پخش زنده
امروز: -
معاون بازرگانی و توسعه تجارت اداره کل صمت خوزستان با اشاره به اجرای قانون جدید کالای همراه ملوان گفت: این قانون شامل لنجهای کمتر از ۵۰۰ تن است که میتواند سالانه حداقل دو سفر داشته باشد و این تعداد قابل افزایش است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، عبدالکریم مزیدیفر اظهار کرد: اگرچه طبق قانون وظیفه تأمین کالاهای اساسی به جهاد کشاورزی محول شده، اما دبیرخانه کارگروه تنظیم بازار استان همچنان در اختیار اداره کل صمت است و کمبودها را بهطور مستمر رصد میکنیم.
وی افزود: طی روزهای اخیر به دلیل شرایط غیرعادی، مصرف برخی کالاهای اساسی همچون روغن، برنج و مرغ دو برابر و این افزایش مصرف موجب شد تا کمبودهایی در بازار ایجاد شود، اما با پیگیری و تشکیل قرارگاه امنیتی و قضائی، بخشی از مشکلات رفع شد.
معاون بازرگانی و توسعه تجارت اداره کل صمت خوزستان خاطرنشان کرد: تنها شرکت فربه و گلستان دزفول روزانه بین ۱۷۰ تا ۲۰۰ تن روغن به استان تزریق میکرد، اما شرایط ویژه موجب شد این حجم خود را در بازار نشان ندهد و از زمان آتشبس، آرامش نسبی در بازار ایجاد شد که پیشبینی میشود عرضه مرغ و سایر کالاها بهتدریج متعادل شود.
مزیدیفر اضافه کرد: ما بهصورت روزانه با معاون وزیر و رئیس سازمان حمایت از مصرفکنندگان در ارتباط هستیم و پیشنهادات استان برای تأمین کمبودها به وزارتخانه منتقل میشود.
معاون اداره کل صمت خوزستان گفت: در حوزه اصناف، استان خوزستان دارای حدود ۱۸۰ هزار واحد صنفی، ۲۲ اتاق اصناف و ۴۱۷ اتحادیه است و از ابتدای سال تاکنون برای تأمین و نظارت بازار، تعداد بازرسان اتاق اصناف را از ۱۱ به ۴۰ نفر افزایش دادهایم و سایر معاونتها نیز نیروهای پشتیبان اعزام کردهاند.
مزیدیفر عنوان کرد: نظارت بر بازار وظیفه تمام حوزهها است و نباید تنها بر دوش یک معاونت باشد، به همین دلیل جلسات متعددی با اتحادیههای نانوایان، خواربارفروشان و بنکداران برگزار شد تا در کنار تأمین کالا، بر بازار هم نظارت داشته باشند.
وی تاکید کرد: برنامهریزی شده است تا انتخابات اتحادیههای صنفی بدون تأخیر برگزار شود، همچنین آموزش اعضای هیئتمدیره اتحادیهها در دستور کار قرار دارد تا هر صنف خود بر عملکرد اعضا نظارت کند.
معاون بازرگانی و توسعه تجارت اداره کل صمت خوزستان ادامه داد: کمیسیون نظارت بر سازمانهای صنفی که مسائل نرخگذاری و سایر امور اصناف را بررسی میکند، بهطور ماهانه برگزار میشود و تصمیم داریم سال جاری نشستهای فوقالعاده این کمیسیون را برگزار کنیم.
مزیدیفر با اشاره به اجرای قانون جدید کالای همراه ملوان ادامه داد: این قانون موجب شد واردات این کالاها در سراسر کشور مجاز شود و دیگر محدودیتی در گردش این کالاها وجود ندارد، در گذشته بعضی محدودیتها موجب قاچاق و شکلگیری شوتیها میشد که با قانون جدید این مشکل رفع شد.
وی تاکید کرد: طبق قانون ساماندهی مبادلات مرزی، سالانه هفت درصد صادرات کشور میتواند بهعنوان کالای همراه ملوان و کولبری وارد شود، این قانون شامل لنجهای کمتر از ۵۰۰ تن است که میتوانند سالانه حداقل دو سفر داشته باشند و این تعداد نیز قابل افزایش است، همچنین امکان واردات کالاهای گروه ۴ همچون کولر و لوازم خانگی فراهم شد که پیشتر ممنوع بود.
معاون بازرگانی و توسعه تجارت اداره کل صمت خوزستان تاکید کرد: درصد ارزش دلاری محموله بهعنوان عوارض و حقوق گمرکی دریافت میشود و کالا ترخیص خواهد شد.