• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۷۲۷۰۹۰
تاریخ انتشار: ۰۵ اسفند ۱۴۰۴ - ۱۹:۰۷
اقتصادی » صنعت

صادرات ۳۰۰ میلیون دلاری فرش دستباف

رئیس مرکز ملی فرش ایران گفت: بیش از ۳۰۰ میلیون دلار فرش دستباف از مبادی غیررسمی صادرات داشته‌ایم.

خانم زهرا کمانی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگارتحریریه صنعت خبرگزاری صداوسیما، با اشاره به تولید بیش از دو میلیون متر مربع فرش دستباف در ده ماه منتهی به بهمن امسال افزود: فرش دستباف ایران هنوز هم جایگاه اول را در جهان دارد، درست است که آمار گمرک ایران بیش از ۳۰ میلیون دلار صادرات فرش را نشان می‌دهد، اما در حال حاضر این کالا به ۶۱ کشور صادر می‌شود؛ گمرک ایران به دلیل برخی شرایط تحریمی و پیمان سپاری ارزی، آمار غیر رسمی صادرات فرش دستباف را ندارد با توجه به این شرایط، صادرات فرش دستباف از مبادی دیگری صورت می‌گیرد. 
 
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
 
رئیس مرکز ملی فرش ایران گفت: بر اساس تولیدات فرش دستباف ایران، بیش از ۳۰۰ میلیون دلار صادرات فرش انجام شده است البته هند به عنوان نخستین صادرکننده فرش دستباف درگیر مسائل و مشکلاتی که ایران درگیر آن است، نیست، اما با رقم صادراتی کشورمان اختلاف چندانی ندارد؛ ایران، صادرات پنهان فرش دستباف دارد به طوری که در حال حاضر به کشور‌هایی مثل آمریکا که در تحریم قرار گرفته است همچنان صادرات فرش دستباف دارد به همین دلیل رقم صادرات غیررسمی در آمار گمرک وجود ندارد.
 
کمانی با بیان اینکه یکی از مهمترین دغدغه‌های دولت، رفع موانع صادراتی فرش دستباف ایرانی است، گفت: مرکز ملی فرش در دولت چهاردهم توانسته است موانع و مشکلات حوزه صادرات را شناسایی کند دو مقرره در مسیر تصویب هیئت دولت قرار دارد ابتدا رفع کامل و خروج فرش دستباف از شمول پیمان سپاری ارزی است و مسئله دیگر ورود فرش‌های صادر شده که دچار فرسودگی و پاره گی  و در خارج از کشور انبار شده است را برطرف کنیم.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
 
وی درباره سند راهبردی تحول فرش دستباف ایران گفت: حدود ۸ ماه است مرکز ملی فرش ایران و فعالان این حوزه در جلسات متعدد با معاونت برنامه ریزی و فناوری وزارت صنعت، معدن و تجارت در حال تدوین سند راهبردی تحول صنعت فرش دستباف هستند و این سند تهیه شده است؛ سند راهبردی تحول فرش دستباف با امضای وزیر صنعت، معدن و تجارت به معاون اول رئیس جمهور تقدیم خواهد شد و در صورت تصویب در هیئت دولت، از این سند رونمایی خواهیم کرد.
 
رئیس مرکز ملی فرش ایران افزود: با تصویب سند راهبردی تحول صنعت فرش، برنامه‌های عملیاتی و طرح‌هایی در ذیل این سند تعریف شده است که می‌تواند گام موثری در رفع مسائل و مشکلات صادرکنندگان بردارد.
 
کمانی در رابطه با مشکل تامین ارز برای تامین مواد اولیه فعالان صنعت فرش دستباف، گفت: همه مصرف مواد اولیه فرش دستباف با پیشینه قدیم از داخل کشور تامین می‌شد و ارزبری نداشت، اما در طول چند سال اخیر با توجه به تغییر سلیقه مردم و یا مصرف ابریشم در بافت بسیاری از فرش ها، از مواد اولیه وارداتی استفاده می‌شود، بر این اساس موضوع وارادت مواد اولیه از شرایط نوسانات ارزی تبعیت می‌کند.
 
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
 
وی ادامه داد: در تلاش هستیم گفت‌و‌گو‌ها و تعاملاتی را با کشور ازبکستان برای تامین مواد اولیه وارداتی داشته باشیم و بتوانیم دانش فنی موجود برای استحصال و عمل آوری ابریشم را بدست آوریم تا در تامین بخشی از پشم و مواد اولیه مورد نیاز فعالان صنعت به خودکفایی برسیم البته بخشی از پشم مورد نیاز این هنرصنعت ایرانی از نیوزیلند و استرالیا وارد می‌شود که با چالش‌هایی همراه بوده است.
 
