• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۴۷۱۱۵
تاریخ انتشار: ۱۵ آذر ۱۴۰۴ - ۱۵:۲۰
بین الملل » آسیا و اقیانوسیه

تنش دوباره بین چین و آمریکا

سخنگوی وزارت خارجه چین به امضای لایحه مربوط به تایوان توسط ترامپ واکنش نشان داد و آن را زیرپا گذاشتن خط قرمز‌های پکن عنوان کرد.

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از پکن؛ دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا، اخیرا لایحه‌ای را امضا کرد که وزارت امور خارجه را ملزم به بررسی دستورالعمل‌های ایالات متحده در مورد تعامل با تایوان می‌کند و به دنبال تعمیق همکاری ایالات متحده و تایوان است.

سخنگوی وزارت خارجه چین در واکنش به این اقدام گفت: از ایالات متحده می‌خواهیم حساسیت بالای مسئله تایوان را درک کند.

لین جیان، گفت: این رفتار با نقض جدی اصل چین واحد و سه بیانیه مشترک چین و آمریکا، یک پیام به شدت اشتباه را به نیرو‌های «جدایی تایوان» ارسال می‌کند.

وی افزود: چین از ایالات متحده می‌خواهد که با درک حساسیت بالای مسئله تایوان، تعهدات رهبران آمریکا را عملی کند. تمام سخنان و اقدامات لای چینگ ته محکوم به شکست خواهد بود.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

این مسئله باردیگر تنش بین چین و آمریکا و بازهم بر سر تایوان را افزایش داده است. آن هم فقط چند روز بعد از گفتگوی تلفنی روسای جمهور چین و آمریکا. درحالی که رئیس جمهور چین به همتای آمریکایی اش گفته تایوان بخشی جدایی ناپذیر از چین است، اما حالا ترامپ دستوری را امضاء کرده که وزارت امور خارجه آمریکا مکلف می‌کند رابطه با تایوان را تسهیل کند. موضوعی که با واکنش تند پکن مواجه شده. سخنگوی وزارت امور خارجه چین در واکنش به این اقدام آمریکا اعلام کرده چین به شدت مخالف هرگونه تماس رسمی آمریکا با منطقه تایوان چین است. لین جیان تاکید کرد: موضوع تایوان، اولین خط قرمز غیر قابل عبور در روابط چین و آمریکا است.

درحالی که اظهارات اخیر نخست وزیر ژاپن درباره تایوان که گفته بود درصورت حمله احتمالی چین به تایوان، ژاپن در دفاع از تایوان وارد عمل خواهد شد تنش‌ها در شرق آسیا را به اوج رسانده است، تایوان با توسعه دفاع نامتقارن و آمریکا با تحرکات امنیتی در تنگه تایوان برآتش این بحران افزوده‌اند.

جدایی طلبان تایوان بسته‌ای ۴۰ میلیارد دلاری برای افزایش توان نظامی خود تصویب کرده‌اند. بودجه‌ای که قرار است بیشتر آن صرف خرید اسلحه از امریکا شود. این اقدام باعث شد تا ژانگ هان، سخنگوی شورای دولتی دفتر امور تایوان در تازه‌ترین نشست خبری خود این اقدام را بردن منطقه به سمت یک وضعیت خطرناک توصیف کند. وی گفت: آنها با سرعت به سمت تحریک درگیری، تلاش برای جدایی و دنبال کردن گسترش نظامی حرکت می‌کنند. این اقدام فقط تایوان را به یک وضعیت خطرناک نزدیک‌تر می‌کند.

همزمان تحرکات نظامی چین در آب‌های حوالی تایوان افزایش یافته است. درگیری با شناور‌های فلیپینی، اخراج یک کشتی ژاپنی از آب‌های منطقه تنها برخی از اقدامات پکن درراستای حضور نظامی خود در منطقه است. پکن نسبت به «هرگونه تحریک» در آبراه استراتژیک تنگه تایوان هشدار داده است.

جیان بن سخنگوی وزارت دفاع چین دراین باره گفته: هرگونه اقدام بی پروایانه در منطقه، عواقب سختی خواهد داشت.

