• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۵۸۹۰۰
تاریخ انتشار: ۱۳ شهريور ۱۴۰۴ - ۱۶:۵۷
اقتصادی » معدن و صنایع معدنی

تولید داده‌های پایه؛ پلی به سوی کاهش خطر سرمایه‌گذاری معدن

رئیس سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی ایران گفت: تولید داده‌های پایه یکی از کم هزینه ترین، اما خطرپذیرترین بخش سرمایه گذاری در زنجیره معدنی است، پس برای کاهش خطر سرمایه گذاری بخش خصوصی در اکتشافات معدنی، تولید داده‌های پایه را به صورت استاندارد انجام می‌دهیم.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

به گزارش  خبرنگار خبرگزاری صدا وسیما، داریوش اسماعیلی افزود: تولید این داده‌ها حداقل به ۱۵ همت سرمایه گذاری نیاز دارد که از عهده دولت خارج است به همین منظور برنامه‌هایی تدوین شده است که از مشارکت بخش خصوصی برای شناسایی محدوده‌های معدنی استفاده شود.

وی گفت: در این خصوص برای ۷۵۰ هزار کیلومتر مربع بسته سرمایه گذاری تعریف کرده‌ایم که این بسته‌ها از ۵ هزار کیلومتر مربع تا ۳۰ هزار کیلومتر مرمربع را شامل می‌شود.

رئیس سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی ایران با اشاره به تدوین شرح خدمات بخش خصوصی در این بسته‌های سرمایه گذاری گفت: در مرحله بعدی معاونت معدنی وزارت صمت، آگهی جذب مشارک بخش خصوصی را اعلام می‌کند تا بین بخش خصوصی، معاونت معدنی و سازمان زمین شناسی قرارداد امضاء شود.

آقای اسماعیلی با بیان اینکه در این مرحله فقط سرمایه مهم است و تخصص مدنظر نیست گفت: بعد از اینکه سرمایه گذار و مشارک مشخص شد آنوقت سرمایه گذرار باید شرکت متخصص در امر اکتشاف را معرفی کند و متخصصان سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی صلاحیت حرفه‌ای این شرکت‌ها را احراز و بر عملکرد آنها هم نظارت خواهند کرد.

رئیس سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی ایران با بیان اینکه بسته‌های تعریف شده به ارزش ۳۰ همت است ابراز امیدواری کرد تا پایان سال حداقل ۲۰ هزار میلیارد تومان سرمایه بخش خصوصی در بخش اکتشاف جذب شود.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

آقای اسماعیلی در خصوص مشوق‌هایی که برای ترغیب بخش خصوصی در نظر گرفته شده افزود: در بسته‌های سرمایه گذاری، ریسک سرمایه گذاری برای بخش خصوصی به صفر رسیده است و این بسته‌ها طوری طراحی شده که بخش خصوصی هر مبلغی که بیاورد برایش عایدی خواهد داشت.

وی تاکید کرد: در صورتیکه عایدی نداشته باشد معاونت امور معدنی وزارت صمت از داشته‌های خودش در نقاط دیگر، معادل سرمایه گذاری انجام شده در اختیار بخش خصوصی قرار می‌دهد بنابراین ریسک برای بخش خصوصی صفر خواهد بود.

رئیس سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی ایران گفت: بنا به تجربه و همچنین مطالعات انجام شده، امکان ندارد نقطه‌ای از کشور اکتشافی انجام شود، اما مواد معدنی کشف نشود بنابراین عایدی بخش خصوصی در این سرمایه گذاری قطعی خاوهد بود.

آقای اسماعیلی گفت: فرایند سرمایه گذاری و اکتشاف تحت نظارت کارشناسان این سازمان طراحی می‌شود و حتما عایدات خواهد داشت.

علاوه بر بسته‌های سرمایه گذاری سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی، سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) با محوریت شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران (ایمپاسکو) هم ۳۰ بسته سرمایه گذاری اکتشافات معدنی به ارزش ۱۸ و نیم همت برای سرمایه گذاران بخش خصوصی تعریف کرده‌اند و هم اکنون مرحله نخست آن به مزایده گذاشته شده است.

رئیس سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی ایران در خصوص تفاوت بسته‌های سرمایه گذاری سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی با بسته‌های شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران (ایمپاسکو) گفت: در بسته‌های ایمپاسکو محدوده‌هایی را که به پروانه کشف رسیده‌اند به مزایده عمومی می‌گذارند یعنی در محدوده‌ای مشخص که ظرفیت مدعنی آن شناسایی شده، از وزارت صمت پروانه کشف گرفته‌اند، استعلام‌ها را هم انجام داده‌اند و سرمایه گذار مستقیم برای اکتشاف می‌رود.

