• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۹۳۴۱۳
تاریخ انتشار: ۰۸ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۳:۱۷
صفحه نخست » عمومی

جایگزینی ارقام جدید برنج کم آب بر با ارقام پر آب

معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: رقم جدید برنج با نام گیلانه با میزان تولید بالا و کیفیت برنج بومی و مصرف آب بسیار کمتر از ارقام معمول معرفی می شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما ؛ اسکندر زند در جلسه خبری امروز با اشاره به این که معرفی ارقام کم آب بر از مهمترین اولویت های سازمان تحقیقات ، آموزش و ترویج کشاورزی است، افزود: رقم برنج گیلانه دوره رشد کوتاه تری دارد اما عطر و پخت خوب برنج بومی را داراست.
وی گفت: میانگین عملکرد تولید برنج گیلانه از ارقام پر محصول نیز بیشتر است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان تحقیقات ، آموزش و ترویج کشاورزی افزود: رقم برنج گیلانه در حال حاضر در مزارع کشاورزان نمونه برای ارزیابی تولید و بذرگیری کشت شده است و سال آینده کشت این رقم جدید فراگیر خواهد شد.
زند همچنین از معرفی رقم جدید چغندرقند خبر داد و گفت: این رقم که نخستین بار به جهان معرفی شده است به خشکی و کم آبی مقاوم است و قابلیت کشت را در فصل پاییز دارد.
وی انتقال کشت برخی از محصولات را از بهار به پاییز از دیگر اولویت های جهاد کشاورزی به منظور مدیریت مصرف آب دانست و افزود: رقم جدید چغندرقند برای صرفه جویی در مصرف آب در فصل پاییز کشت می شود و از آنجا که این بذر زودرس است امکان کشت دوم را برای کشاورزان فراهم می کند.
معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان تحقیقات ، آموزش و ترویج کشاورزی گفت: ارقام جدید حبوبات ، نخود و پنبه نیز که قابلیت کشت در فصل پاییز را با دوره رشد کوتاهتر دارد از دیگر اقدامات برای کاهش مصرف آب است.
زند افزود: رقم جدید پنبه زودرس به جای مصرف 160 روز آب به 120 تا 130 روز آبیاری در دوره رشد نیاز دارد.
وی گفت: ارقام زودرس ذرت نیز به جای این که محصول 6 تا 7 ماه را اشغال کند و آب بیشتری مصرف کند در مدت 3 تا 4 ماه به مرحله برداشت می رسد.
رئیس سازمان تحقیقات ، آموزش و ترویج کشاورزی افزود: ارقام زودرس که مقاوم به کم آبی و خشکی هستند بزودی در اختیار کشاورزان قرار می گیرد و بسیاری از محصولات نیز بجای کشت بهاره به فصل پاییز منتقل خواهند شد.
زند گفت: چندین رقم جدید گندم ، حبوبات و دانه های روغنی نیز که قابلیت کشت دیم را دارد و به خشکی و کم آبی به شدت مقاوم است بزودی به کشاورزان معرفی می شود.
وی درباره معرفی ارقام کم آب بر افزود: در ایران باستان برای استفاده بهینه از آب از گیاهانی که نیاز آبی  کم داشتند استفاده می کردند و ما در حال حاضر با توجه به محدودیت های منابع آب به تأسی از نیاکان خود گیاهان کم آب بر را معرفی و جایگزین خواهیم کرد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: براساس برنامه ریزی های انجام شده ارزن و ذرت سورگوم به جای ذرت فعلی معرفی و کشت خواهد شد.
زند افزود: سازمان تحقیقات ، آموزش و ترویج جهاد کشاورزی 24 رقم جدید محصولات کم آب بر را برای جایگزین کردن ارقام پر آب به کشاورزان معرفی خواهد کرد.
وی همچنین از معرفی 10 گیاه جدید کم آب بر خبر داد و گفت: یکی از گیاهان محصولی به نام کنیو وا است که از خانواده برگ های اسفناجی است که نیاز آبی بسیار کمی دارد.
رئیس سازمان تحقیقات ، آموزش و ترویج جهادکشاورزی افزود: مکان های مناسب کشت 10 گیاه جدید کم آب بر ارزیابی و مشخص شده است و این گیاهان برای کشت در اختیار کشاورزان قرار می گیرد.
104 طرح پژوهشی کشاورزی تجاری سازی و به تولید انبوه رسید
معاون وزیر جهاد کشاورزی از تجاری سازی 104 دستاورد پژوهشی و تحقیقاتی و واگذاری این طرح ها به بخش خصوصی خبر داد.
اسکندر زند با اشاره به این که بزودی تعداد دیگری از طرح های پژوهشی برای تولید تجاری به بخش خصوصی واگذار می شود گفت: دانش فنی تکثیر بچه ماهی برای اجرای طرح پرورش ماهی در قفس از جمله طرح های پژوهشی است که در هفته دولت به شیلات و بخش خصوصی واگذار شد.
وی افزود: واگذاری دانش فنی تولید انبوه نخستین کود زیستی ویژه محصول گندم از دیگر اقدامات سازمان تحقیقات ، آموزش و ترویج برای تجاری سازی دستاوردهای پژوهشی است.
معاون وزیر جهادکشاورزی و رئیس سازمان تحقیقات ، آموزش و ترویج کشاورزی گفت: با تولید انبوه این کود زیستی میزان تولید گندم دیم و آبی در هر هکتار 500 کیلو افزایش خواهد یافت.
