• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۵۳۰۲۱۹
تاریخ انتشار: ۰۱ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۹:۰۰
اقتصادی » کشاورزی، روستا و عشایر

قانونی یا غیرقانونی، قطع درختان عقلانی نیست

مدیر روابط عمومی موسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع کشور با انتقاد از اقدام شهرداری فردیس کرج در تخریب دیوار و قطع درختان مجتمع تحقیقاتی البرز گفت: با توجه به اقلیم کم آب ایران و خشکسالی‌های پیاپی، قطع خشونت بار درختان، نامناسب‌ترین کاری است که می‌توان انجام داد.

قانونی یا غیرقانونی، قطع درختان عقلانی نیست

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، فرهاد گوهرزاد، مدیر روابط عمومی موسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع کشور با تاکید بر اینکه اقدام شهرداری فردیس کرج در تخریب ناگهانی بخشی از مجتمع تحقیقاتی البرز و قطع چندین اصله درخت نسبتا کهنسال به هیچ وجه توجیه پذیر نیست، اظهار داشت: نابود کردن درختانی که بخشی از ذخایر ژنتیکی گیاهی کشور است و برای برخی از آنها نزدیک به نیم قرن زمان صرف شده با هیچ استدلالی قابل توجیه نیست و نباید صرفا به قانونی بودن یا غیرقانونی بودن این کار توجه کنیم.

گوهرزاد با بیان اینکه مجتمع تحقیقاتی البرز اصلی‌ترین مرکز پژوهشی موسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع است، تصریح کرد: این مجتمع یکی از ذخیره گاه‌های معدود گونه‌های زنده ژنتیکی کشور است و تک تک درختان و گیاهان آن، حتی در صورت فراوانی در سایر نقاط کشور، بخشی از یک بانک یا ذخیره گاه ملی به شمار می‌رود و از بین رفتن یکی از آنها، به همان میزان باعث نقصان مجموعه یا بانک ژنتیکی می‌شود.

مدیر روابط عمومی موسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع با اشاره به مذاکرات و تعامل این مجموعه با شهرداری فردیس برای عقب کشیدن دیوار به منظور تعریض خیابان مجاور مجتمع، اظهار داشت: مراحل قانونی این روند به شکلی شایسته و منطقی طی شده و تعیین نهایی قیمت عرصه‌هایی که باید عقب‌نشینی شود در حال انجام بود و موسسه با این تصور که موضوع از جانب هر دو طرف در روند قانونی خود پیش می‌رود، به دنبال انتقال درختان این بخش به نقطه مناسبتری بود.

وی با بیان اینکه ۸۰ درصد درختان قطع شده قابل انتقال به نقطه دیگری بودند، افزود: در همه جای دنیا با هر سطحی از فناوری و امکانات این گونه درختان را جابجا می‌کنند و ما نیز می‌توانستیم با کمترین خسارت، درخت‌ها را به بخش دیگری از مجتمع منتقل کنیم، اما این اقدام ناگهانی با این شدت عمل امکان هر کار مناسبتری را از بین برد.

گوهرزاد درباره ناگزیر بودن شهرداری از تعریض خیابان و قانونی بودن این اقدام گفت: موضوع فراتر از قانونی بودن یا غیر قانونی بودن این عمل است؛ به این اتفاق نباید صرفا به عنوان تخریب چند متر دیوار و قطع چند اصله درخت برای یک فعالیت عمرانی که بار‌ها در نقاط مختلف دنیا رخ می‌دهد و گاهی نیز ضروری است نگاه کرد، چراکه از یک سو، این درختان حتی با وجود فراوانی در نقاط دیگر، بخشی از یک ذخیره گاه ژنتیکی گیاهی کشور بودند و از سوی دیگر، با توجه به تعاملات و توافقات صورت گرفته و در حال طی بودن روند قانونی، نیازی به هجوم ناگهانی و شبانه نبود.

