• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۷۵۲۷۴۱
تاریخ انتشار: ۱۶ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۱:۲۴
بین الملل » تحلیلی

هند بر توسعه بندر چابهار متعهد است

روزنامه تلگراف هند نوشت: در حالی که روابط ایران و هند به علت عدم تعهد دهلی نو در اجرای طرح چابهار متشنج شده ، این کشور متعهد شد به سرعت برای توسعه این بندر اقدام خواهد کرد.

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ روزنامه تلگراف هند نوشت: در حالی که روابط ایران و هند به علت عدم تعهد دهلی نو در اجرای طرح چابهار متشنج شده است، این کشور متعهد شد به سرعت برای توسعه این بندر اقدام خواهد کرد.
این روزنامه هندی در پایگاه اینترنتی خود نوشت: در بحبوحه اختلافات میان هند و ایران که بخشی از آن به علت تاخیر دهلی نو در اجرای تعهدات خود برای توسعه بندر چابهار است، نیتین گادکاری (Nitin Gadkari) وزیر حمل و نقل و کشتیرانی هند متعهد شد در سریع ترین زمان ممکن به تعهد خود در توسعه این بندر عمل کند.
گادکاری که به منظور شرکت در مراسم تحلیف دومین دوره ریاست جمهوری حسن روحانی به تهران سفر کرده بود، به عنوان بخشی از تلاش های هر دو کشور برای کاهش تنش های اخیر، با شماری از مقامات بلند پایه ایرانی دیدار کرد.
وزارت امور خارجه هند اعلام کرد، وی در این سفر با روحانی، اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهور و عباس آخوندی، وزیر راه و شهرسازی دیدار کرد.
به گفته مقامات، تنش های میان آمریکا و ایران پس از روی کار آمدن دونالد ترامپ و تهدید واشنگتن به تحریم های تازه علیه تهران نیز بر رابطه ایران و هند سایه انداخته است. هند مطمئن نیست با چه سرعتی می تواند در این بندر و منطقه ویژه اقتصادی مجاور آن سرمایه گذاری کند اگر تحریم های تازه آمریکا بر این سرمایه گذاری ها تاثیر بگذارد. تنش ها بر سر یک میدان گازی که دهلی نو خواستار آن است اما تهران به شدت برای آن چانه زنی می کند، نیز همچنان باقی است.
وزارت امور خارجه هند در بیانیه ای اعلام کرد: «هر دو طرف بار دیگر تعهد خود را برای تکمیل و اجرای بندر چابهار در سریع ترین زمان ممکن تکرار کردند. این طرح به توسعه روابط تجاری و اقتصادی دوجانبه و منطقه ای کمک خواهد کرد و همچنین مسیر جایگزینی برای دسترسی افغانستان به بازارهای منطقه ای و جهانی خواهد بود.»
برای هند، بندر چابهار از نظر راهبردی بسیار اهمیت دارد و دروازه ای به سوی ایران و افغانستان است که می تواند مسیر زمینی از طریق پاکستان را دور بزند، کشوری که هند روابط پرتنشی با آن دارد. پاکستان بارها مسیر تجارت زمینی میان هند و افغانستان را بسته است.
نارندرا مودی، نخست وزیر هند سال گذشته به تهران سفر کرد. در این سفر هند، ایران و افغانستان یک توافق ترانزیتی سه جانبه امضا کردند که بر اساس آن انتقال کالا با کشتی تا چابهار و از آن جا از طریق خطوط ریلی به زاهدان در مرز ایران و افغانستان صورت خواهد گرفت. سپس کالاها با کامیون به افغانستان منتقل می شوند.
بندر چابهار برای هند اهمیت دارد زیرا می تواند از طریق آن بندر گوادر در بلوچستان پاکستان را دور بزند. از نظر دهلی نو، در صورت رویارویی نظامی، بندر گوادر برای هند یک تهدید احتمالی محسوب خواهد شد. ارزش راهبردی بندر چابهار برای هند موجب شد مودی در سفر خود به تهران متعهد به اجرای سریع توافق دوجانبه با ایران برای توسعه این بندر شود. این در حالی است که هند سابقه خوبی در اجرای به موقع طرح های بین المللی خود ندارد.
