۹۰ درصد واردات پروفیل؛ محصولات بیکیفیت ترکیه
نائب رئیس انجمن تولیدکنندگان پروفیل در و پنجره UPVC گفت: کاهش تعرفه موجب شده است ۹۰ درصد واردات پروفیل از ترکیه انجام شود و آنها هم برای پایین آوردن قیمت، بیشتر محصولات نامرغوب ترکیه را وارد ایران میکنند.
محمود صداقت در مصاحبه با
خبرگزاری صدا و سیما گفت: هم اکنون 150 هزار تن ظرفیت نصب شده برای تولید پروفیل در و پنجره یو پی وی سی داریم درحالیکه نیاز کشور کمتر از نیمی از این ظرفیت نصب شده است.
نائب رئیس انجمن تولیدکنندگان پروفیل در و پنجره UPVC (یو پی وی سی) افزود: متاسفانه به علت نبود مدیریت در واردات، از 150 هزار تن ظرفیت نصب شده، 30 تا 40 هزار تن پروفیل در و پنجره یو پی وی سی در کشور تولید می شود.
وی با بیان اینکه سالانه 20 هزار تن از نیاز کشور به پروفیل در و پنجره یو پی وی سی از طریق واردات تامین می شود اضافه کرد: از 15 ماه قبل تعرفه واردات این محصول با امضای وزیر صنعت از 32 درصد به 15 درصد کاهش یافت که موجب افزایش واردات و برهم خوردن موازنه در بازار شد.
صداقت گفت: با واردات پروفیلهای اروپایی مشکلی نداریم اما کاهش تعرفه موجب شده ۹۰ درصد واردات پروفیل از ترکیه انجام شود و آنها هم برای اینکه با قیمت پایین به بازار ایران ورود و رقابت کنند بیشتر پروفیل های نامرغوب ترکیه را به بازار ایران وارد میکنند که آسیب جدی به صنعت داخلی وارد کرده است.
وی افزود: استاندارد پروفیل های وارداتی، تشویقی است از این رو در مبادی ورودی الزامی به ممیزی استاندارد با دقت لازم نیست ضمن اینکه در جلسه حضوری به رئیس سازمان استاندارد اعلام کردیم که ممیزان فقط با نمونه شاهد، پروفیل های وارداتی را مقایسه می کنند و نمونه شاهد هر قدر هم بی کیفیت باشد ملاک تاییدشدن و نشدن پروفیل های وارداتی در مبادی ورودی است درحالیکه استاندارد، نوع ماده را تایید می کند.
صداقت گفت: وزیر صنعت در بیان علت کاهش تعرفه واردات پروفیل به دو برابرشدن قیمت ارز اشاره کرد درحالیکه با دو برابر شدن قیمت ارز، واردات مواد اولیه و افزودنی های ما هم با ارز دو برابری وارد می شود از این رو این امر نمی تواند دلیلی برای کاهش تعرفه باشد.
وی افزود: درخواست ما این است دست اندرکاران و دولتمردان در تصمیم گیری ها تک روی نکنند و حتما با تشکل ها رایزنی کنند البته در این همفکری ممکن است تعرفه کاهش یا افزایش یابد.
صداقت گفت: هر تولیدکننده ای براساس ظرفیت و بازارهای خود تولید می کند اما در حوزه پروفیل در و پنجره یو پی وی سی محصولاتی داریم که با نمونه های اروپایی رقابت می کند.
انجمن تولید کنندگان پروفیل: واردات پروفیل با تعرفه کمتر از نرخ مصوب
محمدجواد اقدامیان افزود: انتظار ما از دولتمردان این است با توجه به باز شدن درهای واردات و گشایش های جدید ، به جای کالاهای ساخته شده بی کیفیت ، فناوری وارد کشور شود.
وی اضافه کرد: دولت باید ارتباط خود را با انجمن ها و تشکل ها قوی تر و آنها را بیشتر وارد بازی کند زیرا این تشکل ها و انجمن ها با تجربیات خود توانستند در دوران تحریم سرپا بمانند.
عضو انجمن تولید کنندگان پروفیل در و پنجره یو پی وی سی گفت: هم اکنون واحدهای تولیدی غیرفعال در این حوزه در حال آماده کردن شرایط برای ورود دوباره به تولید این محصول هستند.
اقدامیان گفت: هم اکنون بیش از نیمی از 42 واحد تولید پروفیل یو پی وی سی در کشور فعال نیست که علت آن واردات بی رویه است که با رفع تحریم ها ، این واحدها می توانند با تهیه مواد اولیه با کیفیت دوباره به چرخه تولید برگردند.
وی افزود: در حالی که 60 درصد از ظرفیت 150 هزار تنی نصب شده تولید یو پی وی سی در کشور غیر فعال است سالانه 20 هزار تن از این محصول وارد می شود که اگر این واردات انجام نشود می توانیم ضمن تأمین نیاز داخل ، مازاد تولید را صادر کنیم.
اقدامیان گفت: با تصمیم نادرست برخی دولتمردان در باز کردن درهای وارداتی و وارد کردن کالاهای بی کیفیت به بازار داخل ، برخی از تولید کنندگان انگیزه ای برای تولید ندارند.
وی افزود: از واردات کالای با کیفیت استقبال می کنیم زیرا فضای رقابتی ایجاد می کند اما می بینیم در حالی که تولید با کیفیت با ماشین آلات پیشرفته در ایران انجام می شود متأسفانه بازرگانان با دور زدن تعرفه ها ، کالاهای بی کیفیت را وارد می کنند.
اقدامیان گفت: برخی از این کالاها با روش های مختلف با تعرفه ای پایین تر از تعرفه کتاب واردات و صادرات ، وارد کشور می شود.
وی افزود: حدود 40 درصد از واحدهای تولیدی یو پی وی سی همتراز تولید کنندگان اروپایی هستند و این ظرفیت در 60 درصد بقیه نیز وجود دارد که بتوانند با برخی اقدامات خود را به این تراز برسانند.