• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۸۵۳۰۰۲
تاریخ انتشار: ۲۳ تير ۱۴۰۵ - ۱۰:۰۱
سیاسی » عمومی

همایش تحقق وعده انتقام امام شهید برگزار می‌شود

همایش بین المللی «تحقق وعده انتقام» با نگاه تمدنی به خونخواهی امام شهید هفته آینده در سطح کشور برگزار می‌شود.

برگزاری نشست خبری همایش تحقق وعده انتقام

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، نشست خبری همایش بین المللی «تحقق وعده انتقام» صبح امروز (سه شنبه، ۲۳ تیرماه) با حضور آیت الله علی‌اکبر رشاد، رئیس پژوشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی و تولیت حوزه علمیه امام‌رضا، حجج الاسلام دکتر گرامی پور (دبیر علمی) و تهرانی (دبیر اجرایی) همایش و اصحاب رسانه در حوزه علمیه حضرت امام رضا علیه السلام برگزار شد.

آیت الله رشاد، در این نشست ضمن اشاره به ضرورت موضوع انتقام خون رهبر شهید و آثار تمدنی آن اظهارداشت: موضوع خونخواهی رهبر شهید انقلاب و زعیم حکیم امت هم یک موضوع ملی است، چون خواست ملت است، هم یک امر دینی است، چون زعیم امت به شهادت رسیده، هم یک امر تمدنی است. از طرفی یک موضوع مربوط به جبهه مقاومت است چرا که ایشان عمود خیمه جبهه مقاومت بودند. از سویی یک موضوع جهانی محسوب می‌شود، چون آزادگان شجاع و مجاهد عالم ذهن‌شان معطوف به این موضوع بوده و همگی جزء خونخواهان ایشان هستند.

وی تصریح کرد: مجتمع حضرت امام رضا علیه السلام با همکاری نهاد‌های مختلف علمی و پژوهشی طی هفته آینده این همایش را برگزار میکنند که به نحوی اجابت و لبیک گویی به فرمایشات رهبر انقلاب آیت الله سید مجتبی خامنه‌ای است که در پیام اخیر بحث انتقام و خونخواهی امام شهید را برجسته و مطالبه کردند. واژه انتقام شاید در ابتدا یک معنای جزئی و محدود را به ذهن متبادر کند به این معنا که، چون یک انسان مجاهد به شهادت رسیده باید قاتل را هم کشت. ولی مراد از برگزاری این همایش امر بسیار عمیق تری است.

آیت الله رشاد با بیان این که هیچ بحثی در این نیست که مرتکبان این جنایت بی سابقه در منطقه باید تقاص پس بدهند، گفت: در این بحثی نیست، اما انتقام در بستر این همایش، فقط به این امر محدود نمی‌شود. امروز بر هر مسلمان بلکه هر انسان آزاده‌ای واجب کفایی است که به هر نحو و هر وسیله‌ای امثال این دژخیمان و کودک‌کُشان را به قتل برساند. اما مسئله انتقام و خونخواهی امام شهید تاریخ ساز و تمدنی است. در تاریخ عواملی وجود دارند که تاریخ ساز و مبدأ تحول تاریخ هستند. گاهی ممکن است رویدادی مثل هجرت مبدأ تاریخ شود و تاریخ را دگرگون کند. مانند هجرت پیامبرخدا صلی الله علیه وآله یا تولد حضرت عیسی (ع) که مبدا تاریخ میلادی است. گاهی هم‌شهادت یک انسان برجسته، مبدا تاریخ می‌شود.

وی افزود: در ادبیات اسلامی واژه‌ای داریم به عنوان ثار و ثارالله. وقتی از سیدالشهدا (ع) صحبت می‌کنیم گاهی انتقام و خونخواهی را کشتن همان فردی می‌دانند که ایشان را به شهادت رسانده، این مفهوم قصاص است. به عنوان مثال قاتلان عاشورا طی قیام‌های متعددی که بعد از آن رخ داد، همگی کشته شدند، اما امام حسین (ع) همچنان ثار است. یعنی انتقام خون ایشان گرفته نشده است. انتقام خون قائد عظیم هم از این قسم است، یعنی ایشان هم به نوعی ثارالله هستند در تاریخ و می‌توانیم ایشان را سیدالشهدای این عصر خطاب کنیم.

رئیس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی خاطرنشان کرد: موضوع همایش یک تلقی این چنینی است. البته که ما نسبت به آمریکا کینه و پدرکشتگی داریم، اما آنچا باید روی دهد این است که این اتفاق تلخ یک رویداد تاریخ ساز است و آیندگان خواهند دید که این واقعه موجب تحولات عظیم در منطقه می‌شود. همین تشییع عظیم که در این چند روز برگزار شد فوق العاده تکان‌دهنده بود. اگر این تشییع در یمن یا پاکستان و ... هم برگزار می‌شد همین شور و شعور را می‌دیدیم. این یعنی در باطن جبهه مقاومت یک اتفاق تمدن‌ساز به وقوع پیوسته و لذا این اتفاق یک رویداد تاریخ‌ساز و تمدنی است.

