پخش زنده
امروز: -
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری گفت: فناوری در نگاه ایران ابزاری برای تعمیق دوستیهاست و بدون هیچ منتی در اختیار ملتهای آفریقایی قرار میگیرد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ دکتر حسین افشین، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری در نشست تخصصی با نمایندگان کشورهای اتحادیه آفریقا که در حاشیه سومین اجلاس همکاریهای اقتصادی ایران و آفریقا در هتل پارسیان اوین برگزار شد، اظهار داشت: آفریقا، قاره قدمتها، فرصتها و ثروتهاست و ظرفیت اکوسیستم فناوری جمهوری اسلامی ایران بهراحتی به این قاره قابل انتقال است.
دکتر افشین تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران فناوری را بستری برای تعمیق دوستیها میداند و این توانمندی را بدون هیچ منتی در اختیار کشورهای آفریقایی قرار خواهد داد.
وی با تأکید بر اینکه راهاندازی استارتآپها، شرکتهای دانشبنیان، مراکز نوآوری و خلاقیت و پذیرش طرحهای فناورانه، بخشی از رویکرد ایران نسبت به کشورهای آفریقایی است، افزود: با تکیه بر ظرفیتهای فناورانه موجود، آینده همکاریهای مشترک علمی و اقتصادی میان ایران و آفریقا قابل تحقق خواهد بود.
در این نشست که با حضور معاون رئیس جمهور، ۹ وزیر و نمایندگانی از بیش از ۵۰ کشور آفریقایی برگزار شد، زمینههای همکاریهای علمی و فناورانه مورد بررسی قرار گرفت.
دکتر تورج امرایی، معاون توسعه شرکتهای دانشبنیان نیز در این نشست با اشاره به ظرفیت بالای اکوسیستم فناوری کشور گفت: در ایران بیش از ۱۰ هزار و ۱۰۰ شرکت دانشبنیان فعال هستند که تاکنون بیش از ۱۷ هزار محصول فناورانه تولید کردهاند.
وی افزود: بیش از نیم میلیون نفر با تحصیلات تکمیلی در این اکوسیستم فعالند و حدود ۶۰۰ شرکت دانشبنیان در حوزه صادرات و واردات فعالیت دارند که ارزش مجموع معاملات خارجی آنها بالغ بر ۲.۵ میلیارد دلار است.
معاون توسعه شرکتهای دانشبنیان همچنین گفت: ۱۰۹ شرکت دانشبنیان ایرانی در بورس فعال هستند و درآمد این شرکتها به ۷ میلیارد دلار میرسد. عمده صادرات این شرکتها در حوزههای دارو، تجهیزات پزشکی، مواد شیمیایی و ماشینآلات، بهویژه در حوزه انرژی، صورت میگیرد.
وی با اشاره به حضور ایران در ۵۲ کشور به عنوان رابط فناوری، تصریح کرد: ایران هماکنون با چهار کشور عضو اتحادیه آفریقا دارای رابط همکاری فناورانه است و فرصتهای گستردهای برای توسعه همکاریها در این قاره وجود دارد.
در ادامه این نشست، معاون رئیسجمهور زیمبابوه، آقای کنستانتین چیونگا، با ابراز خرسندی از پیشرفتهای علمی و فناورانه جمهوری اسلامی ایران، گفت: ایران اهداف بلندی را دنبال کرده و به آنها دست یافته است. این دستاوردها میتواند الگویی ارزشمند برای کشورهای آفریقایی باشد.
وی افزود: هدف ما از حضور در این اجلاس گسترش تجارت، فناوری و همکاریهای اقتصادی، به ویژه در حوزه توسعه دانش و فناوری است و این همکاریها میتواند منجر به تحقق منافع مشترک و تعمیق روابط میان ایران و کشورهای آفریقایی شود.