• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۷۱۲۴۲
تاریخ انتشار: ۰۷ دی ۱۴۰۴ - ۱۶:۴۷
سیاسی » دولت
رئیس جمهور:

برای توسعه کشور باید به علم و عالمان جایگاه دهیم

رئیس جمهور در جمع نخبگان معاونت راهبردی نهاد ریاست جمهوری، گفت: برای توسعه کشور باید به علم و عالمان، جایگاه دهیم و کار‌های پژوهشی را به بخش‌های اجرایی دولت متصل کنیم.

معاونت راهبردی ریاست جمهوری
 
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، آقای پزشکیان، امروز یکشنبه ۷ دی ۱۴۰۴ در نشستی با مسئولان، مدیران و نخبگان معاونت راهبردی ریاست جمهوری، بر اهمیت جایگاه این معاونت به عنوان مرکز جمع‌آوری و تبادل ایده‌ها و ابتکار‌های موفق اجرایی بین دستگاه‌های اجرایی و حتی فراتر از آن میان ارکان مختلف حاکمیت تأکيد کرد.
 
رئیس جمهور ضمن ابراز خرسندی در این جمع فرهیخته، برآیند عملکرد آنها را مایه دلگرمی مجموعه بخش‌های مختلف دولت و دستگاه اجرایی کشور عنوان کرد با استناد به نهج البلاغه و کلام امام علی (ع) اظهار داشت: باور دارم که باید بر اساس کتاب و سنت رسول (ص) عمل کنم و بر همین مبنا قرآن را نه صرفا کتابی برای بازخوانی برای اموات، بلکه دستورالعمل و راهنمایی دقیق برای اقدام می‌دانم.
 
پزشکیان با اشاره به برخی دستورات و رویه‌های مؤکد در قرآن و سیره از جمله عمل بر مبنای عدالت، تلاش برای تسهیل معیشت مردم و تامین حقوق آحاد جامعه فارغ از زبان، جنسیت و قومیت افزود: تحقق این اهداف در گرو بهره گرفتن از نخبگان و عمل به ایده های کارشناسی است. 
 
رئیس جمهور با تکرار این نکته که ما روی گنج نشسته‌ایم، اما با مشکلات فراوان دست و پنجه نرم می‌کنیم، تصریح کرد: در حالی که کارشناسان معتقدند به راحتی امکان صرفه‌جویی ۳۰ درصدی در مصرف انرژی در کشور وجود دارد، اگر بتوانیم حتی ۱۰ درصد صرفه‌جویی کنیم نیز می‌توانیم بسیاری از مشکلات کشور را در بخش‌های مختلف عمرانی، معیشتی و اقتصادی رفع کنیم.
 
پزشکیان با تأکید بر اینکه تردیدی نیست برای غلبه بر مشکلات و ناترازی‌ها نیاز به جراحی‌های بزرگ اقتصادی داریم، گفت: بحث اصلاح هر بخشی که مطرح می‌شود، فریاد منتفعین از وضع موجود به آسمان می‌رود. طبیعی است که هر اصلاح و مداخله‌ای عوارضی دارد که برای عبور موفق از آن باید به زبان و نگاه مشترک برسیم؛ اگر به تأکیدات کارشناسان برای اصلاح وضعیت موجود عمل نکنیم، اوضاع هر روز بدتر می‌شود، لذا باید یک جایی جلوی تداوم این روند را گرفت.
 
رئیس جمهور با بیان اینکه «وقتی می‌گویم من به تنهایی نمی‌توانم بر مشکلات غلبه کنم و ما می‌توانیم، عده‌ای می‌گویند پس چرا در انتخابات شرکت کردی»، خاطرنشان کرد: باز هم تکرار می‌کنم که بیان این سخن از سوی من به معنای آگاهی به مرز و حدود دانایی و توانایی‌های خودم است؛ اگر کسی تصور کند که راهکار همه مشکلات را می‌داند، یقین بدانید در جهل مطلق به سر می‌برد چرا که حدود دانایی خود را نمی‌شناسد.
 