وی در پاسخ به این سوال که گاهی اجرای قانون به قاطعیت و شدت عمل نیاز دارد، اظهار داشت: شدت عمل زمانی توجیه پذیر است که متخلفی در کار باشد و آن متخلف در برابر اجرای قانون مقاومت کند، در حالیکه در این ماجرا هر دو طرف ارگان‌های عمومی و دولتی هستند که اتفاقا بر سر عقب نشینی دیوار و واگذاری زمین مربوطه به توافق رسیده و کار در مسیر قانونی پیش می‌رفت. ضمن اینکه به فرض نیاز به شدت عمل برای گرفتن زمین و تعریض خیابان، دستکم می‌بایست رفتار مهربانتری با درختان می‌کردند و از ریشه امکان جابجایی آنها را از بین نمی‌بردند.

گوهرزاد با اشاره به محبوبیت و حتی مقدس بودن درخت در فرهنگ ایرانیان و توصیه‌های مکرر بزرگان دینی مبنی بر آبادانی، درختکاری و مهربانی با درخت و سایر مظاهر قدرت و عنایت خداوند تصریح کرد: اطمینان دارم که ماموران شهرداری با این باور که اقدامی قانونی و در جهت منافع عمومی انجام می‌دهند با آن جدیت و قاطعیت اقدام به تخریب کرده‌اند، اما لازم است همه ما قبل از هر تصمیم، اقدام یا صدور دستور، جوانب گوناگون کار را، فراتر از محدوده صنفی و شرح وظیفه خود بسنجیم و با نگاهی جامع‌تر درباره کاری که به عموم مردم و دارایی‌های ملی مربوط است، تصمیم بگیریم.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
یادواره شهید منصور سودی، شهید شاخص زنجان
هنر نقالی و طنین شور شاهنامه‌خوانی در خرمدره، زنجان
تقابل گفتمان‌ها؛ از آپارتاید علمی غرب تا زکات‌العلم انقلاب اسلامی
یادداشت رئیس مجلس در دفتر یادبود مجلس ملی پاکستان
هم‌اندیشی طلاب و بانوان زنجانی با محوریت بصیرت فاطمی
نخستین دوره آموزشی هفتمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی در زنجان
امنیت جامعه خط قرمز پلیس
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۱۵ آبان ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی پنج شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
پایان مسابقات والیبال نشسته ساحلی قهرمانی کشور در رودسر
صلح‌یاران و قدم‌هایی از جنس صبر و صلح
تأکید مرکز افتا بر نقش بخش خصوصی در ارتقای امنیت سایبری کشور
افزایش غلظت غبار در آسمان سمنان
رویداد ملی «رعنا» در مسیر حل مسائل سلامت و سوء‌تغذیه مناطق محروم
آشنایی سابریست‌های ایران با حریفان جهانی
مطالبات مردم در بسته صدای شما ۱۴ آبان ۱۴۰۴
افتتاح نمایشگاه سوغات و صنایع‌دستی در ماسال
نورافشانی خورشید کلام وحی در آسمان دل‌ها
قهرمانی ازنا در مسابقات امدادونجات جمعیت هلال احمر استان لرستان
لیگ قهرمانان آسیا ۲؛ تساوی استقلال در زمین الوحدات
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود
واکنش چین به تهدید نظامی آمریکا علیه نیجریه
استعفا در شرایط حساس
زهران ممدانی، اولین شهردار مسلمان نیویورک شد
ایروانی: اظهارات ترامپ تهدید علیه صلح‌وامنیت بین‌المللی است
فاصله قیمت زعفران از تولید تا مصرف
پخش زنده والیبال ایران و بحرین در شبکه ورزش
سرمربی آخال: سپاهان باید سپاس گزار تیم داوری باشد
آغاز دهمین سوگواره نمایش آیینی «نگین شکسته» در مشهد
هدف از جنگ ۱۲ روزه براندازی نظام جمهوری اسلامی بود
کشف ۱۵۶ دستگاه خودروی لوکس قاچاق به ارزش ۸۸۵ میلیارد تومان
سفارت آمریکا، لانه جاسوسی بود
وزیر خارجه ارمنستان: روابط ما با ایران راهبردی است
پزشک معالج کاظمی: خانواده صابر رضایت دادند تا پیکر به پزشکی قانونی نرود
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
عراقچی: غنی سازی صفر امکان ندارد  (۲ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۱ نظر)
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
انتقاد افغانستان از نقض حریم هوایی این کشور از سوی آمریکا  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: ما غافلگیر نشدیم و آرایش سپاه جنگی بود  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
گلنور به دیدار پاس کردستان می‌رود  (۱ نظر)
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۱ نظر)