پخش زنده
امروز: -
کارشناس نظارت بر مواد غذایی وآشامیدنی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: افراد در استفاده از قارچهای خودرو احتیاط زیادی داشته باشند.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان شمالی؛ دکتر حسین صادقی در گفتوگو با خبرگزاری صدا و سیما گفت: با شروع فصل بهار و ایجاد شدن شرایط مساعد برای رشد قارچهای خودرو، هر سال در ابتدای سال با موجی از مسمومیتهای اتفاقی ناشی از مصرف خوراکی قارچهای خودرو و سمی روبهرو میشویم.
وی تاکید کرد: مردم از مصرف قارچهای خودرو، بخصوص قارچهایی که در کنار تنه درختان میرویند یا قارچهای فلهای جمعشده توسط افراد بومی خودداری کنند.
صادقی گفت: شناسایی انواع خوراکی قارچ از انواع سمی فقط براساس خصوصیات ظاهری مانند شکل، رنگ، بو، قوام و مزه مشکل است و فقط توسط متخصصان و کارشناسان مجرب قارچشناسی و گیاهشناسی امکانپذیر است.
کارشناس نظارت بر مواد غذایی وآشامیدنی معاونت غذا و داروی استان ادامه داد: برخی سموم موجود در قارچهای سمی، مقاوم به گرما هستند و فرآیندهای آمادهسازی غذا مانند کباب کردن، آبپز کردن، سرخ کردن، بخار پز کردن قادر به تخریب کامل مواد سمی آنها نیست.
صادقی از شهروندان خواست در صورت بروز علائم و نشانههای گوارشی تهوع، استفراغ و اسهال هرچه سریعتر بیمار را به مرکز درمانی تخصصی مسمومیتها منتقل کنند.
سلانه تعدادی از مردم خراسان شمالی بهخاطر مصرف قارچهای سمی دچار مسمومیت میشوند.
رویش حدود ۳۸۰۰ گونه قارچ در ایران شناسایی شده، که حدود ۱۰۰ گونه سمی هستند و ۱۰ گونه کشنده است.