• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۲۷۱۱۵
تاریخ انتشار: ۰۵ مرداد ۱۴۰۴ - ۰۸:۳۶
اجتماعی » جامعه و شهری
معتمدیان:

اصلاح سیاست‌ها و تغییر رفتار مصرفی آب ضروری است

استاندار تهران گفت: ۸۴ درصد  آب در استان تهران در حوزه خانگی مصرف می شود و گرچه وضعیت آب تهران چالشی است، اما با همراهی مردم می‌توان از این دوره عبور کرد.

اصلاح سیاست‌ها و تغییر رفتار مصرفی  آب ضروری است
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما،  محمدصادق معتمدیان، در برنامه تلویزیونی، تهران ۲۰ با تأکید بر نقش مردم در حل بحران‌های استان، گفت: ما همراه مردم هستیم و باید با مردم شفاف و صادقانه صحبت کنیم. 
 
وی با بیان اینکه بخش عمده مشکلات امروز تهران به بارگذاری جمعیتی بیش از حد توان اکولوژیک استان بازمی‌گردد گفت: این مشکلات ناشی از سیاست‌های غلط گذشته و ضعف نظارت‌ها است.
 
آقای معتمدیان با اشاره به آمار‌های جمعیتی عنوان کرد: میانگین جمعیت در کشور حدود ۴۹ نفر در هر کیلومتر مربع است، اما در استان تهران این رقم به بیش از هزار نفر رسیده که ۲۱ برابر میانگین کشور می‌باشد و این تراکم شدید جمعیتی، فشار زیادی به منابع آبی و زیرساخت‌ها وارد کرده است.
 
استاندار تهران درباره وضع منابع آبی استان گفت: مصرف آب در بخش تجدیدپذیر استان حدود ۴۲ درصد است و ما به دلیل جمعیت بالا با چالش‌های جدی آب مواجه هستیم و برداشت‌های غیرمجاز و انشعابات غیرقانونی که حدود ۱۵۰ هزار مورد آنها شناسایی شده، شرایط را بحرانی‌تر کرده است.
 
معتمدیان افزود: فرو نشست زمین در تهران به دلیل تخلیه بی‌رویه سفره‌های آب زیرزمینی به حدود ۳۱ سانتی‌متر رسیده که این موضوع چالش برانگیز است و شرایط اقلیمی و تغییرات اقلیمی نیز بر وخامت وضعیت افزوده است.
 
وی به اقدامات دولت چهاردهم اشاره کرد و گفت: رئیس‌جمهور و مسئولان به شدت درگیر پیگیری و حل این مشکلات هستند و جلسات متعددی برگزار شده و باید حکمرانی و مدیریت منابع در استان تهران را بهبود بخشیم و در این مسیر، همکاری مردم و دستگاه‌های مختلف ضروری است.
 
معتمدیان همچنین به موضوع بارگذاری غیرقانونی جمعیت اشاره کرد و افزود: سالانه حدود ۹۸ هزار پروانه ساختمانی صادر می‌شود که معادل ورود حدود ۴۰۰ هزار نفر جمعیت جدید می‌باشد و علاوه بر این، حاشیه‌نشینی و ساخت‌وساز‌های غیرمجاز نیز بر مشکلات افزوده است.
 
وی با تأکید بر اهمیت تغییر رفتار مصرفی مردم و مسئولان گفت: اگرچه تغییرات اقلیمی بخش قابل توجهی از این بحران‌ها را تشدید کرده، اما ما نیازمند اصلاح سیاست‌ها و تغییر رفتار مصرفی هستیم و بدون مشارکت فعال مردم و مدیریت صحیح، حل مسائل تهران ممکن نخواهد بود.
 
استاندار تهران با بیان اینکه ۸۴ درصد  آب در سطح استان در حوزه خانگی مصرف می شود گفت: ۳۰ درصد این مصرف مربوط به استحمام، ۳۰ درصد مربوط به شست‌وشوی ظروف و لباس و تنها حدود ۴ تا ۵ درصد مربوط به آشامیدن است. وی همچنین استفاده از آب برای شست‌وشوی خودرو، حیاط را از جمله مصارف غیرضروری عنوان کرد و افزود: در صورت صرفه‌جویی ۳۰ درصدی در این بخش‌ها، کاهش قابل توجهی در مصرف رقم خواهد خورد.
 
آقای معتمدیان با اشاره به اقدامات انجام‌شده در راستای کاهش مصرف آب، گفت: امور مشترکین آب و فاضلاب استان تهران آماده ارائه تجهیزات کاهنده مصرف به شهروندان است. 
 
وی ادامه داد: این طرح از سال گذشته در مجموعه شرکت آب و فاضلاب آغاز شده و اکنون با سرعت در حال توسعه است و در طرح رینگ آبرسانی قمر بنی‌هاشم نیز تاکنون ۱۵۰ کیلومتر از مجموع ۱۷۰ کیلومتر لوله‌گذاری انجام شده و عملیات اجرایی بخش باقیمانده که در مناطق سخت‌گذر شمال تهران قرار دارد، در حال پیگیری است.
 
