• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۲۵۶۱۷
تاریخ انتشار: ۲۲ آبان ۱۴۰۴ - ۲۲:۳۶
خراسان رضوی » سیاسی

قالیباف: بازدارندگی کنونی کشور برآمده از ایثار شهیدان است

چهاردهمین یادواره سالگرد شهید حسن طهرانی مقدم با حضور رئیس مجلس شورای اسلامی در مشهد برگزار شد.

قالیباف: بازدارندگی کنونی کشور برآمده از ایثار شهیدان است

به گزارش  خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، رئیس مجلس شورای اسلامی با تجلیل از شهید حسن طهرانی مقدم به عنوان نماد تحول در عرصه موشکی گفت: قدرت بازدارندگی کنونی کشور برآمده از ایثار هزاران شهید گمنام و رزمنده بسیجی دوران دفاع مقدس است که به صهیونیست‌ها برای نخستین بار طعم واقعی جنگ و شکست را چشاندند.

محمدباقر قالیباف امشب در چهاردهمین یادواره سالگرد شهید حسن طهرانی مقدم در مشهد افزود: اگر امروز از این شهید گرانقدر به عنوان نماد تحول و قدرت‌ مان در عرصه موشکی یاد می‌ کنیم، نباید هزاران شهید گمنام دیگر را نیز که در این حرکت عظیم نقش داشتند، فراموش کنیم.

وی ادامه داد: رزمندگان بسیجی مظلوم که در دوران جنگ بدون آتش مؤثر و توپخانه مناسب در مقابل دشمن جنگیدند، اساس قدرت امروزی را بنا نهادند.

رئیس قوه مقننه با اشاره به عملکرد رژیم صهیونیستی در منطقه، اظهار کرد: این رژیم جنایتکار که به عنوان یک غده سرطانی در منطقه شناخته می‌شود و قریب هشتاد سال از استقرار آن با مصوبه‌ای ظالمانه می‌گذرد، هیچ‌ گاه در این مدت طعم آتش و قدرت را همانند این جنگ دوازده روزه اخیر نچشیده بود.

قالیباف خاطرنشان کرد: فشاری که در چهار، پنج روز آخر بر دشمن برای قطع آتش وارد آمد، برکت و نتیجه مستقیم همان مظلومیت رزمندگان و تحولاتی است که توسط امثال شهیدان طهرانی مقدم، حاجی‌زاده، باقری، سلیمانی، شوشتری و دیگر شهدای گرانقدر ایجاد شد.

وی تأکید کرد: این اقتدار که امروز ملت ایران به آن افتخار می‌کند، میراثی است از ایثار همه این عزیزان که باید همواره پاس داشته شود.

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: ما باید زندگی و امنیت خود را مدیون شهدا بدانیم امروز دشمن در یک جنگ ادراکی و روانشناختی اذهان مردم را مورد هجمه قرار داده تا ناامیدی ایجاد کند، صبر، مقاومت و پایداری در برابر دشمن یک ضد حمله به اوست.

رئیس مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود بر لزوم زنده نگه داشتن فرهنگ جهاد و شهادت به عنوان راهکاری اساسی برای حل چالش‌ های کشور تأکید و بیان کرد: یادواره شهدا ذکر و یادآوری برای همه ماست که در پیچ و خم دنیا غفلت نکنیم.

وی با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری، خانواده‌های شهدا را شریک در اجر و پاداش شهید خواند و اظهار کرد: اگر شهدا در میدان سخت جنگ بودند، همسران شهدا در میدان زندگی بودند که در آن فرهنگ جهاد و شهادت بود.

قالیباف شهدا را «مهم‌ ترین عنصر تحول‌آفرین» در عرصه‌ های مختلف از جمله قدرت موشکی و استقلال علمی کشور دانست و خاطرنشان کرد: «تحولات بزرگ، ریشه در اخلاص و شجاعت فکری شهدا داشت. آنان با اراده‌ ای محکم به راه‌ های بسته اعتنا نمی‌ کردند و با خلاقیت و تدبیر، مسیرهای جدید می‌ گشودند.

رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: شهدا در کنار شجاعت فکری از شجاعت اخلاقی نیز برخوردار بودند. آنان در برابر عملکرد خود همواره پاسخگو بودند، مسئولیت کارهای دیگران را نیز بر عهده می‌ گرفتند و هرگز دلسرد یا مأیوس نمی‌ شدند.

وی با ترسیم مکتب امام (ره) بر پایه سه اصل «عقلانیت، عدالت و معنویت»، عملکرد شهدا را تجلی‌ بخش این مکتب خواند و گفت: «شهدا در کار خود اهل محاسبه و منطق بودند، بر عدالت در نیت و عمل پای می‌ فشردند و معنویت در تمام وجودشان متبلور بود.

قالیباف با اشاره به دستاوردهای بزرگ شهدا در حوزه‌ های دفاعی و علمی، تاکید کرد: مهم‌ تر از ساخت موشک یا سانتریفیوژ، ساختن اعتماد ملی و استقلال علمی بود. شهدا به ملت ایران اثبات کردند که می‌ توان در پیچیده‌ ترین عرصه‌ ها به خودکفایی رسید. 

