• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۴۶۸۲۷
تاریخ انتشار: ۲۹ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۱:۱۴
خراسان شمالی » علمی فرهنگی

۷ منطقه بجنورد مسجد کم دارد

رئیس رسیدگی به امور مساجد خراسان شمالی گفت: کمبود مسجد در هفت منطقه بجنورد و قطع بیمه خادمان مهم‌ترین چالش‌های این حوزه است.

۷ منطقه بجنورد مسجد کم دارد

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان شمالی ، حجت‌الاسلام محمد خانی در نشست خبری با اصحاب رسانه خراسان شمالی به مناسبت روز جهانی مسجد گفت: روز جهانی مسجد به مناسبت آتش‌سوزی مسجدالاقصی به دست رژیم صهیونیستی نام‌گذاری شد و امروز فرصتی برای تبیین نقش و کارکرد‌های مساجد در عرصه‌های فرهنگی، اجتماعی و سیاسی است.

وی گفت: در خراسان شمالی شورای‌عالی یا قرارگاه استانی مساجد از سه سال پیش تشکیل شده و تاکنون بیش از ۶۰ جلسه برگزار کرده که خروجی آن برگزاری همایش‌ها، مراسم‌ها و پیگیری مطالبات مسجدیان بوده است.

رئیس رسیدگی به امور مساجد خراسان شمالی افزود: برگزاری همایش «مسجد شایسته» با حضور ۷۰۰ نفر از ارکان مساجد استان، رونمایی از سند ملی مسجد، تقسیم‌بندی استان به پنج منطقه برای رسیدگی تخصصی به مشکلات ائمه جماعت و برگزاری همایش‌های منطقه‌ای از جمله اقدامات شاخص این قرارگاه بوده است.

اکثر مساجد استان امام‌جماعت دارند

وی ادامه داد: طی این سال‌ها تعداد مساجد بدون امام‌جماعت در شهر‌ها به حداقل رسیده و اکنون اغلب مساجد استان دارای امام‌جماعت هستند. همچنین تاکنون ۳۴ دوره آموزشی برای ائمه جماعت و هیئت‌امنای مساجد برگزار شده است.

خانی اضافه کرد: برنامه هفتگی «دیدار در سنگر» با حضور مسئولان استان تاکنون در ۵۴ مسجد برگزار شده و موجب ارتباط مستقیم مردم و مدیران شده است. همچنین هماهنگی برای برگزاری اعتکاف در ۲۰۰ مسجد و اجرای طرح «هر مسجد یک حقوق‌دان» از دیگر اقدامات شاخص بوده است.

وی با اشاره به برنامه‌های هفته جهانی مسجد گفت: گردهمایی ائمه جماعات، دیدار با خُدام و نوجوانان مسجدی، برگزاری نمایشگاه فرهنگی، اختصاص بخشی از خطبه‌های نمازجمعه به موضوع مسجد و راهپیمایی پس از نمازجمعه در حمایت از مسجدالاقصی از مهم‌ترین برنامه‌های این هفته است.

کمبود مسجد و قطع بیمه خادمان، چالش اصلی

۷ منطقه بجنورد مسجد کم دارد

رئیس رسیدگی به امور مساجد خراسان شمالی از کمبود مساجد در هفت منطقه بجنورد، نبود حمایت مالی از برنامه‌های فرهنگی مساجد و قطع بیمه خادمان به‌عنوان مهم‌ترین مشکلات این حوزه یادکرد و خواستار پیگیری آنها در سطح ملی و استانی شد.

بیمه خادمان مساجد نیازمند قانون‌گذاری است

مدیر کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد خراسان شمالی نیز، در این نشست گفت: موضوع بیمه خادمان مساجد نیازمند قانون‌گذاری در مجلس است و رسانه‌ها می‌توانند این مطالبه را از نمایندگان پیگیری کنند.

امین عاملی‌پور افزود: در گذشته خادمان مساجد بیمه می‌شدند؛ اما این روند متوقف شده و برای دائمی شدن آن باید در قالب قانون تصویب شود.

به گفته وی، پیگیری این موضوع از مسیر نمایندگان مجلس می‌تواند مشکلات موجود را برطرف کند.

عاملی پور درباره برنامه‌های فرهنگی نیز افزود: برگزاری مسابقه کتاب‌خوانی «شمس طوس»، اجرای برنامه‌های فرهنگی در مساجد بین‌راهی، حمایت از حدود ۲۰ مسجد با نام امام رضا (ع) و اعزام گروه‌های سرود از جمله برنامه‌های پیش‌بینی شده است.