استاندار تهران در واکنش به برخی شایعات درباره وضعیت ذخایر آبی استان تأکید کرد: برخی تصاویر منتشرشده خلاف واقع بوده و وضعیت را بهتر از واقعیت نشان می‌دهند. این در حالی است که ورودی سد‌ها کاهش داشته و بارش برف در دو سال اخیر بسیار ناچیز بوده است.
 
وی با بیان اینکه تأمین آب شرب مردم در اولویت نخست دولت قرار دارد، تصریح کرد: طرحهای انتقال آب از سد لار در شرق و طرح انتقال از زیاران در غرب استان با جدیت در حال اجراست. مرحله نخست طرح انتقال آب در غرب استان نیز با بیش از ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی، در هفته‌های آتی به بهره‌برداری خواهد رسید.
 
وی با اشاره به برخی فضاسازی‌ها در فضای مجازی مبنی بر اینکه «آب تهران تنها برای دو هفته کافی است»، گفت: این‌گونه ادعا‌ها صحت ندارد. گرچه وضعیت آب تهران چالشی است، اما نگران‌کننده نیست و با همراهی مردم می‌توان از این دوره عبور کرد. دستگاه‌های دولتی نیز ملزم به رعایت الگوی مصرف هستند و حتی اگر استانداری تهران از این الگو عبور کند، با قطع آب مواجه خواهد شد.
 
استاندار تهران  با اشاره به تعطیلی چهارشنبه هفته گذشته گفت: این اقدام تأثیر مثبتی در کاهش مصرف برق و آب داشته و ادامه یا تکرار آن نیازمند بررسی و جمع‌بندی کارشناسان وزارت نیرو خواهد بود.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
خدمت جهادی کاروان نذر خدمت در روستای نیسیان اردستان
تاکید بر عدالت اقلیمی و توجه به تغییرات اقلیمی
مسابقات پاراوزنه برداری غرب کشور به میزبانی کرمانشاه در حال برگزاری است
بدرقه شاعر شادوران (حامد ماکویی) تا آرامگاه ابدی اش
ارسال ۱۰ تانکر آب به مناطق کم برخوردار خراسان جنوبی
دومین گردهمایی فعالان نهج البلاغه در خوزستان
افزایش غلظت آلاینده‌ها در مناطق صنعتی
احداث تصفیه‌خانه فاضلاب بهارستان از اولویت‌های زیست‌محیطی منطقه است
صعود کاله مازندران به رده دوم لیگ برتر بسکتبال
دیدار وزرای ورزش ایران و عربستان در ریاض
از نوآوری تا تجارت؛ مسیر جهانی نانوی ایران
تاکید بر ضرورت حمایت از صنایع کوچک در خوزستان
فراهم شدن دسترسی پایدار اهالی۶ روستای روانسر به آب آشامیدنی سالم
شاگردان مسعود حمیدی، در پی کسب سومین پیروزی متوالی
آشتی ذوب آهن با برد و توقف ملوان مقابل شمس آذر
تصمیم‌های فرمانداران می‌تواند در سطح ملی اثرگذار باشد
ضرورت توجه صنایع خوزستان به تولید ، مسئولیت‌های اجتماعی و توسعه دریامحور
کشف ۲ تن آرد خارج از شبکه در ميام
تأکیداستاندارآذربایجان غربی بر مدیریت بهینه منابع آبی
موفقیت موزه ایرانی در ثبت رکورد گینس
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
پیش بینی باران برای هفته آخر آبان در کهگیلویه و بویراحمد
خبر خوش برای کارگرانی که بیمه آنها قطع شده است
سفر رئیس جمهور به کردستان با حاشیه‌های شنیدنی
عجیب، اما واقعی، صف‌های طولانی غذای رایگان در آمریکا
بسته هنر و سینما ۱۴۰۴/۰۸/۱۵
داستان یک نردبان
چین: آمریکا در یمن قانون‌شکنی می‌کند
انتقام کشته‌های فاشر و جنینه را خواهیم گرفت
نتایج هفته نهم لیگ برتر بسکتبال ایران
هشدار نخست‌وزیر سودان درباره سرایت جنگ
یادداشت قالیباف در دفتر یادبود مجلس ملی پاکستان
حزب الله: مذاکره با دشمن منفعت ملی ندارد
بیروت بدون مقاومت، به شهری بی‌دفاع بدل می‌شود
زاگرس جنوبی جهرم بازی برده را واگذار کرد
گروه‌بندی رقابت‌های فوتبال قطع عضو قهرمانی آسیا اعلام شد
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۲ نظر)
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۱ نظر)