• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۵۲۸۲۰۳
تاریخ انتشار: ۳۰ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۲:۱۱
بین الملل » سیاسی

زمان و مکان دور پنجم گفت‌و‌گو با آمریکا مشخص نیست

سخنگوی وزارت خارجه به ملاقات‌های خوب وزیر امور خارجه با همتایان خود از عمان و قطر در حاشیه مجمع گفت‌وگوی تهران اشاره کرد و گفت: در این دیدار‌ها به‌صورت ملموس و خیلی عینی در مورد آخرین روند مذاکرات غیرمستقیم بین ایران و آمریکا گفت‌و‌گو و تبادل نظر شد.

زمان و مکان دور پنجم گفت‌و‌گو با آمریکا مشخص نیست

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، «اسماعیل بقائی»، با اشاره به برگزاری مجمع گفت‌وگوی تهران و با بیان اینکه «مجمع گفت‌وگوی تهران در ادامه سنتی دیرینه که از سه چهار دهه قبل در دفتر مطالعات سیاسی و بین‌المللی وزارت خارجه بنا نهاده شده بود، برگزار شد» اظهار کرد: این سنت شامل سلسله نشست‌های سالانه‌ای در زمینه‌های مختلف منطقه‌ای از جمله خلیج‌فارس، آسیای مرکزی، قفقاز، افغانستان و سایر مناطق همسایگی و پیرامونی ما بوده است.

وی با اشاره به اینکه مجمع گفت‌وگوی تهران امسال با تجمیع این نشست‌ها و با شکل‌وشمایل متفاوتی هم از جهت کمی و هم کیفی شکل گرفت، گفت: بیش از پنجاه کشور از هر پنج قاره در این مجمع مشارکت داشتند و حضور کشور‌های منطقه، از جمله وزرای خارجه قطر و عمان و نمایندگان سایر کشور‌های حوزه خلیج‌فارس و همسایه، در سطح بسیار خوبی بود.

سخنگوی وزارت خارجه که با برنامه «به‌وقت گفت‌و‌گو» رادیو گفت‌و‌گو سخن می‌گفت، با تأکید بر اینکه «هدف اصلی از برگزاری این مجمع، ارتقای تفاهم و درک متقابل در مورد تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی است»، تصریح کرد: قصد بر این است که کشور‌ها بتوانند در راستای شکل‌دهی به یک منطقه قوی، با حضور کشور‌هایی که منافع متقابل یکدیگر را درک می‌کنند و برای هم احترام قائل هستند، به ایجاد امنیت و صلح پایدار در منطقه کمک کنند و چنین فکر و ایده‌ای شکل گیرد.

وی در پاسخ به پرسشی درباره هم‌زمانی این مجمع با سفر مقامات آمریکایی به منطقه و شائبه‌های مطرح‌شده، با بیان اینکه مجمع گفتگوی تهران از مدت‌ها قبل برنامه‌ریزی شده بود، گفت: این رویداد یکی از صد‌ها فعالیت دستگاه دیپلماسی و از مهم‌ترین رویداد‌های سالانه ماست که برنامه‌ریزی و مقدمات آن زمان زیادی می‌برد.

بقائی با تصریح بر این موضوع که برگزاری این مجمع فی‌نفسه نشان‌دهنده این است که هم‌زمان با پیگیری روند‌های مذاکراتی، سایر موضوعات مهم برای دیپلماسی کشور نیز به‌صورت جدی دنبال می‌شود، افزود: ما تلاش می‌کنیم همه کشور‌ها و اندیشمندانی که علاقه‌مند به موضوعات مرتبط با منطقه و تحولات بین‌المللی هستند را گرد هم آوریم تا از طریق تضارب آرا و گفت‌و‌گو، مسیر آینده را به بهترین نحو پیدا کرده و مسیری که خیر و صلاح کل منطقه در آن است را به‌پیش ببریم.

وی در خصوص دستاورد‌های ملموس و کمی این مجمع، با تأکید بر اینکه دیپلماسی یک‌روند مستمر است و محصولات آن هم در حین کار و هم در آینده قابل‌استفاده خواهد بود، اظهار کرد: ایجاد تفاهم بیشتر بین طرف‌های شرکت‌کننده در این اجلاس کاملاً مشهود بود.

سخنگوی وزارت امور خارجه به ملاقات‌های خوب وزیر امور خارجه با همتایان خود از عمان و قطر در حاشیه این نشست اشاره کرد و گفت: در این دیدار‌ها به‌صورت ملموس و خیلی عینی در مورد آخرین روند مذاکرات غیرمستقیم بین ایران و آمریکا گفت‌و‌گو و تبادل نظر شد.

