• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۷۲۳۵۶۲
تاریخ انتشار: ۰۲ اسفند ۱۴۰۴ - ۱۴:۲۵
البرز » سیاسی

تشکیل شعب ویژه رسیدگی به جرایم انتخاباتی

رئیس کل دادگستری استان البرز با بیان اینکه تمام جرایم انتخاباتی به صورت ویژه و خارج از نوبت در شعب ویژه مورد رسیدگی قرار می‌گیرد گفت: تاکنون پرونده‌ای در این خصوص در استان تشکیل نشده است.

تشکیل شعب ویژه رسیدگی به جرایم انتخاباتی
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز البرز،  رئیس کل دادگستری استان البرز با اشاره به برگزاری انتخابات هفتمین دوره شورا‌های اسلامی شهر و روستا، انتخابات میان دوره‌ای مجلس شورای اسلامی و میان دوره‌ای مجلس خبرگان رهبری در سال ۱۴۰۵ متذکر شد: در انتخابات پیش رو در استان البرز صرفا انتخابات شورا‌های اسلامی شهر و روستا برگزار خواهد شد و داوطلبان واجد شرایط به رقابت با یکدیگر خواهند پرداخت.
وی با تاکید بر اهمیت انتخابات شهر و روستا، متذکر شد: برگزیدگان این انتخابات نظارت بر امور شهری و روستا را بر عهده خواهند داشت و مردم سرنوشت شهر را به این افراد می‌سپارند تا به نمایندگی از آنها، بر امور شهری نظارت کنند؛ بنابراین مصوبات شورا‌ها در سطح استان، شهر‌ها و روستا‌ها حائز اهمیت است و نتایج آن به عینه در زندگی مردم ملموس خواهد بود.
رئیس کل دادگستری استان البرز با یادآوری اینکه اعضای شورا‌های اسلامی شهر و روستا به دلیل پایگاه اجتماعی و ارتباطات با عموم، بیشتر تحت فشار قرار می‌گیرند اضافه کرد: با توجه به این پیش فرض، ممکن است آزادی عمل اعضا در بیان نظرات و رای نهایی تحت تاثیر قرار بگیرد و ضروری است مردم در انتخاب بین نامزد‌ها کسانی را انتخاب کنند که استقلال داشته و تحت تاثیر قرار نمی‌گیرند و از جانب دیگر دستگاه‌های متولی با انجام نظارت‌های مستمر از مداخلات جلوگیری کنند.
 
وی در ادامه با بیان اینکه انتخابات این دوره به عنوان اولین انتخابات پس از جنگ ۱۲ روزه تحمیلی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است اضافه کرد: ناامید کردن مردم برای مشارکت در انتخابات به ویژه در شرایطی که نارضایتی در خصوص معیشت وجود دارد در دستور کار دشمنان قرار دارد.
 
