• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۳۸۰۲۹۸
تاریخ انتشار: ۲۳ آبان ۱۴۰۳ - ۱۱:۱۱
اجتماعی » محیط زیست
انصاری در اجلاس سران کاپ ۲۹:

ایران یکی از کشور‌های موفق در مقابله با تغییرات اقلیمی است

شینا انصاری، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در اجلاس سران کاپ ۲۹ مورد استقبال رسمی آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل متحد و الهام علی‌اف، رئیس جمهور آذربایجان قرار گرفت.

ایران یکی از کشورهای موفق در مقابله با تغییرات اقلیمی است

به گزارش خبرگزاری صداو سیما شینا انصاری، معاون رئیس جمهور و رییس سازمان حفاظت محیط زیست در دیدار با وزیر محیط زیست و تغییر اقلیم قطر در نخستین روز کاپ ۲۹ که در باکو، پایتخت جمهوری آذربایجان در حال برگزاری است، بیان داشت: قطر یکی از کشور‌های عضو سازمان دریایی مشترک میان کشور‌های خلیج فارس و دریای عمان موسوم به راپمی است و همین باعث افزایش اهمیت روابط دو کشور شده است.

وی با اشاره به اینکه ایران و قطر هر دو از جمله کشور‌هایی هستند که در مواجهه با تغییرات اقلیمی دچار آسیب شده اند، افزود: یکی از مهمترین موضوعات مهم محیط زیستی ایران،مسئله گرد و غبار است که مدت‌ها است منطقه را در بر گرفته و مشکلات محیط زیستی متعددی را برای چندین استان ما به وجود آورده است که حل و فصل آن اراده و خواست و همکاری کشور‌های منطقه را می‌طلبد.
رئيس سازمان حفاظت محیط زیست با تاکید بر اهیمت بحث زیست بوم دریایی در بحث تغییرات اقلیمی، تاکید کرد: فرصت استفاده از امکانات و توانایی‌های سازمان راپمی مغفول مانده است و ما انتظار داریم که این کنوانسیون محیط زیستی بین کشور‌های حوزه خلیج فارس فعال شود.


متن سخنرانی خانم انصاری به شرح ذیل است:

بسم الله الرحمن الرحیم

آقای رئیس، دبیر اجرایی، رهبران محترم و نمایندگان گرامی، خانم‌ها و آقایان.

ابتدا مایلم مراتب سپاس صمیمانه خود را به دولت و مردم جمهوری آذربایجان بابت میزبانی کنفرانس COP ۲۹ ابراز کنم. این کنفرانس باید فرصتی برای اقدام‌های فراگیر، مطابق با اصل مسئولیت‌های مشترک ولی متفاوت، برای مقابله با بحران‌ها و چالش‌های جهانی ناشی از تغییرات اقلیمی فراهم آورد.

حاکمیت ملی و اولویت‌های کشور‌ها کلید مواجهه با چالش‌های تغییرات اقلیمی جهانی و دگرگونی سیستم انرژی جهانی است. کشور‌ها باید به طور برابر به فناوری‌ها، دانش، سرمایه‌گذاری و انرژی هسته‌ای دسترسی داشته باشند تا سهم انرژی‌های پاک و تجدیدپذیر را برای تحقق این هدف افزایش دهند. از این رو، تحریم‌های غیرقانونی و یکجانبه نباید مانع تلاش‌های کشور‌های عضو در این مسیر شوند.

تحریم‌های یکجانبه غیرقانونی، توانایی کشور‌های عضو را برای دسترسی به منابع مالی جهانی و توسعه تجهیزات فناورانه محدود می‌کند. تا زمانی که این تحریم‌ها به‌طور کامل برداشته نشوند، انتظار پایبندی به اهداف زیست‌محیطی کنوانسیون ناعادلانه و غیرمنطقی است. از این رو، از تمامی کشور‌های عضو می‌خواهم این اقدامات سیاسی را محکوم و برای رفع این محدودیت‌ها اقدام کنند.

