• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۴۳۵۰۶۳
تاریخ انتشار: ۰۱ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۰:۳۲
سیاسی » مجلس

شمس الدین حسینی: کارفرمایی بخش دولتی کاهش یابد

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در تشریح موانع پیش روی تحقق رشد اقتصادی گفت: در رویکرد فعلی، همچنان دولت کارفرمای بزرگ است و توان ما محدود به توان مشروط دولت است.

ضرورت کاهش کارفرمایی بخش دولتی در راستای تحقق رشد اقتصادی
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، سید شمس الدین حسینی با اشاره به راهکار‌های پیش رو در زمینه تحقق رشد ۸ درصدی اقتصاد اظهار داشت: ظرفیت‌های کشور به جهات مختلف برای رسیدن به رشد اقتصادی ۸ درصدی، مهیاست منتها مسئله این است که ما چگونه از این ظرفیت‌ها استفاده کنیم. نخستین اقدام این است که ما چگونه باید این ظرفیت‌ها را ببینیم و بشناسیم؛ به طور مثال ما می‌دانیم امروز دولت با محدودیت منابع مالی مواجه است، اما در بخش غیردولتی منابع زیادی وجود دارد.
 
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی افزود: همچنین دولت در عوامل «اجرایی - پیمانکاری» محدود است، اما قدرت اجرایی بخش غیر دولتی در این زمینه بسیار زیاد است؛ بنابراین نخستین قدم این است که ما راه را برای حضور بخش خصوصی به مفهوم واقعی کلمه باز کنیم. با رویکرد فعلی که همچنان دولت کارفرمای بزرگ است، توان ما محدود به توان مشروط و مقید دولت می‌شود؛ بنابراین مهم‌ترین و اولین کار رفع این مسئله است.
 
نماینده تنکابن، رامسر و عباس آباد در مجلس با اشاره به قوانین مربوط به تسهیل صدور مجوز‌های کسب و کار گفت: در جهت اجرای این قانون، میزان مجوز‌های صادر شده، قابل قیاس با مجوز‌های درخواستی نیست. بلکه، برخی از این مجوز‌های درخواستی به هر دلیلی از سوی افراد مورد انصراف قرار می‌گیرد، اما ما در بخش‌های مختلف با این موضوع مواجه هستیم که فردی از بخش غیر دولتی قصد  اخذ مجوز فعالیت را دارد و یک دستگاه اجازه و مجوز فعالیت را به آن نمی‌دهد و یا شروطی را برای آن فرد تعیین می‌کند که به هیچ وجه امکان‌پذیر نیست.
 
وی افزود: به عنوان مثال در دوره‌های قبل افرادی بودند که قصد داشتند مجتمع‌های بین راهی تاسیس کنند، اما به عنوان مثال شرکت راه آهن می‌آمد و می‌گفت که: «اگر قصد چنین کاری را دارید باید ملکتان را به نام من کنید!» بنابراین به واسطه چنین شروط من درآوردی معلوم است که این مسائل مانع از کار می‌شود. همچنین به طرق مختلف فردی که می‌خواهد فعالیت کشاورزی داشته باشد، سازمان نظام مهندسی کشاورزی و حتی سازمان‌های مردم نهاد هم امروز راه را برای حضور مردم تنگ کرده و هزینه‌ها را برای آنها بار می‌کنند؛ بنابراین قانون صدور مجوز‌های کسب و کار یکی از این دست موارد است که مغفول مانده است.
 
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: همچنین یکی دیگر از مسئله عمده و اساسی که همه در این زمینه مطرح می‌کنند، محدودیت تامین مالی است. محدودیت تامین مالی به روش تعامل و شراکت ما با بخش غیر دولتی باز می‌گردد. اگر ما روابط را به جای «کارفرمایی - پیمانکاری» به رابطه شراکت تبدیل کنیم حتماً حضور سرمایه‌گذاران بخش غیردولتی به مراتب بیشتر خواهد بود. 
 
وی افزود: از سویی دیگر قانون تامین مالی تولید و زیرساخت‌ها، حدود ۸ ماه است که ابلاغ شده، اما هنوز که هنوز است از تعداد ۲۹ آیین نامه فقط ۲ آیین نامه به تصویب رسیده است؛ بنابراین اجرای این قانون با روند فعلی ۲ سال به طول می‌انجامد، کما اینکه مسئولین به راحتی می‌توانند اختیار تصویب آن به وزرای عضو بدهند و مثلاً وزیر دادگستری را در کنار وزرای دیگر قرار دهند که البته ما درخواست این موضوع را مطرح کرده‌ایم.
 