مدیر کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد خراسان شمالی ادامه داد: تکریم نوجوانان مسجدی، برپایی غرفه‌های فرهنگی در مصلای نمازجمعه، اجرای طرح مسجد ۲۴ ساعته و کمک به برگزاری برنامه‌های فرهنگی و هنری در مناسبت‌های مذهبی نیز در دستور کار قرار دارد.

عاملی‌پور خاطرنشان کرد: برای استفاده از ظرفیت مسجد در حل مسائل اجتماعی، تفاهم‌نامه‌هایی با دستگاه‌های مختلف از جمله بهزیستی، کمیته امداد، آموزش و پرورش و کانون پرورش فکری کودکان در حال نهایی‌شدن است. وی تأکید کرد: حتی در مناطقی که مسجد وجود ندارد، کانون‌های فرهنگی آمادگی دارند برنامه‌های فرهنگی را در حسینیه‌ها اجرا کنند.

۲۴۹ پایگاه اوقات فراغت در مساجد

۷ منطقه بجنورد مسجد کم دارد

معاون فرهنگی و تبلیغی حوزه‌های علمیه خراسان شمالی هم در این نشست، گفت: پیوند سه نهاد «مدرسه، منزل و مسجد» می‌تواند بسیاری از آسیب‌های اجتماعی را کاهش دهد و زمینه فرهنگ‌سازی عمیق‌تری را در جامعه فراهم سازد.

حجت‌الاسلام مهدی مهرپویان، با اشاره به فعالیت‌های تابستانی حوزه‌های علمیه افزود: هم‌اکنون ۲۴۹ پایگاه اوقات فراغت در مساجد استان فعال است که بیش از ۵۵۰۰ دانش‌آموز با عنوان آموزش‌های دینی، اخلاقی، اجتماعی و حتی کارگاه‌های نوین همچون هوش مصنوعی قرار گرفته‌اند.

وی کمبود روحانی در روستا‌ها را یکی از چالش‌ها دانست و گفت: اگرچه بیشتر مساجد شهری دارای امام‌جماعت هستند، اما در روستا‌ها به دلیل مشکلات معیشتی، نبود امکانات آموزشی برای فرزندان روحانیون و کمبود حمایت‌های مالی، تأمین نیرو با دشواری روبه‌رو است.

مهرپویان با اشاره به دغدغه رهبری درباره جوانی جمعیت خاطرنشان کرد: کاهش جمعیت و تعطیلی مدارس در روستا‌ها آثار مستقیمی بر حوزه‌های علمیه و مساجد دارد و این تهدیدی جدی برای آینده فرهنگی کشور است.

وی همچنین از برنامه‌ریزی برای ایجاد درآمد پایدار مساجد با همکاری شهرداری‌ها و صدور مجوز‌های رایگان برای ساخت واحد‌های تجاری خبر داد و گفت: مراسم بزرگداشت شهدای طلاب نیز به دلیل تقارن با هفته جهانی مسجد، به ۱۴ مهرماه موکول شده است.

۳۰۰ مسجد استان با تلاش طلاب اداره می‌شوند

مدیر مرکز خدمات حوزه علمیه خراسان شمالی نیز در این نشست گفت: باوجود کمبود روحانی در استان، امروز حدود ۳۰۰ مسجد به همت طلاب و امامان جماعت اداره می‌شود و بخش زیادی از طلاب استان هنوز در حال تحصیل هستند.

حجت‌الاسلام محمد امیری گفت: خراسان شمالی پس از سفر رهبر معظم انقلاب در سال ۹۱ رونق تازه‌ای در حوزه‌های علمیه گرفت و اکنون بیش از سه هزار طلبه در حال تحصیل دارد که بسیاری از آنها هنوز به مرحله تبلیغ و امامت جماعت نرسیده‌اند.

وی افزود: وظیفه مرکز خدمات حوزه، حمایت‌های معیشتی، درمانی، بیمه‌ای و مسکن از طلاب است و نباید صرفاً بر اساس آمار، عملکرد آنان را زیر سؤال برد.

به گفته امیری بسیاری از طلاب به‌صورت جهادی در مساجد حضور دارند و به اداره امور تبلیغی کمک می‌کنند.