رئیس مرکز ملی فرش ایران با اشاره به تعاملات انجام شده با وزارت کار، رفاه و تعاون اجتماعی مبنی بر تخصیص تسهیلات کم بهره به قالیبافان، افزود: امسال ۹ هزار میلیارد تومان تسهیلات به مشاغل خانگی برای افرادی که در خانه یا کارگاه‌های کوچک به قالیبافی اشتغال دارند در نظر گرفته شده است؛ از بانک‌های عامل درخواست داریم سخت گیری‌های تضامین بانکی را مرتفع سازند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
پایان مسابقات فوتسال دانش آموزی در شاهرود
خودنمایی هنر دست بافندگان فرش کرمان در نمایشگاه بین المللی تهران
اهدا ۱۵۰ سری اقلام ضروری منزل به خانواده های کم برخوردار در جهرم
تأکید فرماندار بروجرد بر تسریع در تکمیل ورزشگاه ولایت
انتخاب رئیس هیئت جانبازان و توان یابان استان قم به سال آینده موکول شد
دستگیری سارق مشاعات ساختمانی در شوش
هفته بیستم لیگ برتر والیبال؛ برتری شهداب مقابل سپاهان
خشم مقدس دانشجویان در کرمان در پی اهانت به پرچم جمهوری اسلامی ایران
تخلیه و بارگیری ۶ میلیون و ۳۱۱ هزار تن مواد معدنی در بندر امام خمینی
دعوت ۳ موتای کار کرمانشاهی به اردو تیم ملی
ضرورت چاره جویی برای کاهش مصرف برق در استان
چرا ساعت آغاز فعالیت مدارس در مناطق مختلف استان یزد متفاوت است؟
برگزاری اجلاس سالانه مجمع بسیجیان شهرستان خرم آباد
تأکید بر شناسایی و رفع فوری نقاط حادثه‌خیز پیش از نوروز
تداوم حال خوش تالاب بین المللی شادگان در گرو کنترل آب و نگهداشت آن
ارائه بلیت نیم بها درطرح ضیافت سینما‌های قم
احیای هنر ۲۵۰۰ ساله شیشه‌گری در دل حمام تاریخی قزوین
الزام ارائه گواهی انصراف یا تسویه برای پذیرفته‌شدگان پردیس بین‌الملل کیش دانشگاه صنعتی شریف
افزایش ۲ درصدص مصرف برق در کهگیلویه و بویراحمد
۱۲۷ دستگاه اتوبوس آماده جابه‌جایی ایمن مسافران نوروزی زنجان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
ثریا آقایی به کشور بازگشت
امروز؛ آغاز فروش فوق العاده محصولات سایپا
سقوط یک فروند بالگرد در درچه اصفهان
تغییر مسیر خط ۸۰ اتوبوسرانی اصفهان
ترکیه ادعای برنامه‌ریزی برای حمله به ایران در صورت اقدام آمریکا را رد کرد
اعلام آمادگی دولت برای حضور در دانشگاه‌ها
تخت روانچی: آماده‌ایم هرچه سریع‌تر به توافق برسیم
باید به طور کامل در کنار حوزه کارگری ایستاد
عکس‌های منتخب خبری جهان/ ۵ اسفند ۱۴۰۴
پیش بینی ۴ ایستگاه نوروزی برای راهنمایی و پذیرایی از مسافران نوروزی در میبد
سامانه آنلاین برگزاری تجمعات راه‌اندازی می‌شود
پزشکیان: به دنبال ناامنی و تنش در منطقه نیستیم
۶ اسفند، آخرین فرصت برای نام نویسی در آزمون استخدامی
رسیدگی به شکایت داوطلبان رد صلاحیت شده شورا‌ها
پیام اوسمار به هواداران پرسپولیس
اعلام جرم علیه دهیاران متخلف در مازندران  (۳ نظر)
ثریا آقایی به کشور بازگشت  (۱ نظر)
واگذاری قطعات زمین در کرمان  (۱ نظر)
سامانه آنلاین برگزاری تجمعات راه‌اندازی می‌شود  (۱ نظر)
محسنی اژه‌ای: کاری کنیم که مفسد از تکرار فساد پشیمان شود  (۱ نظر)
آماده‌باش نیرو‌های عملیاتی در پی هشدار هواشناسی درباره بارش‌ها  (۱ نظر)
اعلام محل‌های مجاز تخلیه نخاله در ارومیه  (۱ نظر)
آیین بهره‌برداری از گلخانه سلولزی شهرداری کرمان  (۱ نظر)
زمان ثبت نام آزمون‌های ورودی سمپاد اعلام شد  (۱ نظر)
دعوت مربی چهارمحال و بختیاری با بوکسور‌های نونهال به اردوی تیم ملی  (۱ نظر)
افتتاح طرح‌های صنعت برق در ۳ استان کشور  (۱ نظر)
مرگ روزانه ۶۰ نفر در تصادفات جاده‌ای  (۱ نظر)
توقیف خودرو با سرعت بالاتر از ۵۰ کیلومتر از حدمجاز در نوروز  (۱ نظر)
حضور ۲۱۲ تولیدکننده پوشاک در نمایشگاه هدی  (۱ نظر)
تأکید اژه ای بر تسریع رسیدگی به پرونده‌های اغتشاشات  (۱ نظر)