اکنون تقریبا پانزده ماه از امضای این توافق گذشته و هند به تعهدات خود عمل نکرده است. از آن زمان تا کنون، ایران و هند بر سر دسترسی دهلی نو به میدان گازی «فرزاد بی» که تهران پیشتر پیشنهاد داده بود، درگیر مذاکرات پرتنشی شده اند. در بحبوحه این اختلافات، هند در ماه مه (اردیبهشت) واردات نفتی خود را از ایران به عنوان ابزاری برای فشار وارد کردن بر تهران، قطع کرد. ایران نیز این هفته با کمک کمیسیون انرژی مجلس اقدام هند را تلافی کرد و در بیانیه ای اعلام کرد ایران ملزم به واگذاری توسعه این میدان گازی به هند نیست.
در همین حال، تهدید دولت ترامپ به اعمال تحریم های جدید علیه ایران نیز محاسبات دیپلماتیک هند را پیچیده تر کرده است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
فهرست پرواز‌های فرودگاه اصفهان (هشتم دی ماه۱۴۰۴)
پدر شهید والامقام «تقی حسنی» آسمانی شد
آماده‌باش ستاد مدیریت بحران استان زنجان در پی صدور هشدار نارنجی
برگزاری نشست رویداد تاریخی حماسه ۹ دی در دانشگاه تبریز
اسکان اضطراری ۱۵۰ زائر کربلا در حسینیه اعظم زنجان در پی کولاک شدید
هشدار مه‌گرفتگی و کولاک در جاده یاسوج-بابامیدان و یاسوج-اقلید
تخلیه اضطراری ۶ خانواده در پی سیلاب‌های اخیر لنده
بازگشایی و لایروبی ۴ زیرگذر درگیر سیل در محورهای روستایی زنجانرود
ناپدید شدن ۳ نفر در بارندگی‌های کهگیلویه/ جستجو همچنان ادامه دارد
تکمیل ۹۵ درصد تاسیسات زیربنایی در سایت کوی زنگان زنجان
افتتاح ۲ مرکز تخصصی مشاوره ازدواج و خانواده در زنجان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۸ دی ۱۴۰۴
دادستان زنجان: خلع ید از زمین‌های راکد شهرک‌های صنعتی در دستور کار است
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی همدان، دوشنبه هشتم دی ماه
اوقات شرعی اهواز، ۸ دی ماه ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۸ دی ماه ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی دوشنبه ۸ دی ۱۴۰۴ به افق قم
الکترونیکی شدن خدمات باید به رضایتمندی مردم منجر شود
مهلت ۱۰ روزه بازرس کل لرستان برای ساماندهی دستفروشان
نمایش قصه دوست‌داشتنی روی صحنه جشنواره تونس
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
واریز سود سهام عدالت در بیست و هفتم دی
نمایش اقتدار پرتاب سه ماهواره ایرانی به فضا در قاب تلویزیون
تعطیلی برخی مدارس آذربایجان غربی در ۸ دی ماه
درگذشت حضرت آیت‌الله سید علی شفیعی نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری
فریدونشهر برفی‌ترین منطقه نصف جهان
پخش زنده پرتاب سه ماهواره ایرانی به فضا در کانون پرورش فکری اهواز
پرتاب سه ماهواره ایرانی به فضا
واریز سود سهام عدالت همزمان با عید مبعث
مشکلات ساختاری اقتصاد؛ علت التهابات ارزی
افزایش ۲۰درصدی حقوق‌کارمندان درلایحه بودجه اصلاح شود
هشدار نارنجی بارش برف و باران در۱۳ استان
ایران در جمع ۱۰ کشور برتر جهان در چرخه کامل فناوری فضایی
کشف موتورسیکلت‌های ۳۰ میلیاردی قاچاق در لامرد
تخلف درج نکردن قیمت
درخواست از شهروندان برای شناسایی متهم
اجرای پویش ملی «پیام امید ما از فضا»  (۹ نظر)
وعده وزیر اقتصاد برای ایجاد آرامش اقتصادی و معیشتی مردم  (۶ نظر)
فارس از فردا برفی و بارانی می‌شود  (۵ نظر)
تشکیل پرونده قضایی برای ۳ مدیر خراسان جنوبی  (۴ نظر)
انفجار تروریستی در مسجدی واقع در حمص سوریه  (۲ نظر)
چتر باران ، فردا در فارس گسترده تر می شود  (۱ نظر)
هشدار هواشناسی سطح زرد شماره ۳۹ برای استان کرمان  (۱ نظر)
کارگروه اضطرار آلودگی هوای تهران تشکیل می‌شود  (۱ نظر)
پرونده قضائی برای کشتی متخلف خارجی حامل سوخت قاچاق  (۱ نظر)
نیاز مهم امروز جهان: نظام عادلانه ملّی و بین‌المللی اسلامی  (۱ نظر)
قیمت عرضه محصولات لبنی لحظه‌ای رصد می‌شود  (۱ نظر)
بارش نخستین برف زمستانی در شهرستان سپیدان  (۱ نظر)
پیش‌بینی هواشناسی تا سه‌شنبه، برف و باران و وزش باد  (۱ نظر)
️شیرین یزدان‌بخش درگذشت  (۱ نظر)
ورود به ورزشگاه پارس تنها با داشتن بلیت الکترونیکی امکان پذیر است  (۱ نظر)