• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۵۰۹۸۶۷
تاریخ انتشار: ۰۸ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۲۰:۰۴
سیاسی » دولت
رئیس جمهور:

با تجارت میان همسایگان، منطقه‌ای با امنیت خواهیم ساخت

رئیس‌جمهور در نشست تجار و بازرگانان ایران گفت: اگر تجارت و سرمایه‌گذاری میان همسایگان شکل گیرد و ارتباطات صمیمی و عمیقی در حوزه‌های دانشگاهی، صنعتی، علمی و فرهنگی برقرار شود، می‌توانیم منطقه‌ای مملو از اعتماد و امنیت بسازیم.

اگر تجارت میان همسایگان شکل گیرد منطقه‌ای مملو از اعتماد و امنیت خواهیم ساخت

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، رئیس جمهور در ادامه برنامه‌های سفر یک روزه به آذربایجان، در نشست با تجار و بازرگانان ایران و آذربایجان با بیان اینکه ایران و آذربایجان همچون دو خانواده در دو سوی یک دیوار هستند که همواره با یکدیگر ارتباط دارند اظهار داشت: ارتباطات میان دو کشور ریشه در تاریخ، فرهنگ و همسایگی دیرینه دارد.

رئیس‌جمهور با قدردانی از استقبال گرم الهام علیف رئیس‌جمهور آذربایجان تصریح کرد: از مهمان‌نوازی صمیمانه و سخنان امیدوارکننده رئیس‌جمهور آذربایجان در زمینه توسعه تعاملات دو کشور استقبال می‌کنیم و این روحیه می‌تواند زمینه‌ساز گسترش همکاری‌های مشترک باشد.

آقای پزشکیان با اشاره به ظرفیت‌های علمی، اقتصادی، فرهنگی و دانشی ایران و آذربایجان خاطرنشان کرد: می‌توانیم با تبادل تجربیات، دانش و دستاوردها، منافع گسترده‌ای برای مردم دو کشور ایجاد کنیم و مسیر توسعه مشترک را هموار سازیم.

رئیس‌جمهور افزود: زمینه‌های متنوع همکاری‌های اقتصادی و تجاری میان ایران و آذربایجان وجود دارد که می‌تواند به رفاه ملت‌ها و تقویت صلح و ثبات در منطقه کمک کند.

آقای پزشکیان با اشاره به اهمیت راهگذر‌ها و کریدور‌های منطقه‌ای اظهار داشت: ایران و آذربایجان چهارراه ارتباطی شمال به جنوب و شرق به غرب هستند و می‌توانند زمینه حمل‌ونقل، تجارت، انتقال علم و فناوری و ارتباطات منطقی را فراهم کنند.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه این ایده همواره در ذهن او وجود داشته است تصریح کرد: از دوران دانشجویی در ذهنم بود که چرا نتوانیم با همدیگر سوار یک قطار شویم، از پاکستان حرکت کنیم، وارد ایران و آذربایجان شویم و سپس به ترکیه، عراق و عربستان برویم، چه مشکلی در ایجاد چنین ارتباطاتی وجود دارد.

آقای پزشکیان با اشاره به اشتراکات فرهنگی، تمدنی و تاریخی کشور‌های منطقه خاطرنشان کرد: مجموعه کشور‌های اسلامی با فرهنگ‌ها و تمدن‌های مشابه و پیشینه‌ای چند هزار ساله می‌توانند ارتباطات گسترده‌ای برقرار کنند و زمینه همکاری‌های اقتصادی و علمی را گسترش دهند.

رئیس‌جمهور با تأکید بر اینکه ایجاد چنین بستری با توسعه تجارت، فرهنگ و علم آغاز می‌شود گفت: ارتباط میان ملت‌های منطقه می‌تواند در انتقال دانش، فرهنگ و فناوری نقش اساسی ایفا کند و زمینه‌ساز رشد پایدار شود.

