندی یارانه ها خواند و ابراز امیدواری کرد: لایحه ای که دولت تنظیم می کند حاوی این نکات باشد.
رئیس مجلس در ادامه درخصوص قانون سیاست های اصل 44 قانون اساسی گفت: در این اصل 3 موضوع واگذاری ها، مقررات زدایی و آزادسازی آمده است اما هیچکدام خوب عمل نشد و بیشتر واگذاری های قلابی صورت گرفت به این ترتیب که واگذاری ها به نیمه دولتی ها واگذار شد و واقعی نبود.
لاریجانی افزود: طرح سهام عدالت هم چیزی بود که فقط اسمش را مطرح کردیم و سیستم های نیمه دولتی آن را اداره می کنند درحالیکه قصد از این سهام این بود که با واگذاری به مردم، نوعی رقابت ایجاد شود.
وی از استانداران حاضر در نشست خواست در آزادسازی شرکت ها و مقررات زدایی در بحث اصل 44 تلاش کنند.
رئیس مجلس گفت: در قانون برنامه پنجم تلاش شد روابطی برای مقررات زدایی اعمال شود تا افراد برای گرفتن مجوز نیاز نباشد کفش آهنی بپوشند و از این دستگاه به دستگاه دیگر بروند.
لاریجانی افزود: نباید دریافت مجوز انشعاب آب، برق و گاز چندین ماه طول بکشد و با این روند ما به رقابت قوی نخواهیم رسید.
لاریجانی افزود: مزایده ای در یک استان برگزار شد و 8 ماه طول کشید تا نتیجه مزایده را اعلام کنند و معلوم نیست این مزایده چند ماه زمان ببرد تا به مرحله اجرا برسد.
وی گفت: در بودجه امسال 85 هزار میلیارد تومان برای سرمایه گذاری شرکت های دولتی درنظر گرفته شد که اگر 37 هزار میلیارد تومان بودجه عمرانی را هم اضافه کنیم 122 هزار میلیارد تومان خواهد بود درحالیکه کل واگذاری ها در لایحه بودجه 15 هزار میلیارد تومان است و این به این معناست که دولت در سال آینده 107 هزار میلیارد تومان حجیم تر می شود و اینهاست که موجب افزایش بودجه جاری می شود.
رئیس مجلس افزود: با اینگونه اقدامات اصل 44 اجرا نمی شود.
لاریجانی درخصوص صندوق توسعه ملی هم گفت: هم اکنون 60 میلیارد دلار از روز نخست تا امروز به صندوق تزریق شده است که اجمالا عملکرد واقعی که بانک عامل انجام می شود 5 - 4 میلیارد دلار بیشتر نیست.
وی در ادامه درخصوص فاینانسی هم که با چینی ها صحبت شده است، افزود: ظرفیت خوبی برای طرح ها ایجاد می شود و اگر بخش خصوصی هم وارد شود خوب است.
لاریجانی گفت: برای دولتی ها ریالش را در اصلاحیه بودجه دیدیم که  5 / 7 درصد است و مابقی را می توانند از فاینانس استفاده کنند اما تاکنون در این خصوص معجزه ای ندیدیم.
وی از استانداران خواست در بحث استفاده از منابع صندوق توسعه ملی و فاینانس بیش از این پیگیر باشند.
رئیس مجلس در بخش دیگری از سخنانش بر کمتر شدن دخالت های دولت در حوزه اقتصاد تاکید کرد و افزود: برخی تصمیمات نقطه ای و لحظه ای در حوزه اقتصاد زلزله ایجاد می کند درحالیکه اقتصاد باید با طمانینه و آرامش حرکت کند اما گاهی این دخالت ها موجب تعطیلی کار می شود.
لاریجانی گفت: برای مثال چند سال پیش در بحث شیر مشکلاتی ایجاد شد که گاوداران با مشکل مواجه شده بودند و هرچه ما می گفتیم می گفتند کارشناسی کرده ایم و همین شد که آن زمان مقدار زیادی از گاوهای شیرده را به کشتارگاه بردند.
وی افزود: اخیرا هم مشکلی در بحث شیر پیش آمد که دولت تدبیر کرد و کمی آرامش ایجاد شد.
لاریجانی گفت: اگر دولت در اقتصاد دخالت می کند باید عوارض آن را بسنجد تا به تولید فشار وارد نشود.