مسجد؛ دانشگاه عمومی برای آموزش خانواده‌ها

۷ منطقه بجنورد مسجد کم دارد

مدیر مرکز خدمات حوزه علمیه خراسان شمالی با اشاره به‌ضرورت درآمدزایی پایدار برای مساجد گفت: تجربه موفق برخی کشور‌های اسلامی نشان می‌دهد که تبدیل مسجد به پایگاهی برای آموزش‌های فرهنگی و اجتماعی مانند مهد قرآن، پیش‌دبستانی، کلاس‌های فوق‌برنامه، زبان و هنر می‌تواند هم به درآمدزایی و هم به جذب نوجوانان و نخبگان منجر شود.

وی خاطرنشان کرد: مسجد باید به یک «دانشگاه عمومی» تبدیل شود؛ جایی که خانواده‌ها بتوانند آموزش‌های دینی، فرهنگی و مهارتی دریافت کنند و در تمام طول روز از ظرفیت‌های آن بهره ببرند.

خراسان شمالی هزار و ۱۰۴ مسجد دارد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
آغاز عملیات اجرایی جمع آوری و انتقال فاضلاب بروجرد
خدمت رسانی رایگان کاروان سلامت در آباده
برگزاری یادواره شهدای روستای توکهور شهرستان میناب
ساماندهی کودکان کار و متکدیان کرمانی
رطوبت ۱۰۰ درصدی هوا در جنوب غرب خوزستان
کاروانسرای شاه عباسی ماهیدشت، فرصتی برای توسعه گردشگری
رفع موانع تولید از اولویت‌های دستگاه قضا
اطلاعیه قطع گاز در کلاته رودبار
تقویم روز و اوقات شرعی هجدهم آبان به افق آبادان و خرمشهر
اطلاعیه قطع برق در برخی مناطق استان سمنان
فهرست پرواز‌های فرودگاه اصفهان (هجدهم آبان ۱۴۰۴)
آزادی اشتباهی ۳۷۷ زندانی در انگلیس
جوی پایدار و افزایش آلودگی هوا در کلان‌شهر‌ها
گلایه اهالی روستای قپچاق چهاربرج از نبود روشنایی
ملاقات سفیر جمهوری اسلامی ایران در چین و رئیس خبرگزاری شینهوا
ویژه برنامه «شب خاطره» برگزار می‌شود
کشف محموله شکار غیر مجاز قوچ ، بره، گرگ و بز وحشی در مناطق حفاظت شده دنا
آغاز مسابقات والیبال قهرمانی کارگران کشور از امروز
آمار فروش و تماشاگران نمایش‌های در حال اجرا
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱۸ آبان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
استخدام در سازمان صداوسیما
آغاز گازسوز کردن رایگان خودرو‌های شخصی
سرلشکر صفوی: کلید ساخت ایران قدرتمند سواحل مکران است
افشای حمله موشکی ایران به منطقه‌ای سری در سرزمین‌های اشغالی در جنگ ۱۲ روزه
پایان اسکان آسیب‌دیدگان دفاع مقدس ۱۲ روزه در هتل‌ها
افزایش قیمت برخی از داروهای بیماران خاص
ایران جوان ۱۴۰۴/۰۸/۱۷
کشور با همراهی مردم و نیرو‌های مسلح، پیروز جنگ ۱۲ روزه شد
آغاز رویداد ملی ایران جان، خراسان جنوبیِ ایران
فرآیند حذف چهار صفر از پول ملی آغاز شد
سامانه نوبت‌دهی اینترنتی مراکز درمانی تأمین اجتماعی راه‌اندازی شد
اعمال محدودیت آبی شبانه در تهران برای پر شدن مخازن
آغاز رسمی رویداد ملی ایران جان در خراسان جنوبی
جایزه صلح نوبل را به حامی جنایات رژیم صهیونیستی دادند
دخالت‌های خارجی و امید به اتحاد، چالش‌های انتخابات عراق
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد  (۱ نظر)
واکنش محیط‌زیست هرمزگان به کشتن الاغ‌ها  (۱ نظر)
نیروهای مسلح ایران قوای ناتو را شکست دادند   (۱ نظر)
ده‌ها هزار غیرنظامی در سودان کشته شدند  (۱ نظر)
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است  (۱ نظر)
پیوند دو ملت ایران و پاکستان ناگسستنی است  (۱ نظر)
همکاری‌ سازنده ایران، چین و روسیه در مقابله با یک‌جانبه‌گرایی آمریکا  (۱ نظر)
تسهیلات وام ازدواج  (۱ نظر)
تشییع و خاکسپاری مادر شهید محمد سلیمانی در شهر ورزنه  (۱ نظر)
هوای اصفهان و ۳ شهر مجاور آلوده است  (۱ نظر)
پلمب ۶ کافه به علت برگزاری جشن هالووین  (۱ نظر)