• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۶۵۹۰۹
تاریخ انتشار: ۰۲ دی ۱۴۰۴ - ۱۶:۵۶
سیاسی » مجلس

تنش آب را نباید صرفاً متوجه بخش کشاورزی کرد

وزیر جهاد کشاورزی گفت: کمبود آب نتیجه عوامل متعددی از جمله تغییرات اقلیمی و افزایش مصرف در بخش‌های مختلف است و نباید تنها بخش کشاورزی را متهم این وضعیت دانست.

بحران آب را نباید صرفاً متوجه بخش کشاورزی کرد
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خانه ملت، غلامرضا نوری قزلجه وزیر جهاد کشاورزی در نشست علنی نوبت عصر امروز (سه شنبه، ۲ دی ماه) مجلس شورای اسلامی، ضمن قدردانی از رئیس‌جمهور و مجلس به‌دلیل پرداختن دقیق و موشکافانه به موضوع آب، گفت: برای ورود به بحث بحران آب باید ابتدا مسئله به‌درستی تبیین شود. بحران آب و کمبود آن را نباید صرفاً متوجه بخش کشاورزی کرد و یک بخش را متهم اصلی دانست. تغییرات اقلیمی، کاهش بارندگی، تغییر در الگوی بارش و همچنین افزایش مصارف در سایر بخش‌ها از جمله شرب و صنعت، همگی در بروز این وضعیت نقش دارند. البته بخش کشاورزی سهم قابل توجهی در مصرف آب دارد، اما باید توجه داشت که نخستین بخشی که از کمبود یا نبود آب آسیب می‌بیند، خودِ بخش کشاورزی است.
 
وی با اشاره به نقش حیاتی آب در زندگی مردم ادامه داد: آب نقش بسیار مهمی در زندگی ما دارد. اگر آب را صرفاً به‌عنوان آب شرب ببینیم، چند ساعت بعد از آن به غذا نیاز داریم و ماده اصلی تولید غذا، آب است؛ بنابراین امنیت غذایی برای ما اهمیتش کمتر از آب نیست. گاهی نگاهی شکل می‌گیرد که می‌گوید می‌توان غذا را وارد کرد و امنیت غذایی را از این مسیر تأمین کرد، در حالی که پارادایم‌های جهانی در این حوزه تغییر کرده است. غذا در دنیا به‌قدری فراوان نیست که هر میزان نیاز داشتیم بتوانیم آن را وارد کنیم. از سوی دیگر، واردات نیازمند منابع مالی است و همه دنیا هم غذا را در اختیار نگذاشته‌اند که هر کشوری به‌راحتی برداشت کند.
 
وزیر جهادکشاورزی گفت: ما باید امنیت غذایی خودمان را داشته باشیم و آن درصد کسری موجود که امروز مشکلاتی برای کشور ایجاد کرده است را نیز جبران کنیم. البته همه راهکار‌ها باید به‌صورت هم‌زمان دنبال شود. در همین راستا، کشاورزی فراسرزمینی در دستور کار قرار گرفته و نخستین محموله‌های وارداتی از این مسیر در همین روز‌ها وارد کشور می‌شود و حدود دو ماه دیگر نیز روغن تولیدی از محل کشاورزی فراسرزمینی به کشور خواهد رسید.
 
وی با اشاره به ارتقای بهره‌وری در مصرف آب تصریح کرد: از طریق عملیات به‌زراعی می‌توان کار‌های زیادی انجام داد و راندمان تولید را افزایش داد. میزان برداشت ما به ازای هر مترمکعب آب حدود یک و نیم کیلوگرم است، در حالی که برنامه‌ریزی کرده‌ایم این عدد به ۲.۶ کیلوگرم برسد. اگر به این سطح برسیم، حتی در شرایط کم‌آبی نیز می‌توانیم امنیت غذایی داشته باشیم و بخشی از آب را صرفه‌جویی کنیم. سال گذشته تنها با تغییر کشت چغندر از بهاره به پاییزه، حدود ۱۲۰ میلیون مترمکعب آب ذخیره شد. همچنین در حوزه برنج، با اصلاح رویه به رقمی رسیده‌ایم که با حدود ۲۰ درصد آب کمتر، محصول تولید می‌کند.
 
