• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۳۵۹۴۵۰
تاریخ انتشار: ۲۸ مهر ۱۴۰۳ - ۱۴:۲۹
بین الملل » غرب آسیا
نشست خبری وزرای خارجه ایران و ترکیه؛

عراقچی: برای هر سناریو و وضعی آمادگی داریم

وزیر امور خارجه در نشست خبری مشترک با وزیر خارجه ترکیه گفت: ما خواهان کاهش تنش‌ها هستیم اما بارها اعلام کردیم برای هر سناریو و وضعیتی آمادگی داریم.

عراقچی: برای هر سناریو و وضعیتی آمادگی داریم

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما ، سیدعباس عراقچی و هاکان فیدان، وزیران امور خارجه ایران و ترکیه پس از دیدار و رایزنی در روز شنبه، ۲۸ مهر در نشست خبری مشترک شرکت کردند.
عراقچی در این نشست خبری با اشاره به حضور در مذاکرات بسیار مهم در قالب ۳+۳ درباره قفقاز و انجام مذاکرات دوجانبه با رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور و هاکان فیدان، وزیر امور خارجه ترکیه، گفت: ایران و ترکیه ۲ کشور مهم در منطقه و جهان اسلام هستند؛ وی در ادامه افزود: ایران و ترکیه از مناسبات دوستانه و برادرانه در طول متمادی برخودار هستند.
عراقچی تصریح کرد: ایران و ترکیه با ارتقای همکاری‌های خود می‌توانند نقش موثری در توسعه صلح و ثبات منطقه و امنیت جهانی ایفا کنند.
وزیر امور خارجه درباره دیدار‌های خود در ترکیه، گفت: دیدار‌های دوجانبه و بسیار سازنده‌ای از جمله با برادر عزیزم هاکان فیدان و ملاقات بسیار سازنده‌ای با اردوغان داشتم؛ هیچ‌گونه حدومرزی برای ارتقای روابط ایران و ترکیه قائل نیستیم؛ در این دیدار‌ها و گفتگو‌ها بر تقویت روابط دوستانه ۲ کشور در همه زمینه‌ها تاکید شد؛ برای گسترش هرچه بیشتر روابط ایران و ترکیه مصمم هستیم.
رئیس دستگاه دیپلماسی، با بیان اینکه سال ۲۰۲۵ به‌عنوان سال فرهنگی ایران و ترکیه اعلام شده است، اظهار کرد: برنامه‌های متنوعی فرهنگی بین ۲ کشور در دستور کار است؛ مطمئن هستیم که ایران و ترکیه به‌عنوان ۲ کشوری که فرهنگ کهن دارند می‌توانند پیوند‌های دوستی و برادری بین خودشان را از این طریق تحکیم کنند.
وی در بخش دیگری از این نشست خبری مشترک، گفت: ادامه جنایت‌های رژیم صهیونیستی و کشتار زنان و کودکان در غزه و لبنان و رویکرد رژیم صهیونیستی برای گسترش جنگ در منطقه به هیچ‌وجه مورد قبول هیچ‌کسی  نیست، به‌ویژه ازسوی ایران و ترکیه.

عراقچی تصریح کرد: ما هر ۲ کشور بر این باور هستیم که نسل‌کشی در غزه و جنایت‌ها در لبنان باید هر چه سریع‌تر متوقف شود؛ همه کشور‌ها به‌ویژه کشور‌های اسلامی باید از همه ظرفیت‌ها و ابزار‌های سیاسی و اقتصادی خودشان برای توقف ماشین جنگی رژیم کودک‌کش صهیونیستی استفاده بکنند.
به گفته وزیر امور خارجه، با سیاست‌های توسعه‌طلبانه رژیم اشغالگر منطقه به یک بشکه باروت تبدیل شده که انفجار آن می‌تواند صلح و امنیت نه‌تنها در منطقه بلکه در جهان را با مخاطرات جدی مواجه کند.

وی در ادامه اظهار کرد: احتمال بروز جنگ در منطقه همچنان یک احتمال جدی است و هیچ‌کس در منطقه به جز رژیم صهیونیستی خواهان این وضعیت نیست؛ ما خواهان کاهش تنش‌ها هستیم البته همانطور که بار‌ها اعلام کردیم برای هر سناریو و وضعیتی آمادگی لازم را داریم؛ ما برای هر وضعی و هر شرایطی آمادگی داریم ولی برخلاف رژیم صهیونیستی خواهان افزایش تنش نیستیم؛ همه کشور‌هایی که به لحاظ جغرافیایی بین ما و رژیم صهیونیستی قرار دارند اعلام کردند که اجازه نخواهند داد که از خاک و فضای هوایی آنها علیه ایران استفاده شود.
عراقچی تاکید کرد: با دولت ترکیه درباره تلاش رژیم صهیونیستی برای کشاندن منطقه به جنگی گسترده مشورت کردیم.