تنش بر سر تایوان در حالی بیشتر شده که این جزیره، گلوگاه فناوری جهان است. تولید حدود ۹۰ درصد از پیشرفته‌ترین تراشه‌های جهان در این جزیره، تایوان را به حلقه‌ای مهم درزنجیره تامین تولیدات پیشرفته از گوشی‌های هوشمند تا هوش مصنوعی و حتی صنایع نظامی تبدیل کرده است. هرگونه درگیری جدی در اطراف تایوان می‌تواند اقتصاد جهان را با شوکی عمیق و گسترده روبه‌رو کند. خطری که واشنگتن آن را به‌خوبی درک کرده است. تازه‌ترین گزارش «کمیسیون بازبینی اقتصادی و امنیتی آمریکا–چین» وابسته به کنگره آمریکا تشریح کرده، پکن چگونه درسال‌های اخیر با بی اعتمادی به مواضع متغییر آمریکا، صرفا برافزایش توان داخلی و بالابردن آمادگی‌های همه جانبه خود تمرکز کرده است. این گزارش هشدار می دهد چین توانایی خود برای اجرای یک تهاجم را ارتقا داده و اکنون قادر است تقریباً بدون هشدار قبلی، یک محاصره یا حمله را علیه تایوان آغاز کند. این گزارش ۷۲۸ صفحه نشان می‌دهد پکن بسته به مخاطب، زبان و لحن خود را تغییر می‌دهد: در متون انگلیسی تلاش می‌کند تنش‌ها را کم‌اهمیت جلوه دهد و از واژگان ملایم و دیپلماتیک استفاده کند، اما در روایت‌های داخلی روزبه‌روز بیشتر از «تحریکات» تایوان سخن می‌گوید تا زمینه‌سازی روانی و سیاسی برای اقدام احتمالی را فراهم کند. همزمان «ارتش آزادی‌بخش خلق» با سرعت به نوسازی ادامه می‌دهد و شکاف فناوری و عملیاتی‌اش با نیرو‌های آمریکایی به‌طور محسوس در حال کاهش است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
سردار شهید حاج قاسم سلیمانی، نماد شجاعت، عقلانیت و ایثار
تخصیص ۵۰۰ تن سهمیه روغن به استان زنجان
رشد ۲۲ درصدی آمار معتکفان مراسم معنوی اعتکاف در کیش
تامین ۳۰ قلم تجهیزات مراکز درمانی زنجان و طارم
اعتکاف فرصتی برای خودسازی و تهذیب نفس
تولید مستند «آرنا» با محوریت پزشکی هسته‌ای در شبکه اشراق زنجان
۱۴ دی، اعزام ۱۱۰ زوج دانشجو از استان زنجان به مشهد مقدس
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۴ دی ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی یکشنبه ۱۴ دی ۱۴۰۴ به افق قم
بیش از ۱۵ هزار معتکف در کهگیلویه و بویراحمد؛ روایت حضور گسترده معنوی
لرستان غرق در شادی و سرور ولادت حضرت علی (ع)
پیش بینی افزایش موقت دمای هوا در خراسان شمالی
پاسخ مردم یاسوج به ادعاهای ترامپ
پیام مداخله‌جویانه آمریکا نسخه‌ای برای نا امنی
خبر‌هایی از برگزاری جشن های ولادت امیرالمومنین علی(ع) در سمنان
یادی از شهید سلیمانی و ۲۳ شهید گچساران
واکنش هنرمندان و فعالان فضای مجازی به شهادت مرزبان کهگیلویه و بویراحمدی
خبرهای کوتاه کهگیلویه و بویراحمد
کهگیلویه و بویراحمد سراسر جشن و شادی برای میلاد مولود کعبه
همایش نه به شکار در دورود لرستان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
برقراری فعالیت ادارات و مدارس فارس ؛ فردا
بیانیه وزارت امور خارجه ترکیه در مورد ونزوئلا
پیش‌فروش ۵ محصول سایپا از فردا
اطلاعیه شورای اطلاع رسانی دولت درخصوص انتقال ارزترجیحی به خانوارها
کاهش دما در استان کرمان
سرمای شدید و یخبندان در زنجان
با معترض حرف می‌زنیم؛ اغتشاش‌گر را باید سر جایش نشاند
هوای خراسان رضوی سردتر می‌ شود
تجهیز و غرفه بندی روستابازار پارک شهر در اراک
تجاوز نظامی آمریکا به ونزوئلا
حضور پزشکیان در مجتمع بهزیستی «خانه دختران ایران»
حمله به ونزوئلا نشانه ضعف آمریکا
آماده سازی میدان امام خمینی تهران برای برگزاری نمایش بزرگ میدانی فاتح خیبر
بازداشت سه آشوبگر مرتبط با شبکه صهیونی اینترنشنال 
اهداء ۸۰۰ سری جهیزیه به نوعروسان کم برخوردار
دو مرحله از یارانه رفع سوءتغذیه کودکان زیر ۵ سال امروز واریز شد  (۷ نظر)
بازداشت شهردار آبادان  (۳ نظر)
آغاز پیش فروش هفت محصول ایران خودرو  (۲ نظر)
افزایش ۴۰ درصدی مستمری مددجویان بهزیستی و کمیته امداد در سال ۱۴۰۵  (۲ نظر)
افتتاح شهربازی در جنوب شهر شیراز  (۱ نظر)
اعتبار یارانه «طرح یسنا» پانزدهم دی ماه شارژ می‌شود  (۱ نظر)
اطلاعیه سپاه لرستان درپی شهادت بسیجی امیرحسام خدایاری فرد  (۱ نظر)
پخش مستند «مهر»، از شبکه افق  (۱ نظر)
تسلیت وزیر امور خارجه به مناسبت شهادت مرزبان دلیر ایران  (۱ نظر)
تشییع با شکوه شهید مجیدی مهر، شهید راه وطن در لوداب  (۱ نظر)
وزیر دفاع: بی ملاحظه به تهدیدات پاسخ می‌دهیم  (۱ نظر)
هفته ۱۸ فوتبال سری آ ایتالیا؛ میلان به دنبال بازگشت به صدر  (۱ نظر)
نوسازی ناوگان حمل‌ونقل عمومی برای کاهش ترافیک هشتگرد  (۱ نظر)
نهضت توسعه عدالت آموزشی، جریان زنده ایثار و امید در کشور  (۱ نظر)
نجات یک خانواده از دل برف و کولاک کندوان  (۱ نظر)