وی در بخش دیگری از سخنانش بر اجرای صحیح قانون تاکید کرد و افزود: عدالت، بدون اجرای قانون محقق نمی شود و غیر از این شعار است و اگر قانون اجرا نشود قدرت ارزیابی شرایط کشور را از دست همه می گیریم.
رئیس مجلس گفت: ما از جنبه قانون مشکلی نداریم اما متاسفانه در خیلی از قوانین نیاز به نوشتن آیین نامه های آن هست.
مسئولان استانها وقت خود را صرف کشمکش های سیاسی نکنند
رئیس مجلس شورای اسلامی بر فراهم شدن بستر همگرایی در استانها تاکید کرد و گفت: مسئولان استان ها وقت خود را صرف سایش و کشمکش های سیاسی نکنند.
علی لاریجانی در ادامه  از مجاهدت مردم استان قم در 19 دی سال 56 یاد کرد و افزود: این حادثه نقطه عطفی در انقلاب اسلامی و پیروزی آن محسوب می شد.
وی از وزیر کشورهم به سبب تلاش های صورت گرفته در این وزارتخانه قدردانی کرد و گفت: کار در وزارت کشور را به عنوان مسئولیتی فراگیر در موضوعات فرهنگی، سیاسی و اجتماعی پرزحمت می دانم.
وی در ادامه سخنانش استانداران را نمایندگان عالی قوه مجریه در استان دانست و گفت: اختیارات استانداران نسبتا وسیع و توقعات از آنها نسبتا زیاد است و شاید بشود این اختیارات را باز افزایش داد.
رئیس مجلس افزود: اگر رویکرد این باشد که از تمرکز امور در مرکزیت کشور کاسته شود افزایش اختیارات استانداران کاری عقلایی است.
لاریجانی گفت: منهای اینکه به قانون اساسی بخواهیم نگاه دیگری داشته باشیم در همین چارچوب هم می توان اختیارات استانداران را افزایش داد اما در وضع فعلی هم اختیارات خوب است به شرطی که از ظرفیت ها خوب استفاده شود.
وی در ادامه به نکاتی در توفیق هرچه بیشتر استانداران اشاره کرد و افزود: یکی از این نکات این است که اوقات مسئولان استان صرف سایش و کشمکش های سیاسی باهم نشود چرا که این وضع را در سال های گذشته داشتیم و ظرفیت سوزی شد.
رئیس مجلس از استانداران خواست از تجربیات همه نیروهای سیاسی، کاردان و نخبه استفاده کنند.
لاریجانی گفت: اختلاف نظرها باعث نشود که از ظرفیت نخبگان استفاده نکنیم.
وی افزود: انتصاب فرماندار و بخشدار کار مهمی نیست و آنچه از یک استاندار به عنوان نام نیک به جای می ماند کارهای مهم است.
لاریجانی به استانداران توصیه کرد: وقت خود را صرف امور مهم استان کنند و گرفتار خط بازی ها نشوند چراکه این خط بازی ها مشکلی از جریان های سیاسی و مردم حل نمی کند.
وی گفت: هر وقت در سیاست، شلاقی عمل شد مردم به طرف دیگر رای دادند و این تجربه کلی در 35 پس از انقلاب است.
رئیس مجلس شورای اسلامی داشتن سعه صدر برای استفاده از نخبگان را قاعده عقلایی دانست و افزود: رعایت این اصل موجب ارتقای کشور می شود.
 حرکت مجلس، مؤید تحرک دولت در بخش های مختلف است
رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه گفت: با وجود آرای مختلف در مجلس در کل حرکت مجلس، مؤید تحرک دولت در بخش های مختلف است.
علی لاریجانی گفت: قاعدتاً شما با تجربه و آشنا به استان هستید اما شرایط تغییر می کند و بهتر است در ابتدای کارتان ارزیابی دقیقی از امکانات، مزایا و مشکلات استان خود داشته باشید تا بتوانید به راهبرد درستی در کارتان دست یابید.
وی پست هایی مانند وزرا و استانداران را جزو پست های راهبردی خواند و افزود: باید مراقب بود دچار روزمر‌گی نشد چرا که گرفتار شدن در امور تاکتیکی، شما را از کارهای مهم دور می کند و باید به سمت تصمیمات راهبردی حرکت کرد.
لاریجانی سطح نخبگی در استان ها را بسیار خوب دانست و گفت: گاهی اوقات این سطح نخبگی در سطح ملی منظور نمی شود و استانداران باید این ظرفیت ها را تکمیل کنند.
