• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۷۰۶۱۲۹
تاریخ انتشار: ۱۴ بهمن ۱۴۰۴ - ۱۸:۴۶
علمی و فرهنگی » فرهنگ و هنر

نخستین هدف هجمه‌ها به کشورها، فرهنگ و هنر است

کارگردان سینما با تسلیت جان‌باختگان حوادث اخیر کشور تأکید کرد: تاریخ نشان داده است هرگاه دشمن قصد ضربه زدن به یک ملت را دارد، پیش از هر چیز فرهنگ و هنر آن کشور را هدف قرار می‌دهد و سینمای ایران نیز امروز در کانون این هجمه‌ها قرار گرفته است.

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، بابک خواجه‌پاشا با حضور در برنامه «سینما ۴۴» شبکه خبر با تسلیت جان‌باختگان و شهدای حوادث اخیر کشور، گفت: همه ما داغدار و سوگواریم و این اندوه، اندوهی عمومی است.
 
وی با اشاره به تجربه‌های تاریخی ایران افزود: هر زمان که قرار بوده به یک کشور حمله شود، نخستین حوزه‌ای که نشانه گرفته‌اند، فرهنگ و هنر آن کشور بوده است. از حمله اسکندر و سوزاندن کتاب‌ها تا یورش مغول و آسیب‌های عمیق فرهنگی، همه نشان می‌دهد بی‌توجهی به تاریخ، ما را بار‌ها دچار آسیب کرده است.
 
این کارگردان سینما با بیان اینکه امروز نیز تمرکز دشمن بر هنر و سینمای ایران است، تصریح کرد: آسیب‌هایی که طی سال‌های اخیر به هنرمندان، به‌ویژه فعالان تئاتر وارد شده، تنها محدود به معیشت نیست، بلکه جنگی رسانه‌ای و ذهنی در جریان است که با برخی روایت‌های تحریف‌شده، احساسات نسل جوان را هدف قرار می‌دهد.
 
خواجه‌پاشا با تأکید بر لزوم تفکیک اعتراض مدنی از آشوب گفت: اعتراض مدنی حق مردم است و باید به درستی شنیده شود، اما اینکه چه کسانی اعتراض‌ها را به خشونت و اغتشاش می‌کشانند، پرسشی جدی است. بار‌ها در دهه‌های گذشته از چنین مقاطعی عبور کرده‌ایم و نباید اجازه داد دوباره با احساسات جوانان بازی شود.
 
وی با اشاره به مسئولیت هنرمندان افزود: من نه سیاستمدارم و نه جامعه‌شناس، اما به عنوان یک فیلمساز معتقدم واکنش‌های احساسی و شتاب‌زده، کمکی به حل مسائل نمی‌کند. کسی حق ندارد برای هنرمند تعیین تکلیف کند که در جشنواره فجر حضور داشته باشد یا نه؛ سینما بخشی از هویت و آرزوی چند دهه زندگی ماست.
 
این کارگردان در ادامه با اشاره به مشکلات اقتصادی مردم گفت: ناراحتی‌ها و دغدغه‌های معیشتی مردم کاملاً قابل درک است و مسئولان باید پاسخگو باشند. این مسائل، مشکلاتی داخلی و خانوادگی است که باید در داخل کشور حل شود.
 
خواجه‌پاشا با اشاره به فیلم «سرزمین فرشته‌ها» اظهار کرد: تصاویر تلخ غزه آرامش روحی ما را از بین برده بود و تنها کاری که از دستم برمی‌آمد، سینما بود. با طرحی از منوچهر محمدی، فیلمنامه‌ای نوشتم که یک سال زمان برد و ساخت فیلم نیز بر اساس نگاه و دغدغه شخصی‌ام شکل گرفت.
 
