• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۳۰۰۸۰۱
تاریخ انتشار: ۱۵ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۷:۱۴
اجتماعی » حقوقی و قضایی
در نشست شورای‌عالی قوه قضائیه مطرح شد

دستورهای اژه‌ای برای کاهش جمعیت کیفری زندان‌ها

رئیس قوه قضائيه با بیان اینکه آمار ورودی زندان‌های کشور در سه ماه ابتدای سال کاهشی بود، گفت: برخی استان‌ها درکاهش ورودی به زندان‌ها و اجرای مفاد دستورالعمل ساماندهی زندانیان و کاهش جمعیت کیفری زندان‌ها، توفیقات مطلوبی کسب کردند.

دستورات اژه‌ای برای کاهش جمعیت کیفری زندان‌ها

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای رئیس قوه قضائیه در نشست شورای‌عالی قوه قضائيه با گرامیداشت یاد شهید هنیه گفت: جنایات و آدمکشی‌ها و سفاکی‌های بی‌سابقه رژیم صهیونیستی کماکان ادامه دارد و قدر مسلم این جنایات بی‌سابقه از حافظه تاریخ فراموش و زدوده نخواهد شد. از خداوند می‌خواهیم که به برکت خون‌های پاک ریخته شده در راه آزادی قدس شریف، زوال و نابودی رژیم سفاک و غاصب صهیونیستی را میسر سازد.
رئیس قوه قضائیه همچنین با گرامیداشت روز خبرنگار گفت: ضمن تبریک و آرزوی سربلندی و موفقیت برای همه فعالان و کنشگران عرصه رسانه و خبر، یاد همه شهدای عرصه خبرنگاری را گرامی می‌داریم و از ۱۶۰ خبرنگار شهیدی یاد می‌کنیم که طی ۱۰ ماه اخیر در غزه به دست صهیونیست‌ها به شهادت رسیده‌اند؛ خبرنگارانی که راوی و انعکاس‌دهنده رنج‌ها و آلام مردم فلسطین بودند و جنایات بی‌سابقه صهیونیست‌ها را روایت می‌کردند و در آخر به دست همان جلادان صهیونیست به شهادت نائل شدند.

اژه ای افزود: بدون تردید، خبرنگاران، عکاسان، تصویربرداران، وقایع‌نگاران و به طور کلی همه اصحاب رسانه، نقش مهم و مؤثری برای زنده نگاه داشتن وقایع برعهده دارند و چنانچه این وقایع به دست آنها ثبت و ضبط نشود، امکان تحریف و قلب واقعیت و باطل جلوه دادن حق و بالعکس برای عناصر جاعل و مغرض و مُرجفون فراهم می‌شود. 
رئیس دستگاه قضا در ادامه با اشاره به تغییر ساعات کار اداری در نقاطی از کشور به سبب گرما و ناترازی انرژی، خطاب به مسئولان ذیربط قضایی در سراسر کشور دستور داد به گونه‌ای تدبیر و تمهید کنند که تغییر ساعات کار اداری، به هیچ‌وجه در رسیدگی به امور قضایی و حقوقی مردم خلل ایجاد نکند.
رئیس عدلیه افزود: اوقات تعیین‌شده‌ی رسیدگی به پرونده‌های قضایی نباید به سبب این تغییرات ساعات اداری، تجدید شوند؛ همچنین چنانچه به ضرورت، وقتِ تعیین‌شده برای رسیدگی به یک پرونده قضایی، تغییر کرد و تجدید شد، باید بلافاصله مراتب را به استحضار اصحاب پرونده رساند و هرگز به گونه‌ای نباشد که اصحاب پرونده بعضاً با طی مسافت زیاد در این گرما به محل دادگاه مراجعه کنند و تازه در آنجا متوجه تغییر در زمان رسیدگی شوند.
حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای با اشاره به در پیش بودن اربعین حسینی و فیضِ عظیمِ حضور در پیاده‌روی میلیونی اربعین که مانور قدرت جبهه اسلام و جبهه مقاومت است، گفت: مقامات قضایی استان‌هایی که در مسیر زوار اربعین هستند، تمهیدات و تدابیر را اتخاذ کنند که چنانچه این زوار گرانقدر با مسئله‌ای قضایی و حقوقی مواجه شدند، در اسرع وقت و با نهایت دقت و تکریم، به امور آنها رسیدگی شود.