وی افزود: اگر استانداران از نخبگان استفاده درست کنند، این موضوع پایه ای برای آمایش سرزمینی می شود چرا که این موضوع را در برنامه های توسعه می آوریم اما هیچگاه محقق نمی شود.
رئیس مجلس در ادامه در توصیه به استانداران گفت: کشور با امور دیوانی و متمرکز و بی توجهی به نیروهای مردمی جلو نمی رود و باید سعی کرد تا حد امکان به مردم اعتماد و کارها را واگذار کنیم و با چند اشتباه، عزل و برخورد خشن نداشته باشیم.
لاریجانی افزود: استفاده از نیروهای مردمی امر مهمی است که هنوز در این خصوص گرفتاریم و گرفتاری عمده ما در بخش اقتصاد، دولتی بودن اقتصاد است که هنوز برای آن علاج نکرده ایم.
روحیه همکاری با سایر قوا از دیگر توصیه های رئیس مجلس به استانداران بود.
لاریجانی گفت: در هر استان نمایندگان مقام معظم رهبری، مجلس و قوه قضائیه حضور دارند و بدون هماهنگی میان این افراد، توسعه پایدار و روشنی صورت نمی گیرد و در دوره های گوناگون هر گاه این هماهنگی ها صورت نمی گرفت، کارها جلو نمی رفت.
وی با اشاره به اینکه رشد مدیریتی موجب استفاده از همه ظرفیت ها و قوا می شود افزود: البته اکنون میان دولت و مجلس روابط صمیمانه ای وجود دارد و مجلس معتقد به حمایت از دولت است.
لاریجانی گفت: مجلس آغاز به کار دولت در حوزه دیپلماسی و مسائل اقتصادی را معقول و سنجیده می داند و از نظر ما، وزرا، خدوم و با تجربه هستند که امیدواریم مشکلات اقتصادی کشور با سرعت بیشتری سامان یابد.
وی افزود: ممکن است در مجلس به دنبال آرای مختلف، برخی ایرادها به دولت مطرح شود و برخی نیز سبک های دولت را نپسندند اما در کل حرکت مجلس، مؤید تحرک دولت در بخش های مختلف است.
رئیس مجلس از اقدام دولت در تقدیم به موقع لایحه بودجه 93 و همچنین از توجه دولت به اجرای قانون قدردانی کرد و گفت: لایحه بودجه 93 پس از بررسی در کمیسیون های تخصصی، مرکز پژوهش های مجلس و دیوان محاسبات وارد کمیسیون تلفیق شد که پس از تصویب کلیات این لایحه در کمیسیون تلفیق، شاهد اصلاحات آن هستیم.
لاریجانی افزود: تلاش می کنیم بهمن  کار بودجه در مجلس تمام شود تا دولت تا پایان سال فرصت مناسبی برای تنظیم آیین نامه ها داشته باشد که از ابتدای سال آینده، کشور با دستورالعمل روشنی اداره شود.
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به تحولات منطقه ای و بین المللی گفت: در صحنه منطقه ای با شرایط پرتحرک و پرتحولی روبرو هستیم اما با وجود همه فراز و فرودها، مسئله سازی ها، دعواهای تصنعی و بحران سازی ها که در منطقه رخ داده اما در کل نقش آفرینی ایران در منطقه ممتاز و مقتدرانه بوده است.
رئیس مجلس با اشاره به اینکه اکنون زمان به ثمر نشستن استقامت ایران در مسائل منطقه ای است افزود: راهبرد درست و دقیقی در این خصوص شکل گرفته است و این بحث ربطی به مسلک های مدیریتی نداشت و باید از این فرصت برای بقیه امور استفاده کرد.
لاریجانی در بخش دیگری از سخنانش به برخی از گرفتاری هایی که در عرصه بین المللی برای ما ایجاد شده است اشاره کرد و گفت: پس از انتخابات ریاست جمهوری و دیپلماسی جدید کشور، فضای تحرکی در این زمینه ایجاد شد که باید از این فرصت ها بیش از این بهره گرفت.
وی افزود: در مذاکرات اخیر هسته ای هم روشن شد که شرایط ما در صحنه بین المللی در حال تغییر است.
لاریجانی گفت: این زمینه خوبی است اما باید از شرایط، درست بهره گرفت و از همه مزیت های کشور استفاده کرد و طراحی دقیقی برای مذاکرات داشت.
وی افزود: نگاهم در صحنه بین المللی به شرط رعایت این ملاحظات روی هم رفته امیدوار کننده است.
