• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۵۲۸۲۱۸
تاریخ انتشار: ۳۰ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۲:۲۱
صفحه نخست » کل اخبار

تحریم‌های یکجانبه برخلاف هنجار‌های بین‌المللی است

معاون حقوقی و بین‌الملل وزیر امور خارجه گفت: تحریم‌های یکجانبه برخلاف منشور حقوق و هنجار‌های بین‌المللی است.

تحریم‌های یکجانبه برخلاف هنجار‌های بین‌المللی است

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، کاظم غریب‌آبادی معاون حقوقی و بین‌الملل وزیر امور خارجه امروز سه‌شنبه ۳۰ اردیبهشت در همایش «تحریم‌های یکجانبه، دسترسی به عدالت در سطوح ملی، منطقه‌ای و بین‌المللی» گفت: تحریم‌ها باعث محروم شدن انسان‌ها از حق زندگی و حق حیات کامل می‌شود. جمهوری اسلامی ایران نمونه کامل کشوری است که مردم آن دهه‌های متوالی تحت رژیم تحریمی زندگی کردند. این تحریم‌ها در راستای سیاست موسوم به فشار حداکثری علیه ایران اعمال و باعث شدند که دسترسی مردم به تجهیزات پزشکی و بهداشتی محدود شود و افرادی که به بیماری سرطان یا سایر بیماری‌های مزمن مبتلا می‌شوند؛ نمی‌توانند درمان‌های مورد نیاز را دریافت کنند.

وی با بیان اینکه دلیل این امر خودداری بانک‌های بین‌المللی از انجام معاملات بانکی با ایران است، گفت: این یک تخریب جمعی است.

معاون حقوقی و بین‌الملل وزیر امور خارجه با اشاره به اینکه ایران به صلح و چندجانبه گرایی متعهد بوده و بر آن تاکید دارد، گفت: معتقدیم که اقدامات تنبیهی یک جانبه که اغلب به عنوان اقداماتی دیپلماتیک در نظر گرفته می‌شود به نتیجه مورد نظر نمی‌رسد. تحریم‌های یکجانبه برخلاف منشور حقوق و هنجار‌های بین‌المللی است. این قبیل اقدامات ادعا می‌کنند که درپی اهداف و مقاصد سیاسی و امنیتی می‌باشند، اما در واقع باعث تخریب اقتصاد‌های ملی شده و به اقتصاد مردم و کشور‌ها ضرر و زیان وارد می‌کنند.

غریب‌آبادی تصریح کرد: این اقدام مجازات عمومی علیه مردم یک کشور و کشتار به شکل تدریجی و کوتاه است. اقدامات و تحریم‌های یکجانبه به بخش بهداشت عمومی هم ضربه زده و موجب محروم شدن و تخریب دسترسی مردم به عدالت در سطح بین‌الملل می‌شود. افراد و شرکت‌هایی که هدف تحریم‌ها قرار می‌گیرند، اطلاع قبلی دریافت نمی‌کنند و این قبیل تحریم‌ها بر پایه اتهامات بسیار مبهمی اعمال می‌شود. حتی حق وکالت و نمایندگی حقوقی نیز از این کشور، افراد و شرکت‌ها گرفته می‌شود. این قبیل اقدامات به شکل غیر منطقی و غیر مجاز استفاده می‌شود، این نوع تحریم‌ها با ضربه زدن به بخش بهداشت و اقتصاد موجب محروم شدن انسان‌ها از حق زندگی و حیات کامل می‌شود.

وی با اشاره به اینکه این قبیل تحریم‌ها به شکل فرامرزی کشور اعمال کننده تحریم‌ها و در سطح جهان اعمال می‌شود، توضیح داد: در سطح جهان شرکت‌ها و افرادی که با کشور تحریم شده روابط دارند در معرض تحریم‌های مضاعف قرار می‌گیرند و این اقدام حق حاکمیت کشور‌ها را نقض می‌کند و بر خلاف اصل عدم مداخله در امور کشور‌های دیگر می‌باشد و به منزله اعمال و دیکته یکجانبه خواسته‌های یک کشور بر کشور‌های دیگر می‌باشد. این رفتار باعث می‌شود که سیستم ارائه کمک‌های انسانی دچار نقص شده و کشور‌ها و سازمان‌های این قبیل کمک‌ها از ارائه خدمات خود محروم می‌شوند.

معاون حقوقی و بین‌الملل وزیر امور خارجه با اشاره به اینکه استثنا شدن سازمان امدادرسان نادرست است و سکوت سازمان‌های بین‌المللی باید پایان یابد، گفت: جامعه جهانی باید از صرف محکومیت، به سمت اقدامات عملی حرکت کنند و تحریم‌های یکجانبه به عنوان نقض حقوق بین‌الملل باید محکوم شود. این قبیل اقدامات به مثابه نقض حقوق افراد است و باید سازوکار‌هایی برای افراد یا شرکت‌هایی که تحت تأثیر قرار می‌گیرند، طراحی و مسئولان این قبیل رفتار‌ها محاکمه شوند.

غریب‌آبادی همچنین با بیان اینکه باید سازوکار‌هایی برای پرداخت غرامت در جا‌هایی که حقوق بشر و انسان نقض می‌شود، طراحی شود، گفت: ما باید مأموریت مخبر ویژه سازمان ملل را در این زمینه تقویت کنیم. سکوت به منزله دست‌داشتن و شراکت در این جرم است، و در این موارد، قدرت جای عدالت را می‌گیرد و عدالت به یک ویژگی و امتیاز تبدیل می‌شود نه حق جهانی.