وی افزود: آن دسته از مسئولان قضایی نیز که توفیق حضور در حماسه راهپیمایی اربعین را کسب می‌کنند، به‌گونه‌ای تدبیر کنند که به واسطه حضور آنها در این راهپیمایی باشکوه، خللی در وظایف و مسئولیت‌های اداری‌شان بویژه از حیث پیشبرد امور مردم ایجاد نشود.

رئیس قوه قضائیه همچنین گفت: آمار ورودی به زندان‌های سراسر کشور (اعم از محکومان قطعی و بازداشتی‌های موقت) در سه ماه ابتدای سال نسبت به مدت مشابه سال گذشته، کاهشی بوده است و برخی استان‌های کشور نیز در امر کاهش ورودی به زندان‌ها و اجرای مفاد دستورالعمل ساماندهی زندانیان و کاهش جمعیت کیفری زندانها، توفیقات مطلوبی کسب کردند.

اژه ای افزود: دادستان کل کشور به طُرق مقتضی، اقدام به تشویق استان‌های مزبور کند و الگو‌های اجرایی توسط این استان‌های موفق در زمینه کاهش جمعیت کیفری را احصاء و به سایر استان‌ها نیز تجویز کند.
رئیس قوه قضائیه تاکید کرد که از صدور بلاوجه و فاقد ضرورتِ قرار‌های بازداشت موقت پرهیز کنند و چنانچه به ضرورت، متهمی را بازداشت کردند، پس از رفع ضرورت و نیاز، به سرعت مبادرت به تبدیل قرار تأمین کنند تا مقدمات آزادی متهمِ بازداشت شده فراهم شود.
اژه ای تأکید کرد: ما بر کاهش جمعیت کیفری زندانیان منطبق با موازین قانونی تاکید داریم، اما همانطور که بار‌ها تصریح کرده‌ایم، مرتکبین جرایم خشن و تهدیدکنندگان امنیت مردم و شهروندان، مشمول هیچگونه ارفاقی نمی‌شوند.
رئیس دستگاه قضا همچنین گفت: افزایش و ارتقای سطح دانش و آگاهی‌های حقوقی و قضایی عموم مردم، اثرات نافعی را برای اجتماع به همراه دارد و در امر خطیر پیشگیری از وقوع جرم نیز تاثیرگذار است؛ بر همین مبنا، مرکز رسانه قوه قضاییه با همکاری رسانه ملی و سایر رسانه‌ها و دستگاه‌های فرهنگی و آموزشی در کشور، طرحی نو دراندازند تا بستر‌ها و زمینه‌های افزایش و ارتقای دانش و آگاهی‌های حقوقی و قضایی عموم مردم، فراهم شود.
حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای در جلسه امروز شورای عالی قوه قضائیه، با تاکید بر  بازدید‌های میدانی توسط مسئولان و مقامات قضایی از مراکز و مراجع و دستگاه‌های مرتبط با حیطه مسئولیت آنها گفت: از دادستان تهران به سبب انجام بازدید‌های میدانی متعدد از مراکز و دستگاه‌هایی که وظایف و مسئولیت‌های آنها به نحوی از انحاء مرتبط با مقوله حقوق عامه است، قدردانی می‌کنیم.
رئیس قوه قضائیه با اشاره به بازدید اخیر دادستان تهران از انبار‌های گمرک فرودگاه امام خمینی (ره) برای تعیین تکلیف کالا‌های موجود در این انبار‌ها به دادستان تهران دستور داد گزارشی از این بازدید‌ها را در اختیار معاون اول قوه قضائیه قرار دهد تا این موضوعات در کارگروه مشترک قوه قضائیه و دولت مورد بحث و بررسی قرار بگیرند.
