پخش زنده
امروز: -
پیش نویس خواهرخواندگی آمل وآگرا هند در همایش بین المللی طالب آملی به رایزن فرهنگی هند در ایران ارائه شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مازندران، دبیر اجرایی همایش بین المللی طالب آملی به هدفهای مهم برگزاری این همایش اشاره کرد و گفت: هدف اصلی و مهم این همایش، شناساندن مشاهیر ومفاخر آملی به شهروندان وآیندگان این شهرستان، مازندان وکل کشور وحتی خارج از کشور با دعوت از میهمانان واستادان دانشگاههای کشورهای فارسی زبان بوده است.
ابراهیم محمدپور افزود: خوشبختانه حضور برخی از افراد تاثیرگذار از کشور هند و استادان و دانشجویان کشورهای دیگر، بخشی از این هدف مهم عملی شد و امیدواریم با برگزاری این همایش ها، ارتباطهای فرهنگی که شکل می گیرد به تقویت وارتقاء ارتباطات فرهنگی درسطح بین المللی کمک میکند.
تهیه وارائه پیش نویس خواهرخواندگی آمل وآگرا هند
وی با بیان اینکه پیشینه تاریخی و فرهنگی میان ایران و هند دیرینه است و مشترکات ادبی و فرهنگی میان دو کشور ایجاب میکند بتوان در فصول مشترک میان شهرهایی ازاین کشور و آمل برقرار کرد، ادامه داد: طالب آملی که در میان مازندرانیها جایگاه ویژهای دارد، فصل مشترک آمل با شهر آگرا در ۲۰۰ کیلومتری شهر دهلی نو است، و خواهرخواندگی میان دو شهر به منظور افزایش تبادلات فرهنگی پیگیری میشود.
وی با اشاره به اینکه سال گذشته نیز همایش طالب آملی در کشور هند برگزار و بسیار مورد احترام وتکریم مردم این کشور بوده است، یادآورشد: پیش نویس خواهرخواندگی وهمکاری دوجانبه آمل وآگرا هند تقدیم پرفسورشکلا رایزن فرهنگی هند در ایران شده که درسطح سفارتخانه وزارت امورخارجه پیگیریهای بعدی آن انجام شود.
به همت گروه از فعالان وفرهنگ دوستان آملی همایش بین المللی طالب آملی به مدت دو روزه در شهرستان آمل زادگاه این شاعرپرآوازه ایرانی برگزار شد.
روز نخست این همایش به سخنرانی میهمانهای داخلی وخارجی از جمله دکترغلامعلی حدادعادل رییس فرهنگستان زبان وادب فارسی، دکتر ربانی مدیرکل دفتر همکاریهای بین المللی و دانشگاهی سازمان فرهنگ وارتباطات اسلامی، پخش پیام تصویری آیت الله جوادی آملی به این همایش و نیز پنج نشست تخصصی سخنرانیهای علمی مربوط به شعر، تصویرپردازی، تاثیر قرآن و احادیث در شعر و نقد روانشناختی و جامعه شناختی اشعار طالب و تصحیح جهانگیرنامه طالب آملی بررسی شد.
۶۵ مقاله از استادان و محققان فارسی زبان ۷ کشور به دبیرخانه این همایش بین المللی در شهرستان آمل ارسال که از این تعداد ۱۳ مقاله استادانی از دانشگاههای دیگر هند، ازبکستان، تاجیکستان و پاکستان به صورت مجازی دراین نشستها قرائت شد و بقیه مقالهها که از محققان و استادان زبان فارسی از دانشگاههای سراسر کشور بوده به صورت سخنرانی ارائه شد.
در روز دوم این همایش نیز به اجرای برنامههای فرهنگی وهنری ازجمله " تئاتر زندگی " طالب آملی ومهاجرتش به هند، موسیقی مازندرانی وهندی" شعرخوانی اختصاص داشت.