آقای پزشکیان با اشاره به ظرفیت‌های اقتصادی منطقه تصریح کرد: بازاری که در میان کشور‌های منطقه وجود دارد، توانایی پاسخگویی به نیاز‌های ملت‌های مسلمان را دارد و می‌تواند فرصت‌های بزرگی را برای ایران، آذربایجان، پاکستان و افغانستان فراهم کند.

رئیس‌جمهور با تأکید بر اهمیت اراده ملت‌ها و فعالان اقتصادی اظهار داشت: تحقق این اهداف به اراده ما بستگی دارد و تجار و سرمایه‌گذاران در ایران و آذربایجان می‌توانند با ایجاد سرمایه‌گذاری‌های مشترک، مسیر همکاری‌های منطقه‌ای را هموار کنند.

آقای پزشکیان با اشاره به ضرورت همگرایی منطقه‌ای تصریح کرد: ما در ایران و شما در آذربایجان، همچنین در عراق و پاکستان، می‌توانیم درهم‌تنیدگی اقتصادی و ارتباطات گسترده‌تری ایجاد کنیم و راه‌های ارتباطی را برای تبادل تجربه، علم و فناوری باز کنیم.

رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: با همکاری‌های منطقه‌ای می‌توان آینده‌ای پر از امید، صلح، آرامش و توسعه برای ملت‌ها ساخت و امنیت را با تکیه بر آزادگی و همبستگی میان کشور‌های منطقه حفظ کرد.

آقای پزشکیان با تأکید بر توانمندی ملت‌های منطقه در تأمین امنیت تصریح کرد: ما نیازی نداریم از جایی دیگر بیایند و برای ما امنیت ایجاد کنند، بزرگان کشور‌ها می‌توانند با گفت‌و‌گو مشکلات و اختلافات احتمالی را حل کنند.

رئیس‌جمهور با اشاره به عوامل خارجی در ایجاد اختلاف میان ملت‌ها اظهار داشت: برخی گروه‌ها با تحریکات بیرونی به دنبال ایجاد اختلال در ارتباطات سالم و قدیمی میان همسایگان هستند و نباید اجازه داد این روابط تاریخی با بهانه‌های واهی خدشه‌دار شود.

آقای پزشکیان با اشاره به وجود برخی افراد در داخل کشور‌ها که مانع توسعه روابط می‌شوند خاطرنشان کرد: همان‌طور که در ایران عده‌ای علاقه‌ای به وقوع تحولات مثبت ندارند، ممکن است در آذربایجان، عراق یا افغانستان نیز چنین افرادی وجود داشته باشند، اما اراده ملت‌ها باید بر حفظ دوستی و همکاری استوار بماند.

رئیس‌جمهور با تأکید بر اهمیت شکل‌گیری ارتباطات گسترده اقتصادی و فرهنگی اظهار داشت: اگر تجارت و سرمایه‌گذاری میان کشور‌های منطقه شکل بگیرد و ارتباطات صمیمی و عمیقی در حوزه‌های دانشگاهی، صنعتی، علمی و فرهنگی برقرار شود، می‌توانیم منطقه‌ای مملو از اعتماد و امنیت بسازیم.

آقای پزشکیان با اشاره به دیدار خود با الهام علیف رئیس‌جمهور آذربایجان تصریح کرد: از صبح امروز صمیمانه اعلام کردیم که ایران در تمام زمینه‌ها آماده همکاری با آذربایجان است و دو کشور می‌توانند چهارراهی برای اتصال شرق به غرب و شمال به جنوب باشند.

رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: ایران و آذربایجان در موقعیتی قرار گرفته‌اند که می‌توانند اتصالات منطقه‌ای را برقرار کنند و تحقق این هدف نیازمند توسعه راه‌ها، راه‌آهن‌ها، بنادر و ارتباطات تجاری گسترده و همچنین ایجاد مرز‌های فعال و تسهیل در تردد است.