پزشکیان همچنین با بیان اینکه گام نخست در مسیر حل مشکلات این است که توانایی‌های خودمان و چارچوب مشکلات را بشناسیم و بدانیم می‌خواهیم چه کنیم و به کجا برسیم، اظهار داشت: باید بپذیریم که هر کدام از ما به اندازه خود در شکل گرفتن وضعیت نامطلوب موجود مقصر هستیم. به عنوان مثال گزارش تهیه شده از سوی کارگروه اصلاح حکمرانی آب نشان می‌دهد که در طول ۴ دهه گذشته، هر تصمیم و اقدامی که در زمینه مدیریت آب صورت گرفته، اشتباه بوده و فقط وضعیت را بدتر کرده است.
 
رئیس جمهور با اشاره به اینکه به طور طبیعی اولین گام در این مسیر متوقف کردن اقدامات و اجرای تصمیمات غلط گذشته است، افزود: اگر با آگاهی و دانش تصمیم بگیریم و اقدام کنیم، طبیعتا باید از همان ابتدا بدانیم که آنچه می‌خواهیم انجام دهیم ما را به هدف می‌رساند یا از آن دور می‌کند. اگر بدون دانش و آگاهی اقدام کنیم، هر چه بیشتر تلاش کنیم، بیشتر از هدف خود دور خواهیم شد.
 
پزشکیان مصداق دیگر تصمیمات و اقدامات اشتباه را نحوه توزیع یارانه‌ها عنوان و تصریح کرد: امروز یارانه‌ها را به ابتدای زنجیره تامین و توزیع تخصیص می‌دهیم که متاسفانه به دست مصرف‌کننده اصلی نمی‌رسد. امروز در حالی ماهانه چند میلیون یارانه به باک هر خودرو تخصیص می‌دهیم که در تامین معیشت مردم مشکل داریم. این رویه به توزیع عادلانه یارانه‌ها منجر نشده و برای اصلاح آن باید همه در بخش‌های مختلف نظام اداره کشور از دولت و مجلس تا دیگر بخش‌ها، یک‌صدا باشیم.
 
رئیس جمهور بلند شدن صدای اعتراض کسانی که از رویه ناعادلانه توزیع یارانه‌ها منتفع می‌شوند، در برابر هر اقدام اصلاحی را طبیعی دانست و گفت: در دولت چهاردهم به دنبال آن هستیم تا به جای اصلاح شاخ و برگ‌ها، اصلاحات ریشه‌ای انجام دهیم.
 
پزشکیان نقش معاونت راهبردی رئیس جمهور و مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری را به عنوان اتاق فکر دولت، در جمع‌آوری، ارزیابی، بالندگی و تبادل نظرات کارشناسی و تجربیات موفق بسیار مهم و موثر توصیف و تصریح کرد: معاونت راهبردی رئیس جمهور به نوعی رصدخانه کارشناسی کشور است. با همه کارشناسان و افرادی که مدعی هستند برای حل مشکلات ایده و راهکار دارند، ارتباط بگیرید و نظرات آنها را در همکاری با خودشان، اخذ و ارزیابی، و برآیند این نظرات را در قالب راهکار‌های اجرایی به دولت ارائه کنید.
 
رئیس جمهور با تأکید بر اهمیت کار تیمی و ارائه راهکار برای حل مسائل، خاطرنشان کرد: یکی از بزرگترین مشکلات ما ناتوانی در کار تیمی و تلاش برای حل مسئله است. دولت چهاردهم به منظور حل این نقیصه اساسی در آموزش و پروش به عنوان سنگ بنای شکل‌گیری شخصیت افراد، به دنبال اصلاح فضاها، تجهیزات، شیوه‌ها و محتوای آموزشی است، اما شخصا در این مسیر یک هدف مهم دیگر را نیز دنبال می‌کنم؛ همان هدفی که در ساخت خانه‌های بهداشت نیز داشتیم و تا حدود زیادی موفق شد.
 
پزشکیان در توضیح این مطلب اظهار داشت: در بطن پیگیری و اجرای برنامه توسعه عدالت و ارتقای کیفی نظام آموزشی، به دنبال تغییر رویکرد و تفکر افراد و تبلور روحیه جمعی و تقویت کار گروهی هستیم.
 