خانم‌ها و آقایان.

ایران، به عنوان امضاکننده بیش از ۱۵ توافق‌نامه چندجانبه زیست‌محیطی، یکی از کشور‌های فعال در مقابله با تغییرات اقلیمی است. ایران اقدامات متعددی برای مقابله با تهدیدات تغییرات اقلیمی انجام داده و ابتکارات بیشتری نیز در دست دارد. این موارد شامل صدور سیاست‌های کلی در زمینه مدیریت تغییرات اقلیمی و گسترش اقتصاد سبز توسط بالاترین مقام کشور و همچنین گنجاندن برنامه ملی مدیریت تغییرات اقلیمی در برنامه هفتم توسعه پنج‌ساله کشور است.

علاوه بر این، اجرای طرحهایی نظیر تبدیل نیروگاه‌های سوخت فسیلی به نیروگاه‌های سیکل ترکیبی، کاهش انتشار گاز‌های آلاینده در صنعت نفت و گاز، توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر خورشیدی و هسته‌ای و اقدامات مشابه دیگر از گام‌های مؤثری است که برداشته‌ایم.

آقای رئیس.

ما، کشور‌های عضو سازمان ملل، گرد هم آمده‌ایم تا درباره آلودگی‌های زیست‌محیطی روی سیاره‌مان گفتگو کرده و برای کاهش رنج انسانی همکاری کنیم. اما چگونه می‌توانیم به این هدف دست یابیم وقتی تنها در سال گذشته بیش از ۴۳،۰۰۰ نفر—که بیش از نیمی از آنها زنان، کودکان و نوزادان بودند—توسط رژیم اشغالگر صهیونیستی کشته شدند؟ این افزون بر قربانیان اخیر در نتیجه حملات وحشیانه این رژیم به لبنان است.

طبق گزارش اخیر برنامه محیط زیست سازمان ملل (UNEP) درباره اثرات زیست‌محیطی حملات رژیم صهیونیستی بر مردم غزه، این رژیم با بمباران شدید خود، زیرساخت‌های حیاتی از جمله سیستم‌های مدیریت فاضلاب و زباله‌های جامد را به طور بی‌سابقه‌ای تخریب کرده است. تمام منابع آب در غزه آلوده شده‌اند و وضعیت بهداشت عمومی به سطح فاجعه‌باری رسیده که توانایی بلندمدت فلسطینی‌ها در تأمین مواد غذایی را تحت تاثیر قرار داده است. علاوه بر این، استفاده رژیم صهیونیستی از سلاح‌های تامین‌شده توسط کشور‌های غربی، به طور قابل توجهی خطر مواجهه شهروندان با انتشارات سمی را افزایش داده است.

سکوت کشور‌های غربی، که با حفظ استاندارد‌های دوگانه و سیاست‌های گزینشی همراه است، بسیار نگران‌کننده است.

خانم‌ها و آقایان.

در پایان، مایلم تأکید کنم که محیط زیست مشترک ما، پیوندی مشترک برای همه ماست. امیدواریم جامعه بین‌المللی، بدون ملاحظات سیاسی، در کنار هم بایستد، دانش را تبادل کرده، فناوری را انتقال دهد و دسترسی به منابع مالی را بدون تبعیض تسهیل کند و تحریم‌های یکجانبه علیه کشورها، از جمله جمهوری اسلامی ایران، را به‌طور کامل رفع نماید.

اما نباید فراموش کنیم که وضعیت کنونی اقلیمی جهان نتیجه سیاست‌های صنعتی تعداد معدودی از کشور‌های توسعه‌یافته است و کشور‌های در حال توسعه نباید به دلیل اقدامات دیگران از حق توسعه خود محروم شوند. بار دیگر تأکید می‌کنیم که اگر این کنفرانس قصد دارد حسن نیت خود را در تلاش برای آینده‌ای بهتر برای همه ثابت کند، باید از استاندارد‌های دوگانه دوری کرده و اقدام‌های معناداری از سوی همه کشور‌ها برای دستیابی به این اهداف محقق شود.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی



بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تضاد استقلال طلبی ملت ایران با سیاست‌های سلطه جویانه امریکا
شهر مقدس قم سوگوار ایام شهادت حضرت زهرا (س)
خبر‌هایی از بررسی روند اجرای طرح جی نف در سمنان
انعکاس مشکلات آسفالت معابربرخی مناطق استان کرمان
ششمین نمایشگاه و کنفرانس شهر هوشمند فردا توسط معاون رئیس‌ جمهور افتتاح می‌ شود
تأکید وزیر صمت بر خوداتکایی صنعت فولاد در تأمین انرژی
الگو‌های برتر طرح «اسوه» معرفی شدند
توزیع ۱۰ هزار بسته پوشینه بزرگسال برای مدجویان اصفهان
اعزام ورزشکاران آباده‌ای به مسابقات قهرمانی بوکس آبادان
توزیع بیش از هزار و ۶۰۰ بسته جیره غذایی میان دانش‌آموزان مدارس شبانه‌روزی روستایی و عشایری چهارمحال و بختیاری
پیروزی تراکتور مقابل الشرطه عراق
 تبعید امام در ۱۳ آبان ۱۳۴۳ ریشه بیداری ملت ایران و نهضت انقلابی بود
دستگیری کلاهبردار حرفه‌ای سکه‌های تقلبی در شهرستان ری
واگن سازی زرند ظرفیتی برای توسعه حمل و نقل ریلی استان
تخریب ورودی خانه دکتر نمازی در شیراز
مطالبات مردم در بسته صدای شما ۱۲ آبان ۱۴۰۴
شهرستان ری آماده برگزاری راهپیمایی یوم‌الله ۱۳ آبان
تسریع تحویل واگن‌های متروی قم و آغاز نوسازی صنایع
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم
برنامه ریزی برای ساماندهی بازار میوه در سمنان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد
ایران به دنبال صلح در سودان؛ غرب و صهیونیسم در پی تجزیه
تصادف مرگبار در محور فرعی دهگلان - قروچای
بازار روز شهید عراقی آمل؛ نگین ۳۴ ساله گردشگری مازندران
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱۱ آبان
هفته نهم سوپرلیگ یونان؛‌ پیروزی المپیاکوس با گلزنی طارمی
پیگیری مشکلات نوبت دهی در درمانگاه‌های بیمارستان‌ها
عکس‌های منتخب خبری جهان / ۱۱ آبان
اختلال در واردات و تامین نهاده‌های دامی
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله
ضوابط فعالیت سکو‌های خارجی
اطلاعیه دعوت به راهپیمایی ۱۳ آبان در سراسر کشور
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد
قهرمانی تیم رباتیک دانش آموزی ایران در آسیا
تظاهرات مخالفان رئیس جمهور صربستان
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد  (۲ نظر)
قطع درختان صنوبر در چمستان قانونی بود  (۱ نظر)
کشور فلسطین ظرف ۵ سال تشکیل می‌شود  (۱ نظر)
قصه آموزش در تنها مدرسه روستای نرگس‌زمین ساری  (۱ نظر)
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله  (۱ نظر)
قهرمانی تیم رباتیک دانش آموزی ایران در آسیا  (۱ نظر)
تظاهرات مخالفان رئیس جمهور صربستان  (۱ نظر)
بلیت فروشی دیدار تراکتور_الشرطه  (۱ نظر)
دیدار عراقچی با پدر زندانی ایرانی در ترکیه  (۱ نظر)
انتقاد افغانستان از نقض حریم هوایی این کشور از سوی آمریکا  (۱ نظر)
بازتاب درخشش طلایی والیبال دختران ایران در تارنمای شورای المپیک آسیا  (۱ نظر)
راه اندازی مرکز همسان گزینی هلما در مازندران  (۱ نظر)
گلنور به دیدار پاس کردستان می‌رود  (۱ نظر)
عراقچی: غنی سازی صفر امکان ندارد  (۱ نظر)