زند کنترل کیفیت کودهای شیمیایی و آلی تولید داخل و کودهای وارداتی را از دیگر اقدامات سازمان تحقیقات ، آموزش و ترویج کشاورزی دانست و افزود: طرح کنترل کیفی کودهای شیمیایی و آلی پایان یافته است و بزودی کودهای استاندارد و مورد تأیید معرفی خواهد شد.
وی معرفی ارقام جدید زراعی و باغی را مهمترین اولویت سازمان تحقیقات ، آموزش و ترویج دانست و گفت: تاکنون 611 رقم جدید زراعی و باغی مقاوم به خشکی ، کم آبی ، آفات و بیماری ها به کشاورزان معرفی کردیم.
معاون وزیر جهادکشاورزی و رئیس سازمان تحقیقات ، آموزش و ترویج کشاورزی افزود: امسال 24 رقم جدید زراعی و باغی معرفی کردیم و کشاورزان این ارقام را زیر کشت برده اند.
زند گفت: سازمان تحقیقات و آموزش و ترویج کشاورزی تاکنون 52 رقم گندم و بیش از 40 رقم برنج را به کشاورزان معرفی کرده است.
وی همچنین از اجرای طرح نظام نوین ترویج خبر داد و افزود: این طرح در چهار استان کشور بصورت آزمایشی به منظور ارائه خدمات آموزشی و ترویجی به کشاورزان با همکاری هشت هزار ناظر تخصصی اجرا می شود.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
اقامه نماز جمعه فردا ۱۴ آذر به امامت آیت الله حسینی بوشهری در قم
ولایتی: بیانیه‌های سیاسی واقعیت مالکیت جزایر ایرانی را تغییر نمی‌دهد
لزوم تربیت نیروی انسانی آموزش‌محور برای ایفای مأموریت‌های دفاعی
چرا قانون هوای پاک اجرا نمی‌شود؟
آخرین تحولات جنگ روسیه و اوکراین
علیزاده دبیر یازدهمین جشنواره رسانه‌ای ابوذر استان قم شد
تحویل نخستین واحد‌های نهضت ملی مسکن در مهرگان مشهد
تقویت اقدامات احیای دریاچه ارومیه با همکاری های بین المللی
واژگونی سواری در جاده شیراز به کازرون با ۲ مصدوم
دهمین کاروان ترویج بهره‌وری کشاورزی به شاهین دژ رسید
تجلیل وزیر راه و شهرسازی از خانواده سه شهید زنجانی
دیداری صمیمانه با خالق خاطرات ماندگار «قصه‌های تابه‌تا»
مهار آتش انبار کالا‌های بازرگانی در قشم
ضرورت ورود دستگاه‌های قضائی، نظارتی و اجرایی برای حل مشکلات تولید
تشدید برخورد با پلاک‌های مخدوش در محورهای استان
گمرک خراسان جنوبی آماده اجرای روان و منظم طرح کولبری
عقب‌نشینی عراق از طرح تحریم مالی گروه‌های مقاومت
دیدار نماینده وزیر راه و شهرسازی با مادر شهید سالارزهی
راه شهدا، حقیقت زنده انقلاب اسلامی است
پدافند غیرعامل، راهبردی برای کاهش آسیب پذیری و افزایش توان ملی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فرایند جذب هیئت علمی در دانشگاه‌ها آغاز شد
سقف کیفری مهریه مشخص شد
تعطیلی مدارس در همه مقاطع تحصیلی و مراکز دانشگاهی و آموزش عالی استان البرز
اگر آمریکایی‌ها امنیت ایران را تهدید کنند برخورد خواهیم کرد
ترمینال زنجان نیازمند توسعه زیرساخت و نوسازی ناوگان است
آغاز رزمایش اقتدار نیروی دریایی سپاه از فردا
طرح اصلاح قانون محکومیت‌های مالی، تعرضی به قانون مهریه نکرده است
از بنزین تا هواشناسی! پاسخ دولتی‌ها به سوالات خبرنگاران
سپاه بزرگترین سازمان ضد تروریستی دنیا
بهسازی و آسفالت جاده روستای دمه در بخش سرفاریاب
پخش زنده قرعه کشی جام جهانی فوتبال از شبکه سوم سیما
افزایش ۹۶ درصدی تسهیلات مشاغل خانگی چهارمحال و بختیاری
آغاز بارش برف در جاده کرج کندوان
رهبر انقلاب: زن، کارگزار خانه نیست، مدیر است
طرح بزرگ دشمن در دفاع مقدس ۱۲ روزه شکست خورد
فعالیت مدارس و دانشگاه‌های فارس فردا هم مجازی است  (۲۸ نظر)
سقف کیفری مهریه مشخص شد  (۱ نظر)
اگر آمریکایی‌ها امنیت ایران را تهدید کنند برخورد خواهیم کرد  (۱ نظر)
دشمن خطا کند هزینه سنگینی به او تحمیل می‌کنیم  (۱ نظر)
تردید‌ها درباره سلامتی ترامپ با انتشار‌ام‌آر‌آی وی  (۱ نظر)
آسمان قم تا پنج شنبه بارانی است  (۱ نظر)
میرزا کوچک جنگلی بزرگمرد پرآوازه‌ گیلان  (۱ نظر)
غیرحضوری شدن مدارس و دانشگاه‌های خراسان جنوبی  (۱ نظر)
قطعی گاز در شهرزیبا منطقه ۵ تهران از ۱۶ ساعت گذشت  (۱ نظر)
تخلف در تبدیل رایگان خودرو‌های بنزینی به دوگانه سوز  (۱ نظر)
کاشت ۲۵۰۰ اصله نهال اکالیپتوس در مزارع کارون  (۱ نظر)
معرفی مستند‌های بلند جشنواره سینما حقیقت  (۱ نظر)