• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۷۱۰۸۲۷
تاریخ انتشار: ۲۰ بهمن ۱۴۰۴ - ۱۱:۱۷
ایلام » اقتصادی
استاندار ایلام:

بهره‌برداری از طرح ۱۲۵ میلیون یورویی نفت و گاز در دهلران

استاندار ایلام در آیین افتتاح ایستگاه جمع آوری و تقویت فشار گاز‌های همراه دهلران، گفت: بهره‌برداری از این طرح و برنامه‌ریزی برای توسعه میدان‌های گازی جدید در دستور کار دولت چهاردهم قرار دارد.

بهره‌برداری از طرح ۱۲۵ میلیون یورویی نفت و گاز در دهلران
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای ایلام؛ احمد کرمی در آیین بهره‌برداری از ایستگاه جمع آوری و تقویت فشار گاز‌های همراه دهلران که به صورت ویدئوکنفرانس و با حضور رئیس‌جمهور برگزار شد، اظهار کرد: این ایستگاه وظیفه دارد گاز‌های همراه نفت در منطقه را جمع‌آوری کند که این کار با نگاه ویژه دولت چهاردهم برای استفاده بهینه از ظرفیت‌های استان انجام شده است.
وی با بیان این که تکمیل حلقه‌های مفقوده صنعت نفت و گاز از رویکرد‌های اصلی دولت است، افزود: خوشبختانه پیش‌ازاین واحد «ان‌جی‌ال ۳۱۰۰» دهلران راه‌اندازی شد و امروز با افتتاح این ایستگاه تقویت فشار، حدود نیمی از خوراک مورد نیاز آن واحد تأمین می‌شود که گامی بلند برای شکوفایی اقتصادی منطقه است.
استاندار ایلام با یادآوری استخراج روزانه بیش از ۲۰۰ هزار بشکه نفت از میدان‌های استان، یادآوری کرد: یکی از خواسته‌های مهمی که به رئیس‌جمهور ارائه شد؛ ساخت پالایشگاه نفت در این مناطق است که این طرح می‌تواند بستری بی‌نظیر برای رونق، اشتغال‌زایی و توسعه همه‌جانبه استان فراهم کند.
کرمی اضافه کرد: زنجیره به‌هم‌پیوسته نفت و گاز در دهلران، نقشی کلیدی در ایجاد شغل برای جوانان بومی و بهره‌گیری درست از ذخایر زیرزمینی ایفا خواهد کرد.
استاندار ایلام در ادامه به ظرفیت‌های گازی استان اشاره کرد و گفت: از پنج میدان گازی موجود در استان، تنها میدان «تنگ بیجار» توسعه یافته است؛ اما میدان‌های نفتی «سمند، کبیرکوه، باباگیر و بانکول» نیز استعداد بالایی دارند و می‌توانند با ورود به مرحله اجرا در اقتصاد کشور و استان اثرگذار باشند.
وی با تأکید بر اهمیت میدان‌های مشترک مرزی، تشریح کرد: با پیگیری‌های انجام شده، توسعه دو میدان مشترک «آذر» و «چنگوله» به‌زودی با سرمایه‌ای نزدیک به ۲.۳ میلیارد دلار آغاز می‌شود که نشان‌دهنده عزم دولت برای تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام است.
مدیر برنامه‌ریزی تلفیقی شرکت ملی نفت ایران هم در این آیین با اشاره به بهره‌برداری از طرح ایستگاه تقویت فشار گاز دهلران گفت: اجرای این طرح افزون بر جلوگیری از هدررفت سرمایه ملی، تولید نفت میدان‌های غرب کشور را ۱۸ هزار بشکه در روز افزایش داده است.
فرخ علیخانی بیان این که راه‌اندازی اولیه و آزمایشی این طرح در اردیبهشت‌ماه انجام و پایداری آن در مردادماه محقق شد، افزود: هدف‌گذاری نخستین برای جمع‌آوری گاز، ۱۳۲ میلیون مترمکعب در روز تا پایان سال بود؛ اما با تلاش کارکنان و متخصصان، این رقم تا پایان سال جاری به ۱۶۰ میلیون مترمکعب در روز خواهد رسید.
وی با اشاره به وضعیت کنونی میدان‌های غرب کشور تصریح کرد: هم‌اکنون روزانه ۱۲۸ میلیون مترمکعب گاز جمع‌آوری می‌شود و تنها حدود ۱۵ تا ۱۷ میلیون مترمکعب باقیمانده نیز تابستان سال آینده با تکمیل یک خط لوله جدید به چرخه مصرف بازمی‌گردد.
مدیر برنامه‌ریزی تلفیقی شرکت ملی نفت اضافه کرد: با اجرای کامل این طرح، تمرکز بر جمع‌آوری گاز‌های مشعل‌دار در غرب کشور به نتیجه می‌رسد و با عزم دولت، بخش عمده این ثروت ملی به جای سوختن؛ به ارزش افزوده تبدیل می‌شود.
آیین بهره‌برداری از طرح توسعه میدان گازی توس و ایستگاه تقویت فشار دهلران به صورت ویدئوکنفرانس با حضور مسعود پزشکیان رئیس‌جمهوری برگزار شد.
در این آیین، کارخانه جمع‌آوری و فشارافزایی گاز‌های مشعل دهلران با ظرفیت عملیاتی ۸۲ میلیون فوت مکعب گاز ترش و غنی در روز با فرمان رئیس‌جمهوری و به‌صورت ویدئوکنفرانسی به بهره‌برداری رسمی رسید.
این طرح ملی که در ۴۰ کیلومتری جنوب‌غرب شهرستان دهلران و در استان ایلام ساخته شده است؛ با هدف جلوگیری از سوزاندن گاز‌های همراه نفت و صیانت از محیط زیست، وارد مدار بهره‌برداری رسمی شد.
عملیات اجرایی این طرح از سال ۱۳۹۹ آغاز و بهره‌برداری آزمایشی آن در مهر ۱۴۰۴ محقق شده بود.
کارخانه جمع‌آوری و فشارافزایی گاز‌های مشعل دهلران با سرمایه‌گذاری ۱۲۵ میلیون یورو و به روش مهندسی، تأمین تجهیزات، ساخت و تدمین مالی (EPCF) اجرا شده و توانایی جمع‌آوری و تراکم روزانه معادل ۲.۳۲ میلیون مترمکعب گاز ترش و غنی را در چهار ردیف تراکم گاز دارا است.
 
