پخش زنده
امروز: -
استاندار خراسان رضوی گفت: شرکتهای اقتصادی وابسته به صندوقهای بازنشستگی باید با حفظ ماهیت اقتصادی خود، از تبدیل شدن به نهادهای خدماتی و غیرشفاف پرهیز کنند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما،مرکز خراسان رضوی، ️استاندار خراسان رضوی در پنجمین جلسه شورای هماهنگی مدیران دستگاههای زیرمجموعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در استان، گفت: «ما نمیتوانیم صندوقها و شرکتهای وابسته به آن را نهادهایی صرفاً حمایتی بدانیم. این مجموعهها باید با ماهیت اقتصادی و سودمحور اداره شوند. خروجی عملکرد این شرکتها باید مبتنی بر صورتهای مالی شفاف و سودآور باشد.»
غلامحسین مظفری افزود: «بخشی از مشکلات صندوقهای بازنشستگی در کشور به تعهداتی برمیگردد که در دورههای مختلف توسط دولتها ایجاد شده، اما به دلایل مختلفی نظیر محدودیتهای بودجهای، اجرایی نشده است. این ناپایداری، ساختار اقتصادی صندوقها را دچار اشکال کرده و باعث شده امکان ایفای تعهدات کلیدی مانند پرداخت حقوق بازنشستگان و تأمین هزینههای درمانی با چالش مواجه شود.»
او با اشاره به انتظارات بازنشستگان از خدماتی نظیر بیمه تکمیلی گفت: «در حوزه رفاه و خدمات اجتماعی، باید خدمات به گونهای ارائه شود که شأن بازنشستگان و ذینفعان این صندوقها حفظ شود. اما نکته کلیدی این است که تأمین منابع مالی این خدمات، نیازمند عملکرد اقتصادی واقعی شرکتهای زیرمجموعه است.»
️مظفری خطاب به مدیران گفت: «شما در بنگاه اقتصادی فعالیت میکنید، نه یک اداره حمایتی. ما باید با نگاه سودمحور، کار اقتصادی انجام دهیم و به دنبال کسب سود واقعی باشیم. اگر قرار است در حوزه خدمات هزینه کنیم، باید این هزینه با دقت و بازدهی بالا انجام شود.»
او با اشاره به نقش شرکتهای دولتی و وابسته به صندوقها، تصریح کرد: «عملکرد اقتصادی این شرکتها باید قابل مقایسه و رقابت با بخش خصوصی باشد. در واقع، شرکتهای وابسته به دولت باید حتی از بخش خصوصی نیز جلوتر باشند، زیرا جامعه هدف گستردهتر و مسئولیت اجتماعی سنگینتری دارند. عملکرد ضعیف، توجیهپذیر نیست.»
️استاندار خراسان رضوی گفت: یکی از مشکلات اساسی شرکتهای اقتصادی دولت، سیاسی شدن فرآیندهای انتصاب، حیات خلوت شمردن این شرکتها و تحمیل نیروی انسانی است. اگر میخواهیم این بنگاهها موفق باشند، باید سودده باشند، صورتهای مالی شفاف داشته باشند و بر اساس استانداردهای حرفهای ارزیابی شوند.
مظفری با تأکید بر پرهیز از انتصابات غیرتخصصی در مجموعههای اقتصادی گفت: «بسیاری از مشکلات ساختاری در شرکتهای دولتی، ناشی از انتخاب مدیران نادرست است. مدیر اقتصادی باید قدرت تحلیل، تصمیمگیری و ایجاد ارزش افزوده داشته باشد. سیستم مدیریتی خسته و محافظهکار، موجب اتلاف منابع و فرصتها میشود.»
استاندار خراسان رضوی با تأکید بر لزوم اصلاحات ساختاری در نظام اداری افزود: ساختارهای دولتی ما باید از لاک بوروکراتیک بیرون بیایند. ادارات اقتصادی نباید اسیر پیچیدگیهای غیرضروری شوند. باید هدفمند، عملیاتی و با برنامه حرکت کنیم. همانگونه که ساختار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نشان میدهد، اگر بخواهیم هماهنگ و با برنامه پیش برویم، میتوانیم بسیاری از چالشها را در سطح استان و حتی ملی حل کنیم.
️