آقای پزشکیان با تأکید بر اهمیت زیرساخت‌های نرم‌افزاری ارتباطی اظهار داشت: با همکاری مشترک می‌توانیم سیستم‌های ارتباطی مورد نیاز را طراحی کنیم و با اعتماد و اطمینان، مسیر توسعه را پیش ببریم.

رئیس‌جمهور با تأکید بر لزوم احترام به تمامیت ارضی کشور‌ها تصریح کرد: باید به استقلال سیاسی و امنیتی یکدیگر احترام بگذاریم و از هرگونه دخالت یا مداخله در امور داخلی کشور‌ها پرهیز کنیم.

آقای پزشکیان با ابراز احساس صمیمیت و خویشاوندی در آذربایجان اظهار داشت: در اینجا احساس می‌کنم با فرهنگ، زبان، مردم، غذا و رسوم آشنا هستم و این حس آشنایی نشان‌دهنده عمق همدلی و همراهی میان ملت‌های ماست که باید در قوانین، مقررات و ارتباطات نیز خود را نشان دهد.

رئیس‌جمهور با اشاره به دیدار صبح امروز خود با مقام معظم رهبری تصریح کرد: مقام معظم رهبری سلام گرم خود را ابلاغ کردند و تأکید داشتند که ارتباطات میان برادران و خواهران در ایران و آذربایجان باید صمیمی‌تر و عمیق‌تر شود و این توصیه‌ای بود که برای این سفر به ما داشتند.

آقای پزشکیان با تأکید بر ضرورت همبستگی منطقه‌ای خاطرنشان کرد: باور دارم اگر دست در دست هم بدهیم، می‌توانیم مشکلات خود را حل کنیم و در تمام زمینه‌ها به قدرت‌هایی دست یابیم که دشمنان حتی تصور آن را نیز نکنند.

رئیس‌جمهور افزود: کافی است به یکدیگر اعتماد کنیم، علم، تجربه و مهارت‌های خود را منتقل کنیم و جامعه‌ای متحد، سربلند و منسجم بسازیم.

آقای پزشکیان با اشاره به اهمیت همکاری‌های اقتصادی تصریح کرد: اگر تولیدکنندگان و سرمایه‌گذاران ما با یکدیگر شریک شوند و در چارچوب قوانین و مقررات به دیدگاه مشترکی برسند، نیازی به حضور بیگانگان در منطقه نخواهیم داشت.

رئیس‌جمهور تأکید کرد: هر جا که تجارت حرکت کند، دیگر اسلحه و نیروی نظامی حرکت نخواهد کرد، چرا که تجارت یعنی امنیت، تجارت یعنی صلح، تجارت یعنی برادری.

آقای پزشکیان با ابراز امیدواری نسبت به آینده روابط دو کشور اظهار داشت: می‌توانیم این مسیر را در چارچوب قوانین داخلی کشور‌ها و با احترام به یکدیگر پیش ببریم و محدودیت‌ها و معذوریت‌های موجود را با همراهی مدیریت کنیم.