پیگیری افزایش سرمایه بانک‌ها در بررسی لایحه بودجه
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: تلاش می کنیم در بررسی لایحه بودجه سال 93 سرمایه بانک ها به گونه ای افزایش یابد تا تسهیلات بیشتری به تولید داده شود.
لاریجانی در ادامه سخنانش در جمع استانداران افزود: اقدام دولت در تکمیل طرح های بالای 80 درصد حرکتی پسندیده است و ما هم در مجلس از این تصمیم حمایت می کنیم و امیدواریم 15 هزار میلیارد تومانی که برای تکمیل 280 طرح در کشور درنظر گرفته شده است به نتیجه برسد.
وی با اشاره به اینکه طرح های عمرانی کشور عمدتا متوقف شده است، گفت: رئیس جمهور چندی پیش گزارش داد که 4 هزار میلیارد تومان پروژه عمرانی را کلنگ زده ایم که اگر این رقم درست باشد با 30 هزار میلیارد تومانی که برای بودجه عمرانی پیشنهاد شده است 20 سال طول می کشد تا این طرح ها تکمیل شود و در واقع ساختمان هایی را تحویل خواهیم گرفت که کلنگی خواهد بود.
لاریجانی افزود: مجلس به گونه ای تصمیم خواهد گرفت تا به انحای مختلف به دولت اجازه دهیم این بخش ها به بخش های خصوصی واگذار شود و ما نباید در این خصوص سختگیری کنیم.
وی گفت: چه اشکال دارد بیمارستانی که 20 سال دیگر تکمیل می شود به اطبا واگذار شود تا آنها بسازند.
رئیس مجلس درخصوص طرح های ورزشی کشور هم افزود: برخی از این طرح ها که کلنگ خورده است یا باید حذف و یا باید با شرایط آسان، واگذار شود.
لاریجانی در ادامه گفت: باید بخش خصوصی به سرمایه گذاری رغبت پیدا کند و دولت در این خصوص پیشنهادی تقدیم مجلس کرده است.
وی درخصوص برخی محصولات استراتژیک مانند گندم، برنج و مواد پروتئینی افزود: در شرایطی هستیم که در این عرصه ها باید نزدیک به خودکفایی باشیم.
لاریجانی گفت: وزیر جهاد کشاورزی در این خصوص آمادگی خود را اعلام کرده است که باید در این بخش بودجه ای درنظر بگیریم.
وی افزود: در بحث آبیاری تحت فشار آن زمان که وضع کشور بهتر بود کاری نشد اما اکنون باید به این موضوع توجه کرد.
لاریجانی اعطای تسهیلات برای تولید محصولات گلخانه ای را با وجود جمع کثیری از فارغ التحصیلان رشته کشاورزی ضروری خواند.
وی در ادامه به مزیت های کشور در بحث نفت، گاز، پتروشیمی، پالایشگاه ها، معادن، دریا، ترانزیت و محصولات باغبانی اشاره کرد و گفت: همه این مزیت ها در درآمد جهش ایجاد می کند.
رئیس مجلس افزود: در این خصوص باید به مخازن مشترک هم توجه خاص داشت.
لاریجانی گفت: در بررسی بودجه تلاش می کنیم در زمینه های پایین و بالادستی به صورت بای بک امکان خوبی را برای سرمایه گذاری در کشور فراهم کنیم و اگر در این زمینه بیش از حد خوشبینانه عمل کنیم هم اشکالی ندارد چراکه از نظر ما منافع ملی مهم است.
وی در ادامه افزود: در بخش معادن به اندازه کافی کار نکرده ایم و معادن ما بکر هستند و باوجود قانون در این خصوص بی توجهی کرده ایم و باید رویکرد جدیدی برای استفاده از معادن اتخاذ شود.
وی همچنین در بحث کنترل آب های مرزی و استفاده درست از امکان ترانزیت و دریا هم تاکیداتی داشت و گفت: برای مثال کشورهای منطقه در بحث دریا بهتر از ما عمل می کنند و باید در این زمینه سرمایه گذاری های خوبی صورت گیرد.
لاریجانی به استانداران پیشنهاد داد: مزیت های استانشان را به دقت بررسی کنند چراکه سرمایه گذاران داخلی و خارجی بسیار مشتاقند که در ایران سرمایه گذاری کنند و من این تمایل را در بسیاری از سفرها دیده ام.
