پخش زنده
امروز: -
مدیرکل دفتر امور غلات و محصولات اساسی با اشاره به ثبت رکوردهای بی سابقه در افزایش تولید در دیمزارها، این رخداد را نتیجه تلاش و زحمت مجریان و کشاورزان در سایه عنایات خداوند و افزایش بارشها خواند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، فرامک عزیزکریمی، مدیرکل دفتر امور غلات و محصولات اساسی وزارت جهاد کشاورزی افزایش چشمگیر تولیدات زراعی در سالهای اخیر از حدود ۷۰ میلیون تن به ۹۰ میلیون تن را نتیجه اجرای اقدامات زیربنایی نظیر طرح جهش تولید در دیمزارها عنوان کرد و افزود: افزایش تولید محصولات اساسی مانند گندم، فقط نتیجه بارندگیهای بیشتر نیست و برای بهره بردن از نعمت بارندگیها لازم است که برنامه ریزی، تلاش و زحمت صورت گیرد.
عزیزکریمی تصریح کرد: همه کارشناسان و کشاورزان میدانند که همراه با بارندگی ها، باید بذر مناسب برای کاشت، تغذیه خوب در دوره داشت و امکانات و تجهیزات در فصل برداشت هم در اختیار کشاورز باشد تا تلاش و زحمات او نتیجه بهتری داشته باشد.
وی با بیان اینکه پیش از این بالاترین حجم تولید گندم مربوط به سال ۹۵ با ۱۱ و نیم میلیون تن بود، اظهار داشت: امسال در تولید گندم رکورد شکستیم و به ۱۲ میلیون تن نزدیک شده ایم و در کشت جو نیز، از تولید ۳.۷ میلیون تنی پارسال به ۴ میلیون تن رسیده ایم.
مدیرکل دفتر امور غلات و محصولات اساسی وزارت جهاد کشاورزی رقم تولیدات دیم کشور را ۸ میلیون تن تا امروز اعلام کرد و گفت: تاکنون حدود ۶ میلیون تن گندم، ۱.۲ میلیون تن جو، ۳۴۰ هزارتن حبوبات، ۹۲ هزارتن دانههای روغنی و ۲۵ هزارتن گیاهان دارویی در دیمزارها تولید شده که همگی بی سابقه هستند، اما تولید ۴۲۰ هزار تن علوفه دیم به دلیل اهمیت چند بعدی آن، چشمگیرتر است.
عزیزکریمی با بیان اینکه تولید علوفه دیم، علاوه بر سود اقتصادی، در تقویت خاک و حفظ منابع آبی نیز پرفایده است، افزود: پیش از این نیز کشاورزان به صورت سنتی و بسته به نیاز محلی و منطقهای اقدام به کشت علوفه دیم میکردند و سالانه حدود ۵۰ هزار تن علوفه مورد نیاز دامها از این طریق تامین میشد، اما مشخص است که این رقم به هیچ وجه کافی نیست و از همین رو اقدام به تامین بذر نخود علوفهای و توزیع آن کردیم و همزمان، گیاهان علوفهای مانند ماشک، خلک و گاودانه را که بومی کشورمان هستند، توسعه دادیم.
وی افزود: در این مسیر سال قبل یک میلیون تن بذر علوفهای را بین کشاورزان توزیع کردیم و امسال تاکنون به تولید ۴۲۰ هزار تن رسیده ایم و برای پایداری و توسعه تولید علوفه دیم تلاش میکنیم.
عزیزکریمی همچنین اظهار داشت: امسال حدود ۸ میلیون تن چغندر و ۷.۵ میلیون تن نیشکر برداشت شد که تولید بیش از یک و نیم میلیون تنی شکر را در پی داشت.
وی افزود: در سبزی و صیفی نیز معمولا بیش بود داریم و تلاش میکنیم که با اجرای الگوی کشت، میزان تولید را با نیاز داخلی و صادرات تنظیم کنیم.
مدیرکل دفتر امور غلات و محصولات اساسی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه حدود نیمی از گستره ۱۲ میلیون هکتاری اراضی قابل کشت ایران، دیمزار است، گفت: تقریبا در ۲۵ استان با متوسط بارش سالانه ۲۰۰ تا ۶۰۰ میلیمتر کشت دیم انجام میشود و با اینکه نیمی از زمینهای کشاورزی تحت پوشش دیم قرار دارد، اما سهم تولیدات دیم کمتر از ۱۰ درصد است که البته این امر به شرایط اقلیمی ایران و قرار گرفتن در کمربند خشک با میانگین بارش سالانه ۲۳۰ میلیمتر مربوط است.
عزیزکریمی میزان تبخیر آب در ایران را بر اساس دادههای رسمی حدود ۳ برابر میانگین جهانی عنوان کرد و افزود: تمام آمار و شواهد نشان میدهد که ما بطور مداوم با کاهش منابع آب مواجه ایم و لازم است که مطابق با احکام برنامه توسعه، با کاستن از کشت آبی و افزایش سهم دیمزارها در میزان تولیدات کشاورزی، با این شرایط مقابله کنیم.