رئیس مجلس فاصله گرفتن از فرهنگ جهاد و شهادت را مهم‌ ترین دلیل ناکامی‌ ها در مواجهه با چالش‌ هایی چون آسیب‌ های اجتماعی، فساد و ناعدالتی برشمرد و اظهار کرد: فرهنگ جهاد و شهادت مختص میدان نظامی نیست، بلکه برای اقتصاد، سیاست، کار فرهنگی و اجتماعی نیز باید از این فرهنگ بهره گرفت. راه حل اصلی برای حرکت به سمت «ایران قوی» به میدان آوردن مردم در تمام عرصه‌ ها و عمل کردن بر مبنای این فرهنگ اصیل است.

بحسن طهرانی مقدم متولد ششم آبان ۱۳۳۸ تهران بود.

وی در اولین روزهای تشکیل سپاه پاسداران به عضویت این نهاد درآمد و در دوران جنگ ایران و عراق نخستین فرمانده توپخانه و بنیانگذار واحد توپخانه در سپاه بود و یکی از پایه‌گذاران برنامه موشکی که به پدر موشکی ایران معروف است.

وی در ۲۱ آبان‌ سال ۱۳۹۰ بر اثر انفجار در پادگان مدرس شهرستان ملارد به همراه تعدادی از یاران و همرزمانش به شهادت رسید.

 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
با پیروزی مقاومت؛ عراق در آستانه استقلال بیشتر
راه‌اندازی اولین اتحادیه تعاونی‌های دهیاری‌ها در لرستان
انتصاب سرپرست جدید شهرداری اهواز
پیرغلام حسینی لرستان چهره برتر کشور شد
اردوهای دانش‌آموزی؛ اوج نشاط و ثبت زیباترین خاطرات
انتخاب کریدور ریلی چابهار- زاهدان- بیرجند به عنوان طرح پیشران خراسان جنوبی
هوشمند سازی دوربین‌های ثبت تخلفات در زنجان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ۲۴ آبان ۱۴۰۴
قدرت موشکی، یادگار شهید طهرانی مقدم
فردا، قطعی گاز در بخشی از مرکز شهر اهواز
تداوم وزش باد شدید در سمنان
اطلاعیه کارگروه شرایط اضطرار آلودگی هوای استان مرکزی
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۲۴ آبان ۱۴۰۴
تاکید نماینده هشترود و چاراویماق بر ساماندهی تخصیص آب پایاب سد سهند
گردشگری پاییزه و زمستانه در کویر ۸۰ هزار کیلومتری لوت
مسابقات درگ قهرمانی کشور در جزیره کیش
بازدید وزیر جهاد کشاورزی از روند ساخت سایت تولید واکسن پرندگان در مرند
درخشش لرستانی ها در مسابقات مُدْهَامَّتَان
ورزشی‌های بیست و سوم آبان ماه در استان سمنان
بازگشت یک گلاده گرگِ تیمارشده به طبیعت در مهاباد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
هشدار زرد هواشناسی چهارمحال و بختیاری
صبر و مقاومت، ضدحمله به جنگ شناختی دشمن است
برگزاری آیین اختتامیه جشنواره بین‌المللی فیلم «شهر» با معرفی برگزیدگان
تجدید دیدار استاد و دانشجویان پس از ۳۴ سال در مشهد
اصلاح رفتار مدیریتی پیش نیاز رفع مشکلات است
نگرانی پنتاگون از فروش جنگنده‌های اف-۳۵ به عربستان سعودی
شکاف عمیق ظرفیت‌ها با سرمایه گذاری واقعی در خراسان جنوبی
پویش آبادان را سبز میکنیم
اطلاعیه کارگروه شرایط اضطرار آلودگی هوای استان مرکزی
گام سبز ایران در حذف مواد مخرب لایه ازن
بارش باران در خوزستان تا هفته آینده
همایش پیاده روی به بهانه هفته دیابت
برق ۲۸۰۰ خانوار ، خوراک ۲۳۱ ماینر غیرمجاز در زنجان
ارزیابی سامانه هشدار اضطراری جمعه ۲۳ آبان اجرا می‌شود
تجاوز رژیم صهیونی به خاک لبنان با عبور از خط آبی
تیزپروازان نیروی هوایی با همه وجود به میدان آمدند  (۵ نظر)
اجرای ۳۰ برنامه برای ترویج کتابخوانی در مازندران  (۲ نظر)
جشنواره ملی برنج در آمل  (۲ نظر)
گروسی: ایران دسترسی به سایتهای غیرهدف را فراهم کرده است  (۱ نظر)
روزی که نیرو‌های مسلح از دستور رهبری «شوکه شدند»  (۱ نظر)
مادورو به آمریکا اولتیماتوم داد  (۱ نظر)
حدود ۴۰ درصد جمعیت کشور در معرض دیابت قرار دارند  (۱ نظر)
موافقت وزیر کشور با استعفای شهردار اهواز  (۱ نظر)
دشمن را در صورت هرگونه خطا به زانو درخواهیم آورد  (۱ نظر)
رد ادعا‌های بی‌اساس گروه ۷ در رابطه با جمهوری اسلامی ایران  (۱ نظر)
درخواست آیت‌الله جوادی آملی از عموم مردم برای خواندن نماز باران  (۱ نظر)
ولایتی: آینده‌ای روشن در انتظار ایران و عراق است  (۱ نظر)
طرح‌های پیشگیرانه انتظامی جدی پیگیری و اجرایی می‌شود  (۱ نظر)
صیانت از مرز‌ها با استقرار دستگاه‌های اپتیکی و الکترونیکی  (۱ نظر)
تمدید نمایش آیینی محرمانه در اصفهان  (۱ نظر)