لاریجانی افزود: البته باید تسهیلات و زمین مناسب در اختیار سرمایه گذاران قرار داد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
وحدت ملی؛ ستون استواری در برابر تهدیدها و رمز پیشرفت کشور
رایزنی وزارت صمت با بانک مرکزی برای تحریک تقاضا
ادعای نابودی برنامه هسته‌ای ما توهم است
ظرفیت‌های فنی مرکز اندازه‌شناسی بررسی شد
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، اول مرداد ۱۴۰۴
برگزاری مراسم اربعین شهدای اقتدار آذربایجان شرقی
جمع‌آوری موتورپمپ‌های غیرمجاز آبیاری با پساب از رودخانه سیمینه‌رود
تصادف دو دستگاه پژو پارس در جاده پیرانشهر ـ سردشت با ۸ مصدوم اعزامی
بحران آب در آذربایجان‌غربی؛ خشکسالی و ضرورت تغییر الگوی مصرف
افتتاح نمایشگاه صنایع دستی در هریس
پیروز پر گل سپاهانی‌ها مقابل تیم قطری در ترکیه
استفاده از عوامل بیولوژیک در بیش از ۵۳۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی آذربایجان‌غربی 
بررسی چالش‌های تأمین اجتماعی مازندران در گفتگوی ویژه خبری صداوسیما
تخصیص زمین به ۳۳۰ خانوار طرح جوانی جمعیت در آذربایجان‌غربی 
برخورد عبرت آموز دستگاه قضایی با استخراج غیرمجاز رمزارز 
تلاش ونزوئلا برای آزادی ۲۹ کودک ربوده شده در آمریکا
همراهی مردم روشنایی پایدار را تضمین می‌کند 
تداوم وزش بادهای شدید در سمنان
کمبود پایگاه اورژانس در طالقان
صعود پسران کمتر از ۱۶ سال ایران به رقابت‌های جام آسیا
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
عیسی آل‌کثیر به استقلال پیوست
ایرانشهر، بدون مرگ مادر در سه ماه نخست امسال
تکرار ادعا‌های ترامپ درباره ایران
هلاکت فرمانده عملیات یگان‌های کماندویی رژیم صهیونیستی
اختتامیه همایش ملی شعر قدسیان
آتش سوزی در مجتمع تجاری ونوس منطقه آزاد انزلی
بررسی ابعاد حقوقی مجروحان و شهدای دفاع مقدس ۱۲ روزه
ادارات فارس فردا به صورت دورکاری ارائه خدمت می کنند
واکنش چین به ادعای آمریکا در مورد فروش نفت ایران
مقاومت در غزه نابود شدنی نیست
حماس: رژیم صهیونیستی در حال اعدام دو میلیون نفر است
مخالفت شدید آمریکا با قانون جدید حشد الشعبی
تعطیلی ادارات مشهد و خراسان رضوی در روز چهارشنبه ،اول مرداد
مجوز رهبر به صندوق توسعه ملی برای سرمایه گذاری در انرژی
عراقچی: نمی‌توانیم از غنی سازی دست بکشیم
تشدید نظارت بر بازار برنج، روغن و شکر  (۲ نظر)
هشدار عراقچی درباره سوءاستفاده ۳ کشور اروپایی از مکانیسم ماشه  (۲ نظر)
وزیر نیرو: از مردم بابت کاهش فشار آب عذرخواهی می‌کنیم  (۱ نظر)
رویداد «کاروان روایتها» برگزار می‌شود  (۱ نظر)
عدم خروج خانه اقبالیان در استان همدان از ثبت ملی  (۱ نظر)
هلاکت فرمانده عملیات یگان‌های کماندویی رژیم صهیونیستی  (۱ نظر)
حماس: رژیم صهیونیستی در حال اعدام دو میلیون نفر است  (۱ نظر)
عراقچی: نمی‌توانیم از غنی سازی دست بکشیم  (۱ نظر)
تشییع پیکر مادر سه شهید و چهار جانباز دفاع مقدس در شیراز  (۱ نظر)
حمله گسترده سایبری به زیرساخت‌های آمریکا  (۱ نظر)
قالیباف: حضور بخش خصوصی برای تکمیل شبکه ملی اطلاعات  (۱ نظر)
تعطیلی ادارات مازندران در روز چهارشنبه اول مرداد  (۱ نظر)
سازمان ملل: غزه با گرسنگی فاجعه‌بار رو‌به‌رو است  (۱ نظر)
دیدار کمیسر عالی سازمان ملل در امور پناهندگان با وزیر آموزش و پرورش  (۱ نظر)
تظاهرات حمایت از غزه در ترکیه، اردن، مصر، عراق و لیبی  (۱ نظر)