حسینی گفت: به نظر بنده مهم‌ترین مسئله این است که با اجرای قوانینی همچون قانون تسهیل در صدور مجوز‌های کسب و کار، اصطلاحا پای مردم را رها کرده و دوم اینکه با قوانینی همچون تامین مالی تولید و زیرساخت‌ها، دست بخش غیر دولتی را بگیریم؛ بنابراین اینها مباحث اولیه در تحقق رسیدن به رشد ۸ درصدی اقتصاد است، کما اینکه ما در بسیاری از بخش‌ها به مانند بخش معدن با مقرراتی که گذاشته‌ایم، مانع از این می‌شویم که فردی بیاید و به اکتشاف معدن بپردازد. همچنین در کنار موارد مطرح شده، باید عوامل و مشکلات دیگری همچون سیاستگذاری‌هایی که به صورت پی در پی تغییر کرده و نااطمینانی را در فعالیت اقتصادی ایجاد می‌کنند را اصلاح کنیم.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
کمینه و بیشینه دمای هرمزگان ۱۷ آبان ماه
درخشش بانوی بسیجی کهگیلویه و بویراحمدی در رقابت های جهانی
آغاز ثبت نام وام دانشجویی از امروز
کرمان میزبان سی و هفتمین جشنواره تئاتر
آغاز دومین جشنواره بین‌المللی عکس «ایران جوان» در چهارمحال و بختیاری
هوای آبادان و خرمشهر در وضع ناسالم
لزوم همراهی همه نهاد‌ها و بویژه خانواده‌ها برای تربیت نسل انقلابی
هشدار سازمان بازرسی به شرکت‌های بیمه
تقویم روز و اوقات شرعی هفدهم آبان به افق آبادان و خرمشهر
نوزاد ارسنجانی در اورژانس به دنیا آمد
رویداد ملی ایران جان در ایستگاه پنجم خود به خراسان جنوبی رسید
غوغای شگفت انگیز رنگ‌ها در دره اسپیران مراغه
۱۳ اصفهانی در جمع کاروان اعزامی ایران به ریاض
یادی از شهدای دانش آموز در راهپیمایی ۱۳ آبان
اطلاعیه قطع برق در برخی مناطق استان سمنان
واکنش سفارت ایران در مکزیک به اتهام جدید آمریکا و رژیم صهیونیستی
پیوستن قزاقستان به توافق ابراهیم پاداشی به صهیونیست‌ها برای جنایاتشان است
پیش‌بینی افزیش غلظت آلاینده در شهر‌های صنعتی
مکزیک ادعای طرح حمله به سفیر رژیم اسرائیل را تکذیب کرد
مخالفت باشگاه پیکان با استعفای سعید دقیقی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
مهارت‌افزایی نیروی کار، مؤثر در رشد اقتصادی و عدالت آموزشی
رونمایی از مجسمه زانوزنندگان برابر ایران
مربی ایتالیایی جدید تیم ملی فوتبال رونمایی شد
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است
ساکنان و گردشگران کیش مهمان ویژه برنامه محفل
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد
تیم ایران به مصاف میزبان می‌رود
رد قاطع مذاکرات مستقیم با رژیم صهیونیستی
درخشش آذربایجان‌شرقی در پدافند غیرعامل
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۱۶ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
یکطرفه شدن جاده چالوس از بعدازظهر امروز جمعه
آغاز دوره میکرو رسانه همارسا از مخاطب منفعل تا روایتگر فعال
ضرورت تعامل و همکاری‌ صداوسیما با حوزه‌های علمیه
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۶ آبان ۱۴۰۴
ایران اعتراف ترامپ را در مجامع بین المللی پیگیری می‌کند
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
پزشکیان: مساجد بهترین کانون ساماندهی امور اجتماعی هستند  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: برای شکست سنگین‌تر دشمن آماده شده‌ایم  (۱ نظر)
جنگ نامتقارن؛ کابوس آمریکا در صورت تهاجم به ونزوئلا  (۱ نظر)
واکنش محیط‌زیست هرمزگان به کشتن الاغ‌ها  (۱ نظر)
نیروهای مسلح ایران قوای ناتو را شکست دادند   (۱ نظر)
ده‌ها هزار غیرنظامی در سودان کشته شدند  (۱ نظر)
نصب ۱۳ کیلومتر نیوجرسی در محور‌های مواصلاتی ایلام  (۱ نظر)