پخش زنده
امروز: -
بزرگترین تعزیه میدانی کشور با عنوان «وجدان بیدار» در میدان تعزیه صاحبالزمان صحرارود فسا برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز فارس، در این تعزیه حماسی و میدانی که با حضور گسترده مردم، علاقهمندان به آئینهای عاشورایی و هیئتهای مذهبی برگزار شد، بیش از ۵۰۰ بازیگر و دستاندرکار، داستان پیوستن حر بن ریاحی به یاران امام حسین (ع) و شهادت این آزادمرد کربلا را بازآفرینی کردند.
محمد حیدری، مسئول روابط عمومی تعزیه عاشوراییان صحرارود فسا، گفت: این نمایش آیینی در میدانی به مساحت ۱۰ هزار مترمربع و با تماشاگرانی بر سکوهای طراحیشده بر فراز تپههای مجاور برگزار شد. همچنین حدود ۱۰ هکتار از زمینهای اطراف برای پارکینگ وسایل نقلیه اختصاص یافت.
به گفته او، کشاورزان منطقه نیز با حدود ۴۰ دستگاه تراکتور و بهصورت داوطلبانه، در عملیات آبپاشی و مهپاشی برای خنکسازی محوطه همکاری کردند.
این تعزیه، ریشهای بیش از ۲۵۰ ساله دارد و از سال ۱۳۹۱ با ثبت در فهرست میراث معنوی کشور، هر سال بهجز دو سال وقفه در دوران کرونا، بهصورت مستمر برگزار شده است.
روحالله رحیمی، دبیر اجرایی تعزیه، نیز گفت: محتوای امسال با محوریت حر بن ریاحی، بر اساس پژوهشهای انجامشده توسط نویسنده کتاب «وجدان بیدار»، از میان بیش از ۳۰ منبع تاریخی شیعه و اهل سنت تهیه شده و به نمایشنامهای بدون تحریف تبدیل شده است.
شهرستان فسا در ۱۳۰ کیلومتری جنوب شرق شیراز واقع شده است.