منبع: خبرگزاری صدا و سیما
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
مشکلات پیش روی طرح‌های عمرانی، پیگیری شد
گرامیداشت یاد و خاطره ۲ استاد پیشکسوت پزشکی اهواز
عمق محرومیت در جنوب استان کرمان
نایب‌قهرمانی مناطق نفت خیز جنوب در لیگ برتر وزنه‌برداری
قهرمانی کاژه تهران در لیگ دسته یک بدمینتون
تمرکز دولت حمایت از کسب و کارهای خرد
برگزاری دوره دانش افزایی مربیان کاراته در گیلان
بازدید استاندار از کارخانه‌های شن و ماسه، سازه‌های بتنی و تولید لوله
بهارجمع خوانی قرآن کریم در کرمان
پیوند عمیق بم وسیستان وبلوچستان
برگزاری مرحله اول انتخابی بوکس زنان خوزستان
انتخاب ایران به عنوان معاون کمیته ویژه منشور ملل متحد
اختصاص بیش از ۵۲ هزار میلیارد تومان برای آبادانی لرستان
تصادف مرگبار در جاده گرمسار به ایوانکی
اطلاعیه رسمی باشگاه استقلال درباره نتایج آسیایی
اقامه نماز جمعه در شهر‌های گیلان
خبر‌هایی از بزرگداشت شهدای شبه کودتای دی ماه در سمنان
ماه رمضان؛ ماه تضرع و تقرب به خدا
دمای تهران ۱۱ درجه گرم‌تر از شرایط معمول
بهره‌مندی ۲۴ روستای شرق شعیبیه و میان آب، از آب شرب پایدار
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
«جادوگر فوتبال» به پنج سال حبس محکوم شد
آزادراه مشهد – چناران در محدوده شهر مشهد در حال ساخت است
سرلشکر موسوی: از ظرفیت جوانان استفاده شود
۱۸۶ معلم به مدارس خارج از کشور اعزام شدند
قدرت هوایی ایران در گرو هم‌افزایی جنگنده و پهپاد است
قطعی آب در برخی مناطق شهر کرمانشاه
ساعت کاری ادارات در ماه مبارک رمضان اعلام شد
بیش از ۱۰ سرویس اطلاعاتی در آشوب دی ماه نقش داشتند
برنامه ریزی برای برگزاری رویداد‌های علمی ورزشی
تداوم اجاره همسر در اروپا
خبر خوش برای خانوار‌های عشایری و روستایی
ترافیک سنگین در ۲ آزادراه و تردد روان در جاده‌های شمالی
قیمت خرید تضمینی گندم در بودجه ۱۴۰۵
رویت هلال ماه مبارک رمضان ۱۴۰۴ در قم
پیش‌بینی جوی آرام همراه با افزایش نسبی دما در بیشتر مناطق کشور
بازتاب سخنان مقام معظم رهبری در رسانه‌های مختلف  (۳ نظر)
آزادراه مشهد – چناران در محدوده شهر مشهد در حال ساخت است  (۱ نظر)
سرلشکر موسوی: از ظرفیت جوانان استفاده شود  (۱ نظر)
ما داغدار و عزادار خون‌های ریخته شده در فتنه دی‌ماه هستیم  (۱ نظر)
افزایش سه برابری یارانه فرزندان خانواده‌های دارای حداقل سه فرزند در دهک‌های ۱ تا ۴  (۱ نظر)
دستورالعمل فعالیت صنوف و اماکن عمومی در ماه رمضان ۱۴۰۴  (۱ نظر)
بیش از ۱۰ سرویس اطلاعاتی در آشوب دی ماه نقش داشتند  (۱ نظر)
افزایش قیمت نان و بنزین در سال آینده صحت ندارد  (۱ نظر)
اطلاعیه استخدام نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران  (۱ نظر)
انتشار آثار جدید از شاعر مشروطه  (۱ نظر)
دعوت از ورزشکار مراغه‌ای به اردوی تیم ملی والیبال ساحلی نوجوانان  (۱ نظر)
خسارت ۱۰ هزار میلیارد تومانی گیلان روی میز هیئت دولت  (۱ نظر)