علی آبادی گفت: در برنامه هفتم مسیر‌هایی برای مصرف بهینه آب دیده شده و برای تحقق این اهداف، حدود ۱۷۰ همت منابع مالی نیاز است، در حالی که امسال حدود ۵ همت اعتبار برای این حوزه پیش‌بینی شده که میزان تخصیص آن نیز خود محل بحث است. اگر بحث «نکاشت» مطرح می‌شود، حتماً باید جایگزین آن نیز مشخص شود؛ چرا که باید به امنیت غذایی، اشتغال و مسائل اجتماعی کشور توجه داشت. مسئله آب برای ما بسیار مهم است، اما در کنار آن، امنیت غذایی، خودکفایی کشاورزی و پایداری سرزمینی نیز اهمیت دارد. بخش کشاورزی با تحویل حجمی آب به کشاورزان موافق است تا مشخص شود چه میزان آب در اختیار داریم و با آن چه محصولی تولید می‌شود. بخش کشاورزی برای اجرای این سیاست آمادگی کامل دارد و امیدواریم با بهره‌گیری از علم، دانش و منابع موجود، هم مصرف آب را بهینه کنیم و هم امنیت غذایی کشور را حفظ کنیم.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
مطالعات پهنه‌بندی لرزه‌ای زنجان
قطع گاز ۶۶۴ ساختمان دستگاه های اجرایی در استان زنجان
احترام به خانواده شهدا در جمهوری اسلامی نظیری در دنیا ندارد
مشارکت هزار و ۲۰۰ خیر زنجانی با طرح صدقه الکترونیکی کمیته امداد
نقشه راه زنجیره‌های اقتصادی مزیت دار آذربایجان غربی تدوین  می‌شود
تأمین کالا‌های اساسی در آذربایجان‌غربی پایدار است
آغاز نظارت‌های گسترده جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی بر بازار همزمان با اجرای طرح جدید اقتصادی دولت
تأمین و توزیع بیش از ۲۵۰ تن کالای اساسی در شهرستان شاهیندژ
ضرورت وجود همت جهادی برای تسریع در ثبت جهانی روستای حسنلو نقده
الگوی مشارکت خصوصی؛ موتور محرک توسعه عمرانی در آذربایجان‌غربی 
اجرای ۲ بیمارستان در آذربایجان‌غربی
برگزاری نشست مشترک استاندار آذربایجان‌غربی با اعضای مجمع نمایندگان استان
تقویت هم‌افزایی بخش خصوصی و دولتی؛ راهبرد بسته جدید اقتصادی دولت برای ثبات بازار نهاده‌های دامی
نقده در آستانه بهره‌برداری از روستا بازار جدید؛ مشارکت تعاونی‌ها برای تسریع روند احداث
بررسی ۹ پلاک در کمیسیون رفع تداخلات اراضی آذربایجان‌غربی
برگزاری جلسه ستاد تنظیم بازار آذربایجان‌غربی
برگزاری نشست مشترک استاندار آذربایجان‌غربی با اعضای کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس
پذیرش دانشجو در دانشگاه علمی‌کاربردی راشا کاسپین زنجان با تضمین اشتغال
دیدار استاندار آذربایجان‌غربی با وزیر راه و شهرسازی
بازدید استاندار آذربایجان‌غربی از خانه سالمندان حضرت یوسف ارومیه
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
باد و برف در راه همدان
نحوه برگزاری امتحانات دانشگاه آزاد در واحد‌های استانی اعلام شد
شهادت ۳ نفر از نیرو‌های فراجا در ناآرامی‌های امروز لردگان
تشییع پیکر شهید محمود حقیقت جمعی فردا در زاهدان
جزئیات برگزاری امتحانات پایان ترم دانشگاه‌های کشور
نیروی عملیاتی موساد در ایران اعدام شد
تمرکز نیرو‌های فراجا باید معطوف بر پیشگیری از اغتشاشات باشد
اطلاعیه دانشگاه علوم پزشکی تهران، درباره فیلم منتشر شده از اتفاقات اطراف بیمارستان سینا
رئیس جمهور به بانک‌ مرکزی رفت
یکسان سازی نرخ ارز در مرکز مبادله طلا و ارز
انتشار عمومی بزرگترین کلان داده قضایی کشور
کشف حجاب؛ چهره سیاسی و فرهنگی استعمار در ایران
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱۷ دی
اعتبار کالابرگ هر سه ماه یکبار متناسب با تورم تغییر می‌کند
فرمانده کل ارتش:دشمن در اعتراضات مردم ایران دخالت نکند
واکنش چین به اظهارات ترامپ درباره ایران  (۱۸ نظر)
اعلام زمان‌بندی دقیق واریز کالابرگ الکترونیکی؛ دهک‌های ۱ تا ۷ از چه تاریخی می‌توانند خرید کنند؟  (۱ نظر)
جزئیات طرح جدید کالابرگ الکترونیکی اعلام شد  (۱ نظر)
مرحله جدید یارانه مادران باردار و شیرده واریز شد  (۱ نظر)
اژه‌ای: هیچ ارفاقی در برخورد با اغتشاشگران در کار نیست  (۱ نظر)
فهرست ۱۱ قلم کالای طرح معیشتی اعلام شد  (۱ نظر)
بازتاب جلسه اول محاکمه مادورو در آمریکا  (۱ نظر)
گذشت اولیای دم مرحوم خالقی از قصاص قاتل فرزند خود  (۱ نظر)
توضیح جهاد کشاورزی درباره یارانه یک میلیون تومانی  (۱ نظر)
انتشار کارت ورود به آزمون‌های استخدامی بانک کشاورزی و کمیته امداد  (۱ نظر)
کشف حجاب؛ چهره سیاسی و فرهنگی استعمار در ایران  (۱ نظر)
آیت‌الله جنتی: دشمن‌شناسی مردم توطئه‌ها را خنثی می‌کند  (۱ نظر)
کادر فنی صنعت نفت آبادان در حال بررسی چند بازیکن مورد نیاز در نیم فصل دوم  (۱ نظر)
تولید مجموعه نمایشی طنز ورثه لر در خوی  (۱ نظر)
اعلام حکم متخلفان فینال لیگ برتر کشتی آزاد  (۱ نظر)