رئیس شورای پیشگیری از وقوع جرم استان با تاکید بر نقش و اهمیت فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی در انتخابات تصریح کرد: هرچند فضای مجازی بستری برای تبلیغات فراهم می‌کند، اما باید مراقب وقوع جرم و تخلفات هم بود به ویژه اینکه هرگونه شایعه و تخریب نامزد‌های انتخاباتی خلاف قانون و ناقض حقوق اشخاص است؛ در این راستا اقدامات پیشگیرانه در دستور قرار گرفته و با تهیه و توزیع محتوا‌های آموزشی و پیشگیرانه و ارائه به نامزد‌ها به مانند انتخابات گذشته می‌توان میزان وقوع جرایم و تخلفات را به حداقل رساند.
وی اضافه کرد: تهیه و توزیع محتوا‌های پیشگیرانه که به بیان باید‌ها و نباید‌ها پرداخته؛ اطلاع رسانی موارد جرایم و تخلفات قانونی، مجازات‌های پیش بینی شده از طریق صداوسیما و رسانه‌ها و سایر بستر‌های فضای مجازی باید مورد تاکید قرار گیرد.
رئیس کل دادگستری استان البرز با بیان اینکه تمام جرایم انتخاباتی به صورت ویژه و خارج از نوبت در شعب ویژه مورد رسیدگی قرار می‌گیرد و تاکنون پرونده‌ای در این خصوص در استان تشکیل نشده است متذکر شد: روسا و دادستان‌های حوزه‌های قضایی بر اجرای صحیح و دقیق قانون در حین و پس از انتخابات نظارت خواهند داشت.
نظارت بر استفاده از امکانات دولتی
وی با بیان اینکه یکی از موارد مورد انتقاد برخی نامزد‌ها در انتخابات شورا‌های اسلامی شهر و روستا، شبهات مطرح شده در خصوص سوء استفاده از امکانات دولتی له یا علیه نامزد‌ها است به بازرس کل استان البرز ماموریت داد در خصوص استفاده از امکانات دولتی و عمومی و دستگاه‌های مختلف به نفع اشخاص با گروه‌های خاص نظارت دقیق داشته باشد.
حسن مددی دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان البرز نیز در این نشست با اشاره به اهمیت انتخابات پیش روی شهر و روستا تصریح کرد:  به دلیل عدم نظارت دقیق و خلا‌های قانونی، در برخی از شهر‌های استان، به دلیل وقوع تخلفات اعضای شورا کنار گذاشته شده‌اند.
وی با تاکید بر اینکه دادستانی‌ها نظارت دقیق بر نامزد‌ها و حامیان آنها خواهند داشت گفت: اینکه عده‌ای سودجو پشت نامزد‌ها قرار بگیرند و بعدا خواسته‌هایی داشته باشند پذیرفتنی نیست و قطعا برخورد‌های قانونی انجام خواهد شد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
آغاز پایش و مبارزه با آفت شپشک سیاه زیتون در باغات طارم
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۸ اسفند ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۸ اسفند ۱۴۰۴ به افق قم
آموزش و پرورش حیاتی‌ترین حوزه کشور
رعایت ایمنی در محیط زندگی تدبیری برای حفظ سلامت مردان
رشد ۱۵ درصدی تولید فولاد ایران در ژانویه ۲۰۲۶
اهدای زمین به مدال‌آوران ورزشی در هوراند
هشدار صریح سخنگوی ارشد نیرو‌های مسلح به آمریکا
افزایش غلظت غبار در سمنان
صندوق‌های حمایت از کشاورزی زنان گامی موثر در توسعه مشارکت اقتصادی
رسیدگی به درخواست ۳۲ مراجعه‌کننده در دیدار مردمی دادستان مرکز خوزستان
دیدار سفیر جدید جمهوری اسلامی ایران در لبنان با وزیر امور خارجه
اوقات شرعی اهواز، ۸ اسفند ۱۴۰۴
تأکید بر رفع تعهدات ارزی و تقویت انگیزه‌های صادراتی در استان قم
عراقچی: مذاکرات پیشرفت خوبی داشت
دعای هر روز و روز نهم ماه مبارک رمضان
رویداد ایران جان رویدادی برای معرفی ظرفیت‌های معدنی کهگیلویه و بویراحمد
بسته خبر‌های کوتاه ۷ اسفند چهارمحال و بختیاری در یک نگاه
برد تراکتور مقابل گل‌گهر
اهمیت تغذیه در ماه رمضان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
وقفه در مذاکرات ژنو؛ ادامه گفت‌و‌گو‌ها از ساعاتی دیگر
عمان: مذاکره‌کنندگان به راه‌حل‌های نوآورانه نزدیک شدند
پایان دور سوم گفت‌و‌گو‌های ایران و آمریکا در ژنو
دعای هر روز و روز هشتم ماه مبارک رمضان
بقایی: دو هیئت‌ نیاز داشتند با پایتخت‌ها مشورت کنند
نمایندگان ایران طلایی شدند
میلیون‌ها ربات در خدمت عملیات رسانه‌ای غرب
فراخوان سومین رویداد ملی فناورانه میکروالکترونیک
کاهش دما در استان یزد
منافع و آرمان‌های ملی، خط قرمز مشترک همه ما است
برپایی محفل انس با قرآن کریم در شهر بهمن
پخش زنده دیدار تراکتور و گل گهر از شبکه ورزش
آغاز بکار اتوبوس ویژه بانوان
۳ دانشجوی دانشگاه تهران موقتاً از تحصیل محروم شدند
هشدار نارنجی هواشناسی برای مناطق شمال غرب کشور
زیرساخت سامانه هوشمند سوخت در سیستان بلوچستان در حال به‌روزرسانی است  (۸ نظر)
ثریا آقایی به کشور بازگشت  (۱ نظر)
امروز؛ آغاز فروش فوق العاده محصولات سایپا  (۱ نظر)
زمان ثبت نام آزمون‌های ورودی سمپاد اعلام شد  (۱ نظر)
آماده‌باش نیرو‌های عملیاتی در پی هشدار هواشناسی درباره بارش‌ها  (۱ نظر)
سامانه آنلاین برگزاری تجمعات راه‌اندازی می‌شود  (۱ نظر)
مرگ روزانه ۶۰ نفر در تصادفات جاده‌ای  (۱ نظر)
توقیف خودرو با سرعت بالاتر از ۵۰ کیلومتر از حدمجاز در نوروز  (۱ نظر)
آیین بهره‌برداری از گلخانه سلولزی شهرداری کرمان  (۱ نظر)
آمادگی ایران برای هر دو گزینه صلح و جنگ  (۱ نظر)
دعوت مربی چهارمحال و بختیاری با بوکسور‌های نونهال به اردوی تیم ملی  (۱ نظر)
ثبت درخواست‌های مردم مازندران از رئیس‌جمهور از طریق سامانه سامد  (۱ نظر)
تأکید اژه ای بر تسریع رسیدگی به پرونده‌های اغتشاشات  (۱ نظر)
ونس: رئیس جمهور آمریکا خواهان حل دیپلماتیک برنامه هسته‌ای ایران است  (۱ نظر)
مهلت ۵ روزه برای ترخیص کالا‌های اساسی ابلاغ شد  (۱ نظر)