وی با تأکید بر نقش سینما در قدرت فرهنگی کشور‌ها گفت: یکی از مهم‌ترین ابزار‌های صدور فرهنگ، سینماست. سینمای ایران با فیلمسازانی، چون اصغر فرهادی، مجید مجیدی، عباس کیارستمی و دیگر چهره‌های جهانی، به یک برند فرهنگی تبدیل شده و به همین دلیل نیز همواره مورد هجمه قرار می‌گیرد.
 
خواجه‌پاشا در پایان خطاب به هنرمندان گفت: اگر اعتراض داریم، باید مدنی و در چارچوب حرفه خودمان باشد. سینما ابزار بیان درد‌های مشترک ماست؛ بیایید درباره فساد، مشکلات اقتصادی و اجتماعی فیلم بسازیم و حرف بزنیم، اما زیر پرچم کشور خودمان و با دغدغه ایران.
 
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
آغاز اکران فیلم‌های شانزدهمین جشنواره فیلم فجر در اصفهان
امام زمان (عج) تهاجم دشمن را نظارت می‌کنند
ایرانِ امام زمان
توزیع یک تن گوشفیل نذری در اصفهان
جشن نیمه شعبان در سراسر کشور
حقوق بشر به سبک پهلوی
در پیام رسان های داخلی به سازمان اطلاعات سپاه پیام دهید
اهدای  ۳۸۶ واحد خون در سالروز مولود حضرت مهدی(عج)
ریختن مواد سمی روی اراضی جنوب لبنان از سوی اسرائیل جنایت است
گشایش ششمین نمایشگاه مد و لباس فردخت در کاشان
با امید از پس همه کارها بر می‌آییم
حمایت مصر از راهکار‌های سیاسی حل اختلاف ایران - آمریکا
افتتاح و آغاز ۷ طرح عمرانی همزمان با دهه فجر در همدان
مسجد مقدس جمکران میزبان جمعیت میلیونی عاشقان امام زمان (عج)
افتتاح ۲۸ طرح خدماتی در بخش‌های دابودشت و دشت سر آمل
تمرکز استان بر فرآوری مواد معدنی و ایجاد ارزش افزوده است
بهره برداری دو خانه بهداشت در حاجی‌آباد
پخش گزارش بازدید سرلشکر موسوی از یگان موشکی سپاه از خبر ۲۰:۳۰
افتتاح و آغاز عملیات اجرایی ۳۳ طرح برق‌رسانی در استان بوشهر
شهادت یک سرباز در شهرستان گچساران
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بارش برف و باران در بیشتر مناطق کشور
برگزاری جشن بزرگ نیمه شعبان در پایتخت
زلزله ۴ ریشتری در عسلویه
رئیس‌ جمهور دستور «مذاکره مشروط» با آمریکا را تأیید کرد
آغاز مرحله چهارم تخصیص طرح رفع سوءتغذیه
مهار آتش‌سوزی در بازارچه جنت‌آباد تهران
دشمن در صورت خطا، پشیمانی سختی در انتظارش است
جهانگیر: ۲۲۵ متخلف ارزی احضار شدند
اعمال محدودیت‌های ترافیکی در محور‌های پرتردد
فعالیت ۱۱۰۴ خانه محیط زیست در شهر تهران
پرونده سلبریتی‌ها روی میز قانون
استاندار تهران: عبور از دوره گذار اقتصادی نیازمند همراهی مردم است
رزمایش اقتدار ورزش ایران
آتش‌سوزی در بازارچه جنت‌آباد تهران
جزئیات تمهیدات ترافیکی ویژه مراسم جشن نیمه شعبان در تهران
موافقت هیئت دولت با تسهیلات ۵۰۰ میلیون تومانی مسکن  (۱ نظر)
اجرای طرح مهتا و کارافن در لرستان  (۱ نظر)
آمریکا و انگلیس بنیانگذاران گروه‌های تروریستی در جهان هستند  (۱ نظر)
الزام ادارات به نصب نیروگاه های پشت بامی خورشیدی  (۱ نظر)