هاکان فیدان وزیر امور خارجه ترکیه نیز در این نشست خبری درباره تجاوز‌های رژیم صهیونیستی، تصریح کرد: تلاش‌های اسرائیل برای گسترش جنگ در سراسر منطقه هرگز نباید دست‌کم گرفته شود؛ ما در تنشی هستیم که می‌تواند عواقب جدی در سطح جهانی داشته باشد.
وی تاکید کرد: جنگ باید فورا متوقف شود و اسرائیل باید فعالیت‌های تهاجمی خود را در منطقه متوقف کند؛ ما خواهان جنگ بزرگ در منطقه نیستیم و به ضرورت اقدام منطقی اعتقاد داریم.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تضاد استقلال طلبی ملت ایران با سیاست‌های سلطه جویانه امریکا
شهر مقدس قم سوگوار ایام شهادت حضرت زهرا (س)
خبر‌هایی از بررسی روند اجرای طرح جی نف در سمنان
انعکاس مشکلات آسفالت معابربرخی مناطق استان کرمان
ششمین نمایشگاه و کنفرانس شهر هوشمند فردا توسط معاون رئیس‌ جمهور افتتاح می‌ شود
تأکید وزیر صمت بر خوداتکایی صنعت فولاد در تأمین انرژی
الگو‌های برتر طرح «اسوه» معرفی شدند
توزیع ۱۰ هزار بسته پوشینه بزرگسال برای مدجویان اصفهان
اعزام ورزشکاران آباده‌ای به مسابقات قهرمانی بوکس آبادان
توزیع بیش از هزار و ۶۰۰ بسته جیره غذایی میان دانش‌آموزان مدارس شبانه‌روزی روستایی و عشایری چهارمحال و بختیاری
پیروزی تراکتور مقابل الشرطه عراق
 تبعید امام در ۱۳ آبان ۱۳۴۳ ریشه بیداری ملت ایران و نهضت انقلابی بود
دستگیری کلاهبردار حرفه‌ای سکه‌های تقلبی در شهرستان ری
واگن سازی زرند ظرفیتی برای توسعه حمل و نقل ریلی استان
تخریب ورودی خانه دکتر نمازی در شیراز
مطالبات مردم در بسته صدای شما ۱۲ آبان ۱۴۰۴
شهرستان ری آماده برگزاری راهپیمایی یوم‌الله ۱۳ آبان
تسریع تحویل واگن‌های متروی قم و آغاز نوسازی صنایع
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم
برنامه ریزی برای ساماندهی بازار میوه در سمنان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد
ایران به دنبال صلح در سودان؛ غرب و صهیونیسم در پی تجزیه
تصادف مرگبار در محور فرعی دهگلان - قروچای
بازار روز شهید عراقی آمل؛ نگین ۳۴ ساله گردشگری مازندران
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱۱ آبان
هفته نهم سوپرلیگ یونان؛‌ پیروزی المپیاکوس با گلزنی طارمی
پیگیری مشکلات نوبت دهی در درمانگاه‌های بیمارستان‌ها
عکس‌های منتخب خبری جهان / ۱۱ آبان
اختلال در واردات و تامین نهاده‌های دامی
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله
ضوابط فعالیت سکو‌های خارجی
اطلاعیه دعوت به راهپیمایی ۱۳ آبان در سراسر کشور
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد
قهرمانی تیم رباتیک دانش آموزی ایران در آسیا
تظاهرات مخالفان رئیس جمهور صربستان
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد  (۲ نظر)
قطع درختان صنوبر در چمستان قانونی بود  (۱ نظر)
کشور فلسطین ظرف ۵ سال تشکیل می‌شود  (۱ نظر)
قصه آموزش در تنها مدرسه روستای نرگس‌زمین ساری  (۱ نظر)
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله  (۱ نظر)
قهرمانی تیم رباتیک دانش آموزی ایران در آسیا  (۱ نظر)
تظاهرات مخالفان رئیس جمهور صربستان  (۱ نظر)
بلیت فروشی دیدار تراکتور_الشرطه  (۱ نظر)
دیدار عراقچی با پدر زندانی ایرانی در ترکیه  (۱ نظر)
انتقاد افغانستان از نقض حریم هوایی این کشور از سوی آمریکا  (۱ نظر)
بازتاب درخشش طلایی والیبال دختران ایران در تارنمای شورای المپیک آسیا  (۱ نظر)
راه اندازی مرکز همسان گزینی هلما در مازندران  (۱ نظر)
گلنور به دیدار پاس کردستان می‌رود  (۱ نظر)
عراقچی: غنی سازی صفر امکان ندارد  (۱ نظر)