پخش زنده
امروز: -
نایب رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گفت: پرتاب دو ماهواره هدهد و کوثر نه تنها نشاندهنده پیشرفت فنی و علمی است بلکه با توجه به شرایط خاص ایران و نیاز به خودکفایی در حوزه فناوری، این دو ماهواره میتوانند به بهبود امنیت اطلاعات و توسعه پایدار در کشور کمک کنند.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما، فرشاد ابراهیم پور نورآبادی، در مورد اهمیت پرتاب ماهواره «هدهد» و «کوثر» به وسیله ماهوارهبر سایوز و از طریق پایگاه پرتاب روسیه گفت: پرتاب این دو ماهواره دستاوردی مهم برای ایران است و نشاندهنده این است که کشورمان پیشرفت قابل توجهی در زمینه فناوری فضایی به دست آورده است.
این نماینده مجلس ادامه داد: این اقدام نه تنها نشاندهنده پیشرفت فنی و علمی کشور است بلکه در زمینه تقویت بخش خصوصی و توسعهای فناوریهای نوین هم دارای اهمیت بسزایی است.
وی در مورد قابلیت های دو ماهواره کوثر و هدهد نیز بیان داشت: ماهواره کوثر به عنوان ماهوار سنجش از دور با دقت تصویر و ارزیابی 3.5 متر قابلیت زیادی در زمینه کشاورزی، مدیریت منابع طبیعی و پایش محیط زیست دارد؛ همچنین ماهواره هدهد در زمینه ارتباطات و اینترنت اشیاء به ارتقاء خدمات ارتباطی در مناطق دور افتاده کمک می کند. با توجه به شرایط خاص ایران و نیاز به خودکفایی در حوزه فناوری این دو ماهواره میتوانند به بهبود امنیت اطلاعات و توسعه پایدار در کشور کمک کنند.
نایب رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس حمایت از بخش خصوصی در حوزه فناوری فضایی را مستلزم رویکرد چند جانبه دانست و گفت: در اولین قدم نیاز است بسترهای قانونی و اقتصادی مناسب برای سرمایه گذاری در این حوزه فراهم شود که در این راستا دولت میتواند با ایجاد مشوقهای مالی و تسهیلات اعتباری به شرکتهای خصوصی در تأمین منابع مالی یاری رساند.
ابراهیمپور نورآبادی ادامه داد: شرکتهای علمی و تحقیقاتی بین دانشگاه و صنایع میتوانند به توسعه فناوری های نوین و استفاده از توانمندیهای جوانان و نخبگان کمک کنند؛ تأسیس مراکز شتابدهنده و برنامه ریزی آموزشی تخصصی نیز میتواند به پرورش نیروی تخصصی و افزایش دانش فنی کمک کند.
این نماینده مردم در مجلس دوازدهم بیان کرد: پرتاب موفقیتآمیز دو ماهواره «هدهد» و «کوثر» نه تنها زمینه ساز رشد و اشتغالزایی در این حوزه میشود بلکه میتواند به توسعه صنایع وابسته مثل نرم افزار، سخت افزار و خدمات مرتبط هم منتج شود.