رئیس‌جمهور در پایان با قدردانی از مهمان‌نوازی رئیس‌جمهور آذربایجان خاطرنشان کرد: از جناب آقای الهام علیف و مجموعه عزیزانی که از ما استقبال کردند تشکر می‌کنم و امیدوارم این دیدار آغازی برای پرواز‌های دیگر در مسیر دوستی و همکاری باشد. رئیس‌جمهور سخنرانی خود را با خواندن ابیاتی از شهریار به زبان ترکی به اتمام رساند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
افزایش دما، حد نصاب مصرف برق درچین را شکست
پرداخت ۵۱۸ میلیارد ریال درآمد مالیاتی به شهرداری و دهیاریهای مهاباد
تعطیلی ادارات و دستگاه‌های اجرایی استان قزوین
نخستین نشست ستاد اجرایی بزرگداشت روز و هفته پارالمپیک برگزار شد
جنگنده تجاس هندی جایگزین میگ ۲۱ در هند شد
بهره‌ برداری از چاه جدید مجتمع آبرسانی بیدپارس و براکو در خواف
سفر فوری دبیر شورای‌عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی به منطقه آزاد انزلی
«دوشیزه اسکارلت» با دو فصل جدید در شبکه ۴
یک کشته و ۷ مصدوم بر اثر واژگونی پراید در تربت جام
بیش از ۱۳۸ هزار نفر در طرح همیار مشارکت کردند
آزادسازی ۵ هزار متر مربع از اراضی کشاورزی در نور
چاه‌های آب شرب را در اختیار وزارت نیرو قرار می‌دهیم
قدردانی مردم از ایثار نیرو‌های مسلح برای تامین امنیت کشورمان
ضرورت پایش هوشمند تردد زائران
امحای هزار دستگاه استخراج ارز غیرمجاز در اصفهان
افزایش مصدومان حادثه آتش سوزی ونوس به ۴۰ نفر
بهسازی و شاداب سازی فضای مدارس با طرح شهید عجمیان
برگزاری مسابقات فوتبال چند جانبه در بیضا
حماسه خاموش مردم در بحران ها
آمادگی فرودگاه‌های کشور برای انتقال زائران اربعین
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
دستگیری ۲ نفر در پرونده شهادت محیط‌بان
عیسی آل‌کثیر به استقلال پیوست
خودروسازان بدهکار؛ داد قطعه‌سازان را درآوردند!
سفره‌های زیرزمینی مفیدترند یا سدها؟
تشریح اقدامات وزارت آموزش و پرورش در دفاع مقدس ۱۲ روزه
آتش‌سوزی ۲۰ هکتار از پارک ملی تندوره درگز
ورود بلاکچین به تأمین مالی تولید
ثبت ارزش ۹.۴ هزار میلیارد ریالی در فروش روزانه بورس انرژی
تصویب بسته تامین منابع مالی برای بازسازی واحد‌های تولیدی؛ به‌زودی
پاکدامن، نامزد عضویت در کمیته ورزشکاران فدراسیون جهانی شمشیربازی
بررسی مشکلات ۱۵ واحد تولیدی و صنعتی استان تهران
مقابله منسجم با قاچاق حیات‌وحش در دستور کار سازمان حفاظت محیط زیست
رئیس فدراسیون تکواندو سفیر ملی صبر شد
رئیس جمهور واحد گازی ۱۸۳ مگاواتی نیروگاه نکا را افتتاح کرد
نمایشگاه بین المللی صنعت ساختمان؛ ۲۷ مرداد
تشدید نظارت بر بازار برنج، روغن و شکر  (۲ نظر)
هشدار عراقچی درباره سوءاستفاده ۳ کشور اروپایی از مکانیسم ماشه  (۲ نظر)
وزیر نیرو: از مردم بابت کاهش فشار آب عذرخواهی می‌کنیم  (۱ نظر)
رویداد «کاروان روایتها» برگزار می‌شود  (۱ نظر)
هلاکت فرمانده عملیات یگان‌های کماندویی رژیم صهیونیستی  (۱ نظر)
عدم خروج خانه اقبالیان در استان همدان از ثبت ملی  (۱ نظر)
حماس: رژیم صهیونیستی در حال اعدام دو میلیون نفر است  (۱ نظر)
عراقچی: نمی‌توانیم از غنی سازی دست بکشیم  (۱ نظر)
حمله گسترده سایبری به زیرساخت‌های آمریکا  (۱ نظر)
سازمان ملل: غزه با گرسنگی فاجعه‌بار رو‌به‌رو است  (۱ نظر)
خلع سلاح یمن غیرممکن است  (۱ نظر)
تظاهرات حمایت از غزه در ترکیه، اردن، مصر، عراق و لیبی  (۱ نظر)
حمله پلیس کانادا به تظاهرات کنندگان حامی فلسطین در شهر تورنتو  (۱ نظر)