وی افزود: من از زبان همه حوزه‌ها و حوزویان در ایران و خارج از ایران و به نمایندگی از آنها و مردم داغدار از مسئولان نظام جمهوری اسلامی در همه عرصه‌ها این مطالبه بزرگ را می‌خواهم که بی هیچ قیمتی و با هیچ توجیهی از این خونخواهی کوتاه نیایند. هیچ چیز در این عالم جایگزین این ضایعه نمی‌شود حتی اگر عاملان و آمران یکجا کشته شوند هم قابل مقایسه نیست و فقط صرفا تشفی خاطری شده و شاید دلمان آرام شود. من از رئیس جمهور و مسئولان گرامی می‌خواهم در مذاکره و گفت‌و‌گو با دشمن، مهم‌ترین مسئله را خونخواهی امام شهید تلقی کنند. بدانند که در حال گفت‌و‌گو با قاتل امام شهید هستند هر چند ما ناچاریم در عرف دیپلماسی با اینها سخن بگوییم، اما توجه کنیم که سخن گفتن با دشمن با این قصد و با این لحن باید باشد. ما می‌دانیم که مسئولان ما کوتاه نخواهند آمد، اما از باب این که بگوییم ملت پشت شما هستند و از شما حمایت می‌کنند، این همایش و نشست را برگزار می‌کنیم.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
وقوع چند انفجار دیگر در هرمزگان
اهتزار پرچم خونخواهی رهبر شهید انقلاب در میدان ساحل کیش
آغاز اجرای طرح ملی برنامه‌ریزی راهبردی محیط دوستدار سالمند اهواز در این کلانشهر
برگزاری مراسم یادبود رهبر شهید انقلاب اسلامی در تبریز
در برابر حملات آمریکا پاسخ پشیمان‌کننده می‌دهیم
آمریکا دور دیگری از حملات تجاوزکارانه به ایران را اعلام کرد
آماده‌سازی ۶۰ گذرگاه تردد زائران اربعین حسینی ۱۴۰۵ در شلمچه عراق
توزیع مرحله دوم تجهیزات اطفای حریق در کهگیلویه و بویراحمد
تداوم اجتماع شبانه مردم؛ نمادی از صلابت، غیرت و ایستادگی برای وطن 
پیش بینی افزایش دمای هوا در سمنان
رتبه‌بندی خبرنگاران اقدامی موثر در حمایت از فعالان رسانه ای
 اطلاعیه قطعی و یا افت فشار آب در شهر گلمان
تجمع شبانه مردم جنوب غرب خوزستان در صدوسی‌وششمین شب ایستادگی
اوقات شرعی ۲۴ تیرماه ۱۴۰۵ به افق اهواز
رژیم صهیونیستی به دنبال ایجاد هرج و مرج در نوار غزه است
سرمایه گذاران و کارآفرینان خوش نام موتور محرک توسعه اقتصادی آذربایجان شرقی
اجرای طرح بهسازی و تعریض جاده پامنار شهیون دزفول
تحقق مسجد تراز اسلامی در گرو هم‌افزایی حوزه علمیه و کانون‌های مساجد خوزستان
تجمع شبانه مردم مهاباد؛ تجدید عهد با راه شهیدان
نگرانی سازمان ملل درباره ازسرگیری درگیری ها در خاورمیانه
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
موافقت مشروط عربستان با پیوستن به توافق سازش
انتقاد وزیر امور خارجه عمان از رویکرد‌های امنیتی در قبال ایران
رفع اختلالات تعدادی از بانک‌های کشور
اطلاعیه خاموشی‌های موقت برق در استان کهگیلویه و بویراحمد
دروغ نگو و جنگ را تمام کن!
آزادسازی ۱۵ هزار مترمربع از اراضی کشاورزی تغییرکاربری یافته در مشهد
پایگاه‌های آمریکا و شناور‌های متخاصم؛ هدف حمله‌های ارتش
جهش ۱۰ درصدی بهای نفت در یک روز
پرداخت مطالبات گندمکاران شتاب می‌گیرد
پیش افتادن رقیب نتانیاهو در نظرسنجی‌ها
جنگ‌های تحمیلی دوم و سوم، ایران را به مردم روسیه معرفی‌کرد
ستاره خلیج فارس آماده تولید بنزین یورو ۵ است
وقوع زمین لرزه در سفیدسنگ فریمان
حملات تجاوزکارانۀ عربستان به یمن با مجوز آمریکا
حادثه دریایی در شمال شرق سواحل عمان
مرگ لیندسی گراهام سناتور جنگ طلب آمریکا  (۴ نظر)
موافقت مشروط عربستان با پیوستن به توافق سازش  (۳ نظر)
سپاه: پایگاه پرنس حسن اردن درهم کوبیده شد  (۳ نظر)
انتقاد وزیر امور خارجه عمان از رویکرد‌های امنیتی در قبال ایران  (۲ نظر)
نشست علنی مجلس شورای اسلامی برگزار شد  (۲ نظر)
گوترش: ایران و آمریکا مذاکره را از سرگیرند  (۲ نظر)
جزئیات حملات هوایی دشمن به ۸ شهر خوزستان  (۱ نظر)
اطلاع از جدول خاموشی‌ها در گیلان با مراجعه به نرم افزار «برق من» و یا درگاه رسمی توزیع برق استان  (۱ نظر)
قیمت‌های جدید نان در البرز اعلام شد  (۱ نظر)
کاخ سفید دیگر برای ترامپ امن نخواهد بود!  (۱ نظر)
جدول قطعی برق ۲۲ تیر ۱۴۰۵ در چهارمحال و بختیاری  (۱ نظر)
رفع اختلالات تعدادی از بانک‌های کشور  (۱ نظر)
باج به دشمن، سایهٔ جنگ را دور نمی‌کند  (۱ نظر)
ثبت‌نام حج تمتع ۱۴۰۶ آغاز شد  (۱ نظر)
قالیباف: دوران توافقات یک‌طرفه به پایان رسیده است  (۱ نظر)