وی با تاکید بر اینکه باید همه مکانیزم‌هایی که این اقدامات را فراهم می‌کند از بین برود، ادامه داد: در سطح جهانی این قبیل اقدامات کمتر از آنچه که به نظر می‌رسد اهمیت داده می‌شود، ما نباید فاجعه‌ای که این قبیل تحریم‌ها برای زندگی افراد و عزت بشر ایجاد کرده است، نادیده بگیریم. کشور‌هایی که تحریم اعمال می‌کنند باید به این نتیجه برسند که این اقدامات ابراز دیپلماسی نیست، اصول اساسی سازمان بین‌المللی بسیار مشخص است، حق حاکمیت، استقلال و عزت بشری.

غریب‌آبادی گفت: ما در شرایطی که در آستانه هجدهمین سالگرد تأسیس این نهاد بین‌المللی هستیم باید به برخی ایده‌ها توجه کنیم و این انتخاب ماست، یا طرفدار عدالت هستیم یا اجازه می‌دهیم اقدامات یکجانبه عدالت را از بین ببرد، بیایید در کنار هم طرفدار عدالت و آزادی بشری باشیم.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
برگزاری همایش با محوریت اتصال پژوهش به صنعت در ماهشهر
بررسی مشکلات ۱۵ واحد تولیدی منطقه آزاد ارس
برگزاری نشست تخصصی ارتقای کیفیت آموزشی با حضور رئیس جمهور
تداوم بارش برف و باران در سمنان
نقره ارمغان ورزشکار چهارمحال و بختیاری در رقابت‌های جودو
زیباسازی و تجهیز مدارس شهرستان صومعه سرا
لبخند مردم به بارش نعمت خداوند در کیش
برخورد قاطع با متخلفان منابع طبیعی در دستور کار دستگاه قضائی
تکلیف سازمان تأمین اجتماعی در پاسخ‌دهی آنی به استعلامات دفاتر اسناد رسمی
جشنواره نور پایتخت در بوستان ملت
آبگرفتگی معابر در برخی شهر‌های استان هرمزگان و قشم
مطالبات مردم در بسته صدای شما ۲۵ آذر ۱۴۰۴
اقدامات فوری قبل از بارندگی برای کشاورزان
حضور نیرو‌های امدادی در محور برفی سیاهکل به دیلمان، مسافران در حال دریافت خدمات
اعلام اسامی و زمان نمایش فیلم‌های «سینماحقیقت» در لرستان
تعهد نخبه قمی به وطن وتربیت نیروی انسانی متخصص و توسعه پژوهش‌های کاربردی
بررسی مسائل و مشکلات شهرستان رودبار در جلسه شورای اداری
نشست فوق العاده مدیریت بحران در بم
آماده‌باش کامل نیرو‌های عملیاتی شرکت عمران کیش با صدور هشدار قرمز مدیریت بحران
درخششِ تیم سالمندانِ هیأت ورزش‌های همگانی رشت، در مسابقات ملیِ مهارت‌هایِ چالشی مثبت شصت
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
لامردی ها ، بیشترین سهامداران بارش های فارس
پیکر بی جان بانوی کوهنورد گیلانی در دماوند پیدا شد
اعلام میزان بارش باران در فارس
خداداد عزیزی و رفیعی جریمه شدند
فیروزآباد رکوددار بارش های فارس
فعالیت سامانه بارشی از امشب در همدان
افزایش فوتی‌های واژگونی اتوبوس مسافربری به ۱۳ نفر
اقدامات بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز ادامه دارد
شهادت سه تن از عوامل انتظامی و یک شهروند بامداد امروز
گزارش بارندگی ۲۴ ساعت گذشته در استان کرمان
آبگرفتگی در جنوب کشور؛ پارسیان هرمزگان، لامرد فارس و فیروزآباد کرمان پر بارش‌ترین شهر‌ها
معرفی نامزد‌های نوزدهمین جشنواره بین‌المللی «سینماحقیقت»
جایگاه کمدی در پرده نقره ای کجاست؟
مدارس مشهد فردا چهارشنبه ۲۶ آذر حضوری است
توانمندی در تولید سامانه‌های جراحی هوشمند
باران و برف مدارس فارس را غیرحضوری کرد  (۳۸ نظر)
فیروزآباد رکوددار بارش های فارس  (۲ نظر)
آمار جنجالی زندانیان مهریه صحت ندارد  (۲ نظر)
معلم کهگیلویه و بویراحمدی نمونه کشوری جشنواره اصلاح روش‌ تدریس  (۱ نظر)
اصلاح قیمت شیر خام و ۴ محصول لبنی  (۱ نظر)
برف و باران به فارس رسید  (۱ نظر)
هشدار بارش باران شدید در ۴ استان  (۱ نظر)
مصوبه افزایش سن ورود به دانشگاه فرهنگیان ابلاغ شد  (۱ نظر)
سردار زهرایی: ایجاد ۱۱۰ هزار فرصت شغلی از ابتدای سال تاکنون  (۱ نظر)
کنکور تمام طرح‌های تربیتی را نقش بر آب می‌کند  (۱ نظر)
امروز؛ آخرین مهلت ثبت‌نام در مرحله اول المپیاد‌های علمی کشور  (۱ نظر)
هشدار سطح قرمز هواشناسی در هرمزگان  (۱ نظر)
یک هزار میلیارد تومان از مطالبات بیمه درمان بازنشستگان تسویه شد  (۱ نظر)
همایش بزرگ «شکوه ایثار» در گچساران  (۱ نظر)
همکاری ایران و چین یک ضرورت ژئوپلیتیکی است  (۱ نظر)