• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۸۴۸۸۶
تاریخ انتشار: ۲۳ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۱:۱۰
اقتصادی » بازاروتجارت

کاهش جمعیت آفات مزارع گندم

معاون کنترل و مبارزه با آفات سازمان حفظ نباتات گفت: امسال سطح مبارزه با بیماری زنگ زرد گندم از حدود ۸۰۰ هزار هکتار به ۲۰ هزار هکتار کاهش یافته است.

یحیی ابطالی در مصاحبه اختصاصی با خبرگزاری صدا سیما با اشاره به اینکه در سال زراعی جدید به علت تداوم خشکسالی نگران گسترش بیماری زنگ زرد گندم بودیم ، افزود: با توجه به شرایط آب و هوایی کشور از ماه های پایانی سال گذشته نیروهای فنی و کارشناسی این سازمان به کانون های حساس در استان های خوزستان، ایلام، کردستان و کرمانشاه اعزام شدند و در این کانون ها اقدامات پیشگیرانه انجام شد.
وی گفت : با اقدام به موقع برای کنترل بیماری زنگ زرد گندم از کاهش میزان تولید و وارد شدن خسارت به مزارع گندم جلوگیری شد.
معاون کنترل و مبارزه با آفات سازمان حفظ نباتات افزود: سال گذشته در مناطق شمال و غرب و شمال شرق ، با آفات سن گندم در سطح حدود 2 میلیون هکتار از مزارع دیم مبارزه شد و سن زدگی مزارع گندم دیم در این مناطق به کمتر از 6 درصد رسید.
ابطالی گفت: برای مبارزه با آفت سن گندم 2 میلیارد تومان هزینه شده است.
وی افزود: امسال در حدود 150 هزار هکتار از مزارع با آفت سن به صورت متراکم مبارزه شد که بسیار کمتر از سال های گذشته بود.
معاون کنترل و مبارزه با آفات سازمان حفظ نباتات ؛ ضد عفونی کردن بذر گندم را از دیگر اقدامات برای کنترل بیماری های گندم دانست و گفت : با ضد عفونی کردن بذر گندم ؛ بیماری سیاهک پاکوتاه در مناطق شمال کردستان مدیریت و کنترل شد و امسال وضعیت بیماری بسیار کمتر از سال های گذشته بوده است.
ابطالی افزود: کارشناسان سازمان حفظ نباتات هفته گذشته جمعیت ملخ صحرایی را در کشور عمان پایش کردند و گزارش کارشناسان نشان می دهد امسال بر خلاف سالهای گذشته جمعیت این آفت به حالت انبوه و طغیان نرسیده است.
وی گفت: سال گذشته 60 هزار هکتار از مزارع گندم تحت تاثیر آفت ملخ صحرایی قرار گرفت.
معاون کنترل و مبارزه با آفات سازمان حفظ نباتات از کاهش سطح مبارزه با ملخ مراکشی خبر داد و افزود: اقدامات لازم برای مبارزه با آفت ملخ مراکشی در استانهای مازندران، گلستان، گیلان، زنجان و قزوین انجام شده و سطح مزارع مورد هجوم آفت از 160 هزار هکتار به کمتر از 30 هزار هکتار کاهش یافته است.
ابطالی ، ورود میوه های قاچاق را بزرگترین تهدید برای ورود آفات به کشور دانست و گفت: مراکز قرنطینه سازمان حفظ نباتات در مرزهای گمرکی فعال است و تمام محصولات وارداتی در این مراکز براساس دستور العمل های فنی ملی و بین المللی و از لحاظ سلامت کنترل و بازرسی می شود اما با گسترش پدیده کوله بری در مرزها  شاهد ورود میوه های قاچاق به کشور هستیم که تهدید جدی برای سلامت عرصه های کشاورزی است.
وی افزود : از استانداران ، فرمانداران و مسئولان نیروی انتظامی در مناطق مرزی انتظار داریم از ورود میوه قاچاق جلوگیری کنند و اجازه ندهند امنیت و سلامت غذایی تهدید شود.
معاون کنترل و مبارزه با آفات سازمان حفظ نباتات گفت : 30 سال پیش ورود آفت کرم ساقه خوار برنج سبب شد تا امروز برای مبارزه با این آفت بیش از 400 هزار تن سم استفاده شود و بیماری جاروک لیموترش نیز در پرونده باغات لیموترش کشور است و باید برای جلوگیری از تکرار اتفاقات گذشته کنترل بیشتری در مرزها داشته باشیم.