آقای اسماعیلی افزود: در بسته‌های ما، زمینی که کاری روی آن انجام نشده یا اگر کار انجام شده داده هایش تکمیل نشده است و داده‌های مطالعاتی اش نزدیک به صفر است و سرمایه گذار باید از صفر شروع کند.

وی گفت: محدوده‌های ما در هر بسته حداقل ۵ هزار کیلومترمربع است و تا ۳۰ هزار کیلومتر مربع هم خواهد بود ولی بسته‌های ایمیدرو در حد چند کیلومترمربع است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
مختومه شدن بیش از ۶ هزار پرونده مسن در لرستان
پیشرفت طرح‌های کلان قم با جدیت دنبال می‌شود
ضرورت نظارت بر کیفیت نان در نانوایی‌های لرستان
استاندار گیلان خبر داد: مهار کامل آتش‌سوزی در ارتفاعات لوندویل آستارا
نقش کلیدی بسیج در مدیریت ناترازی انرژی در استان قم
مدارس نوبت صبح هویزه غیرحضوری شد
کاهش کیفیت هوا در سمنان
اطلاعیه قطعی گاز در شهرستان بویراحمد
افتتاح نمایشگاه بزرگ آبی و خاکی بسیجیان فاطمی در اهواز
اختتامیه نمایشگاه استانی پایگاههای اسوه در خرم آباد
مهار آتش در دو جبهه از جنگل‌های الیت
گفتگوی تلفنی مسئولان استان قم با مردم درمرکزسامد
سوگواری عزاداران فاطمی در مسجد خاتم الانبیاء کیش
اجرای ۴ طرح راهبردی از سوی بسیج شوش در هفته بسیج
بسته خبر‌های کوتاه یکم آذر در یک نگاه
میزبانی دانش آموزان لرستانی از شهید گمنام
عملیات اطفاء حریق در جنگل‌های الیت
حکایت قصه دور و دراز افتتاح ورزشگاه تختی کهک در بسته «به کسی برنخوره»
حذف چهار صفر از پول ملی
پیام استاندار لرستان به‌مناسبت هفته بسیج
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
ذخیره سازی ۴۰۰ هزار تن پیاز در انبار‌های فلاورجان
تعطیلی مدارس و ادارات در برخی شهرستان‌های آذربایجان‌غربی به دلیل آلودگی هوا فردا یکشنبه ۲ آذر
کارشناسی ارشد، یکساله و دکتری سه ساله می‌شود
تعطیلی مراکز آموزشی و ادارات برخی مناطق آذربایجان شرقی
تعطیلی مدارس و دانشگاه‌ها و تأخیر در شروع کار ادارات در شهرستان‌های آذربایجان‌غربی
ضرورت توجه مسئولان به فراهم شدن زمینه بروز استعدادها
مسیرهای که هموار می شوند؛اجرای ۳۰ طرح راه‌سازی روستایی در زنجان
دستور پیگیری کیفری سهامدار اصلی بانک آینده صادر شد
تداوم وضعیت قرمزی هوای کلانشهر تبریز
تقویم و اوقات شرعی شنبه ۱ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
یک کشته و ۱۶ مصدوم در تصادف بزرگراه بستان آباد _ تبریز
غیر حضوری شدن مدارس در سه شهر و برخی روستاهای استان مرکزی
نخبه زنجانی؛ از سکوی قهرمانی ورزشی تا صدرنشینی در کنکور دکتری
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۱ آذر ۱۴۰۴
اشتغال ۱۰۰ نفری در دل گلخانه های طارم
غیرحضوری شدن مدارس در سه شهر و چند روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
کشتی فرنگی المپیک ۲۰۲۵ ناشنوایان؛ دزفولی طلایی شد  (۲ نظر)
خط و نشان کشیدن وزیران خارجه آلمان و انگلیس برای روسیه  (۱ نظر)
آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به یک باشگاه سیاسی تبدیل شده  (۱ نظر)
بامداد مرگبار در پایتخت؛ ۴ فوتی در تصادفات آخرین جمعه آبان ماه  (۱ نظر)
آمریکا و سه کشور اروپایی «توافق قاهره» را کشتند  (۱ نظر)
مصرف ۳ تا ۵ برابری برق در کولر‌های گازی  (۱ نظر)
ترک‌ فعل در اجرای قانون جوانی جمعیت جرم است  (۱ نظر)
رقابت دانش آموزان رودباری در مسابقات قرآنی «آلا»  (۱ نظر)
۱۵ متر سقوط برای نجات یک زندگی در کوه صفه اصفهان  (۱ نظر)
«آخرین دیدار»، در خبر‌های امروز رسانه  (۱ نظر)
مدنی‌زاده: نوسان کوتاه‌مدت بورس نباید سرمایه‌گذاران را بترساند  (۱ نظر)