وی با اشاره به اظهارات نماینده افغانستان در خصوص حقابه هیرمند، بیان کرد: بحث حقابه یکی از مطالبات ثابت در دستور کارماست و نماینده افغانستان نیز با اشاره به تعهدات اخلاقی، دینی، اسلامی و حسن هم‌جواری، بر لزوم تأمین حقابه ایران تأکید کرد، حتی اگر معاهده‌ای هم وجود نمی‌داشت. امیدواریم که این رفت‌وآمد‌ها و گفت‌و‌گو‌ها به تأمین هرچه بیشتر منافع ملی ملت بزرگ ایران کمک کند.

بقایی در پاسخ به سؤالی درباره برگزاری دور پنجم مذاکرات در ایتالیا، با بیان اینکه این خبر توسط رسانه‌های غربی منتشر شده است، گفت: تا جایی که به ما مربوط می‌شود، هنوز دراین‌خصوص تصمیم قطعی اتخاذ نشده است. پیشنهاد‌هایی برای زمان و مکان از طرف وزارت امور خارجه عمان مطرح شده، اما تا این لحظه که من خدمت شما صحبت می‌کنم، زمان و مکان قطعی مشخص نیست.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تصویب حسابرسی سال مالی شورای اسلامی شهر تبریز
زنجان؛ واحدهای فرآوری کلید توسعه صادرات کشاورزی
باید ذات مداخله‌جوی غرب را بازشناسی کرد
ریشه‌کنی گرانی شرط اثرگذاری عملکرد دستگاه‌های نظارتی
چمن ورزشگاه یادگار امام (ره) آسیب دیده است
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۱۹ آبان ۱۴۰۴
خراسان جنوبی خاستگاه اردو‌های جهادی
زنجان؛ پشت درهای بسته یک مرکز تعویض پلاک
تقویم و اوقات شرعی دوشنبه ۱۹ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
راه‌اندازی ۸ جایگاه جدید سی‌ان‌جی در سراسر کشور
ضرورت همکاری دستگاه‌های اجرایی در ثبت وقایع حیاتی
برگزاری نشست تخصصی تسهیل صادرات در مناطق آزاد
شهروندان اهری ۴۵ درصد بیشتر از استاندارد جهانی آب مصرف می‌کنند
آغاز برداشت بادام‌زمینی در هوراند
برگزاری جشنواره بزرگ ورزش‌های همگانی، گرامیداشت هفته کیش
همه پای ترویج کتاب و کتاب‌خوانی
اعلام محدودیت‌های ۴۸ ساعته به‌دلیل آلودگی هوا در استان تهران
افزایش غلظت غبار در سمنان
آغاز طرح آموزش رانندگان ناوگان عمومی مازندران برای کاهش تصادفات
رئیس جمهور همراه با ملی‌پوشان فوتبال کشورمان پا به توپ شد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا
تقویت توان دفاعی ونزوئلا با دریافت سامانه‌های پدافند روسی
رشد ۵۶ درصدی طرح های سرمایه‌گذاری در استان خراسان جنوبی
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی و متوسطه اول شهر‌های آلوده خوزستان تا آخر آبان
موافقت‌مجلس با کلیات طرح اصلاح قانون‌محکومیت‌های‌مهریه
بازی‌های همبستگی اسلامی؛ ازبکستان، حریف تیم فوتسال ایران در نیمه‌نهایی
عراقچی: فعلا امکان مذاکره با آمریکا وجود ندارد
تقویم و اوقات شرعی یکشنبه ۱۸ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
سهم استان زنجان از درآمدهای معدنی کجا هزینه می‌شود؟
ادعای رسایی درباره انتصاب دادستان دستگیر شده، صحت ندارد
حل تنش افغانستان و پاکستان محور گفتگوی متقی و عراقچی
زعفران؛ محصولی کم‌آب بر و پرسود برای کشاورزان زنجانی
پاکستان می‌تواند پلی برای اتصال ایران به شرق آسیا باشد
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۸ آبان ۱۴۰۴
تا اواسط هفته ، زنجان بدون باران
تسهیلات وام ازدواج  (۲ نظر)
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا  (۱ نظر)
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد  (۱ نظر)
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است  (۱ نظر)
پیوند دو ملت ایران و پاکستان ناگسستنی است  (۱ نظر)
هوای اصفهان و ۳ شهر مجاور آلوده است  (۱ نظر)
پلمب ۶ کافه به علت برگزاری جشن هالووین  (۱ نظر)
جزییات معافیت از صدور صورت‌حساب الکترونیکی در سامانه مودیان ۱۴۰۴  (۱ نظر)
اهواز آلوده‌ترین شهر کشور  (۱ نظر)