رئیس جمهور افزود: امروز در همین راستا برای رفع ناترازی‌ها در عرصه‌های انرژی، آب، محیط زیست و امثال آن، کارگروه‌های مختلف تخصصی ایجاد شده تا با کار گروهی و تقویت توانایی تلاش جمعی برای حل مسئله بتوانیم هم این توانمندی‌ها را تقویت کنیم و هم برای مشکلات اساسی کشور راهکار‌های اجرایی طراحی کنیم. مشکل اصلی امروز ما نبود راهکار نیست، بلکه فقدان افرادی است که در عین برخورداری از دانش، تخصص و مهارت لازم، اراده و اعتقاد کافی برای حضور در یک گروه عملیاتی حل مسئله و بهره‌گیری از این تخصص و مهارت در مسیر حل مشکلات جامعه و مردم را داشته باشند.
 
پزشکیان با اشاره به اینکه متاسفانه در سال‌های سپری شده از پیروزی انقلاب، همواره به جای حل مسئله، به دنبال تغییر افراد و مدیران بوده‌ایم و صورت مسئله را پاک کرده‌ایم، تصریح کرد: در این سال‌ها همواره به جای تلاش برای چاره‌جویی و رفع مشکلات، فکر کرده‌ایم اگر افراد نزدیک به ما در رأس امور قرار گیرند، مسائل حل خواهند شد. انتظار من از شما این است که در همکاری با دستگاه‌های اجرایی، ایده‌ها و نظرات را فارغ از اینکه از سوی چه کسی ارائه شده‌اند، در میدان عمل بیازمایید و موثرترین و کارآمدترین آنها را به ما ارائه کنید.
 
رئیس جمهور اجرای طرح محله‌محوری را تلاشی برای تسهیل دسترسی به افراد برخوردار از ایده با دستگاه‌های اجرایی و متقابلا دستگاه‌های اجرایی به این افراد و ایده‌هایشان دانست و گفت: همچنین با مدل اداره امور به شکل محله‌محوری، می‌توان به شکل موثرتری این ایده‌ها و نظرات را در میدان عمل محدودتر در همان محلات آزموده و آبدیده و برای اجرا در سطح کلان آماده کرد.
 
در این نشست که با حضور رئیس دفتر رئیس جمهور، جمعی از معاونان و روسای کارگروه‌های تخصصی معاونت راهبردی و مسئولان مراکز پژوهشی ستاد کل نیرو‌های مسلح، مجلس شورای اسلامی، قوه قضائیه و مجمع تشخیص مصلحت نظام برگزار شده بود، دکتر اسماعیلی معاون راهبردی رئیس جمهور گزارشی از اقدامات این معاونت به عنوان اتاق فکر دولت و تلاش برای تحقق وعده دکتر پزشکیان در رجوع به نظرهای کارشناسان برای اداره امور ارائه داد.
 
در این نشست همچنین علاوه بر قائم‌مقام معاونت راهبردی رئیس جمهور، ۲ تن از معاونین دکتر اسماعیلی نیز به ارائه گزارش پرداختند و در ادامه، بابک نگهداری، رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس و سردار احمدی‌مقدم، رئیس دانشگاه عالی دفاع ملی در سخنانی، همکاری‌های مراکز تحت مدیریت خود با مرکز بررسی‌های راهبردی ریاست جمهوری در قالب یک گروه پژوهشی تشریح کردند. پژوهشگاه قوه قضائیه و پژوهشکده تحقیقات راهبردی مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز دیگر اعضای این گروه هستند.
 