ابطالی افزود: بر اساس قانون ، میوه های تولید داخل و وارداتی برای تعیین حد مجاز باقی مانده سموم و آفت کش ها در وزارت بهداشت مورد پایش و آزمایش قرار می گیرد ، بنابراین وزارت بهداشت موظف است با نمونه برداری و آزمایش میوه ها به ویژه میوه های وارداتی از توزیع موارد غیر مجاز جلوگیری کند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تقویت هماهنگی‌ها برای حضور مؤثر سیستان و بلوچستان در برنامه ملی ایران‌جان
انتشار فراخوان همایش بین‌المللی مکتب اجتهادی امام‌خمینی (ره)
صدور هشدار و توصیه، نسخه ثابت کارگروه اضطرار برای آلودگی این روزهای هوای اراک
قروه میزبان رقابت‌های کونگ فوی آزاد نونهالان و نوجوانان کشور 
نماینده روستای کوشک هزار ، قهرمان مسابقات مینی فوتبال بیضا
کشف سلاح شکاري غيرمجاز در سمنان
خانواده ۸ فرزندی بجنوردی برگزیده رویداد ملی جوانی جمعیت شد
مشکلات سد معبر رستوران هاو کافه‌ها
برتری فوتبالیست‌های امید شمس آذر مقابل نماینده خوزستان
ادامه پیروزی‌های یاران پارسا فلاح در لیگ NCAA آمریکا
تمدید مهلت ثبت‌نام آزمون‌های ورود به حرفه مهندسی
موافقت با آزادی مشروط مولوی فتحی محمد نقشبندی با پیگیری مستمر دستگاه قضایی سیستان و بلوچستان
آغاز عملیات اجرایی شهرک گلخانه‌ای هیدروپونیک سراب
افتتاح نخستین کارگاه دانش‌بنیان در سیروان
رئیس جمهور بخشنامه تهیه و تنظیم لایحه بودجه ۱۴۰۵ را ابلاغ کرد
غرق شدن چادر چند کودک فلسطینی
فردا، قطعی گاز در روستای صفحه ۲ شهرستان اهواز
نمایشگاه یار مهربان در خرم‌آباد
بیش از ۱.۵ میلیون نفر زیر پوشش پزشک خانواده در آذربایجان غربی
جشن برداشت زعفران در روستای آشنستان قزوین
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اطلاعیه کارگروه شرایط اضطرار آلودگی هوای استان مرکزی
تجدید دیدار استاد و دانشجویان پس از ۳۴ سال در مشهد
اصلاح رفتار مدیریتی پیش نیاز رفع مشکلات است
هشدار زرد هواشناسی چهارمحال و بختیاری
مسابقات درگ قهرمانی کشور در جزیره کیش
پویش آبادان را سبز میکنیم
صبر و مقاومت، ضدحمله به جنگ شناختی دشمن است
استقبال از شناگر شیرازی تاریخ‌ساز کشور در فرودگاه شیراز
تجاوز رژیم صهیونی به خاک لبنان با عبور از خط آبی
میدری: شیوه جدید کالابرگ از آذرماه اجرایی می شود
بارش باران با ورود سامانه بارشی به کشور
برگزاری آیین اختتامیه جشنواره بین‌المللی فیلم «شهر» با معرفی برگزیدگان
نگرانی پنتاگون از فروش جنگنده‌های اف-۳۵ به عربستان سعودی
برگزاری قرعه کشی فروش فوق العاده سایپا
برگزاری انتخابات عراق مایه ارتقای عظمت این ملت است
اجرای طرح تعریض آزادراه کرج قزوین  (۳ نظر)
اطلاعیه کارگروه شرایط اضطرار آلودگی هوای استان مرکزی  (۳ نظر)
اجرای ۳۰ برنامه برای ترویج کتابخوانی در مازندران  (۲ نظر)
رفاهیات در فیش‌های حقوقی بازنشستگان، مشمول کسور نمی‌شود  (۲ نظر)
گروسی: ایران دسترسی به سایتهای غیرهدف را فراهم کرده است  (۱ نظر)
تجدید دیدار استاد و دانشجویان پس از ۳۴ سال در مشهد  (۱ نظر)
موافقت وزیر کشور با استعفای شهردار اهواز  (۱ نظر)
دشمن را در صورت هرگونه خطا به زانو درخواهیم آورد  (۱ نظر)
رد ادعا‌های بی‌اساس گروه ۷ در رابطه با جمهوری اسلامی ایران  (۱ نظر)
درخواست آیت‌الله جوادی آملی از عموم مردم برای خواندن نماز باران  (۱ نظر)
ولایتی: آینده‌ای روشن در انتظار ایران و عراق است  (۱ نظر)
تمدید نمایش آیینی محرمانه در اصفهان  (۱ نظر)
طرح‌های پیشگیرانه انتظامی جدی پیگیری و اجرایی می‌شود  (۱ نظر)
صیانت از مرز‌ها با استقرار دستگاه‌های اپتیکی و الکترونیکی  (۱ نظر)
افتتاح طرح‌های نوین گردشگری در هفته کیش  (۱ نظر)