رئیس عدلیه همچنین با قدردانی از دادستان تهران به سبب حضور منظم و مستمر در مساجد پایتخت و استماع مشکلات و مسائل مردم و نمازگزاران گفت: اقدام دادستان تهران و همکاران وی در حضور جمعی در مساجد مختلف تهران که با هماهنگی قبلی و به صورت برنامه ریزی شده انجام می‌شود و به موجب آن مردم و نمازگزاران به همراه اسناد و مدارک مرتبط با مسائل قضایی و حقوقی خود مراجعه می‌کنند تحسین برانگیز است؛ قدر مسلم این قبیل اقدامات و برپایی چنین ارتباطات وثیقی میان مسئولان قضایی و مردم در اماکن مقدسی همچون مساجد، آثار نافعی را به همراه دارد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
گرامیداشت یاد و خاطره شهدای والامقام دانش آموز شهرستان شاهین دژ
ترافیک سنگین در محور‌های استان مازندران
انتشار اسناد آمریکایی درباره شهید بهشتی در یک کتاب پژوهشی
سفر وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی به استان مرکزی
پویش ملی کلاه‌ها روی زمین؛ حمایت غارنوردان ایران از خواب زمستانی خفاش‌ها
آغاز ساخت نخستین زمین گلف و مینی‌گلف خراسان رضوی در مشهد
افزایش ۵۰ درصدی بهره‌مندان از خدمات درمان ناباروری در بیمه سلامت اردبیل
تدوین آیین‌نامه ارتقای اساتید با رویکرد فناوری و اثربخشی اجتماعی
برداشت نزدیک به ۶۰ تن زالزالک در اشنویه
کشف ۳۲۱ رأس دام قاچاق در پیرانشهر
ترکمنستان و ایران همکاری‌های بین‌منطقه‌ای را گسترش می‌دهند
برپایی بیمارستان صحرایی در محل زمین لرزه فرضی سمنان
تدوین ۱۰ طرح پیشران اقتصادی در اصفهان
کشف بیش از یک کیلوگرم شیشه و هروئین در بندرانزلی
 هوای صاف و افزایش دما در روز‌های آینده
شهرکرد سردترین مرکز استان کشور
اجرای عملیات امداد و نجات مصدومان زمین لرزه فرضی در سمنان
لیگ قهرمانان اروپا؛ برد پرگل سیتی در شب توقف بارسا
برگزاری یادواره شهدای دانش آموز در میناب
هشدار نخست‌وزیر سودان درباره سرایت جنگ
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود
واکنش چین به تهدید نظامی آمریکا علیه نیجریه
فاصله قیمت زعفران از تولید تا مصرف
استعفا در شرایط حساس
زهران ممدانی، اولین شهردار مسلمان نیویورک شد
پاسخ اعضای دولت به پرسش خبرنگاران
عملکرد دستگاه‌ها در صدور مجوز‌های کسب و کار
روزنامه‌های فردای ۱۳ آبان
هدف از جنگ ۱۲ روزه براندازی نظام جمهوری اسلامی بود
کشف ۱۵۶ دستگاه خودروی لوکس قاچاق به ارزش ۸۸۵ میلیارد تومان
ایروانی: اظهارات ترامپ تهدید علیه صلح‌وامنیت بین‌المللی است
آغاز دهمین سوگواره نمایش آیینی «نگین شکسته» در مشهد
وزیر خارجه ارمنستان: روابط ما با ایران راهبردی است
پخش زنده والیبال ایران و بحرین در شبکه ورزش
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
عراقچی: غنی سازی صفر امکان ندارد  (۲ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۱ نظر)
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: ما غافلگیر نشدیم و آرایش سپاه جنگی بود  (۱ نظر)
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۱ نظر)
پزشکیان: مساجد بهترین کانون ساماندهی امور اجتماعی هستند  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: برای شکست سنگین‌تر دشمن آماده شده‌ایم  (۱ نظر)