همچنین ۱۲ تن از رؤسای کارگروه‌های معاونت راهبردی ریاست جمهوری نیز در سخنانی به تشریح اقدامات و برنامه‌های خود پرداختند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
هم‌اندیشی فعالان بازار با مدیرعامل منطقه آزاد ماکو برای عبور از موانع
احداث بیمارستان تخصصی و جراحی سرطان در ماکو
افزایش ۵ میلیون متر مکعبی مخزن سد مهاباد 
تداوم عملیات عمرانی و خدماتی در سطح منطقه چهار شهرداری ارومیه
تداوم عملیات عمرانی با بتن‌ریزی عرشه پل B۵ تقاطع غیرهمسطح آذربایجان
بهره‌مندی ۹۰۹ خانوار عشایری خوی از آب شرب پایدار
انباشت ۵ هزار خودروی توقیفی در پارکینگ‌های آذربایجان‌غربی
رازی، رکوردار تردد مسافر در بین پایانه‌های مرزی آذربایجان غربی
سنجش سلامت ۱۶ هزار نوآموز در مراکز جامع آذربایجان‌غربی
فرماندار ماکو: با جدیت از بروز تخلفات در بازار جلوگیری شود
محکومیت ۲۰ هزار میلیارد ریالی متخلفان اقتصادی در آذربایجان‌غربی
برنامه‌های هفته فرهنگی ارومیه غنی‌تر از سال‌های گذشته برگزار شود
کشف ۶ کیلوگرم نقره قاچاق در مرز بازرگان 
حفاظت از اراضی کشاورزی نیازمند عزم همگانی است
لینک‌های کالابرگ الکترونیک، طعمه جدید کلاهبرداران سایبری
اتمام ۲۹.۵ کیلومتر از طرح راهسازی محور نقده – پیرانشهر - تمرچین
۴۰۰ هزار هکتار از دیم زار‌های آذربایجان‌غربی در قالب طرح پایداری تولید کشت می‌شود
همایش ملی مدیریت ضایعات کشاورزی و غذایی بهمن ۱۴۰۴ برگزار می‌شود
 همکاری بنیاد مسکن و جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی برای تأمین مسکن
افزایش روستا بازار‌های آذربایجان غربی به ۲۷ مورد در چارچوب طرح معیشتی دولت 
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
واکنش چین به اظهارات ترامپ درباره ایران
اوایل هفته آینده، برف و باران میهمان همدان
جزئیات طرح جدید کالابرگ الکترونیکی اعلام شد
انتخابات شورا‌ها در ۱۱ اردیبهشت؛ آزمون زودهنگام رسانه ملی
کشف انبار‌های احتکار روغن و برنج
دشمن درپی تضعیف بنیان‌های دینی و اخلاقی جامعه است
تثبیت مالکیت اراضی دولتی در خوزستان
همکاری سه جانبه ایمیدرو، معاونت آموزش و پرورش و خانه معدن
مرحله جدید یارانه مادران باردار و شیرده واریز شد
بازتاب جلسه اول محاکمه مادورو در آمریکا
فهرست ۱۱ قلم کالای طرح معیشتی اعلام شد
کشته شدن ۳۲ افسر اطلاعاتی و نظامی کوبایی در دفاع از مادورو
غیر حضوری شدن مدارس تهران
قالیباف: ارز ترجیحی حذف نمی‌شود
اژه‌ای: هیچ ارفاقی در برخورد با اغتشاشگران در کار نیست
برقراری فعالیت ادارات و مدارس فارس ؛ فردا  (۲۱ نظر)
بیانیه وزارت امور خارجه ترکیه در مورد ونزوئلا  (۱۰ نظر)
برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ونزوئلا ۳۰ روز دیگر  (۶ نظر)
واکنش چین به اظهارات ترامپ درباره ایران  (۵ نظر)
پیش‌فروش ۵ محصول سایپا از فردا  (۲ نظر)
اطلاعیه شورای اطلاع رسانی دولت درخصوص انتقال ارزترجیحی به خانوارها  (۲ نظر)
بازداشت سه آشوبگر مرتبط با شبکه صهیونی اینترنشنال   (۲ نظر)
طرح حمایت معیشتی به همه ایرانیان تعلق می‌گیرد  (۲ نظر)
تجاوز نظامی آمریکا به ونزوئلا  (۲ نظر)
پرداخت کالابرگ چهار میلیون تومانی برای ۸۰ میلیون نفر  (۱ نظر)
ترامپ: برای مدتی ونزوئلا را اداره می‌کنیم  (۱ نظر)
تجاوز نظامی آمریکا به ونزوئلا  (۱ نظر)
صدور کیفرخواستی ۲۵ صفحه‌ای برای نیکلاس مادورو  (۱ نظر)
مصرف گاز از مرز ۶۲۰ میلیون متر مکعب عبور کرد  (۱ نظر)
غیر حضوری شدن امتحانات دانشگاه آزاد اسلامی خوزستان  (۱ نظر)