به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی دانشگاه صنعتی امیرکبیر، خانم لیلا حسنی دانشجوی کارشناسی ارشد رشته مهندسی نساجی دانشگاه صنعتی امیرکبیر در خصوص طرح خود با عنوان «تولید و بررسی خواص فیلم حاصل از پروتئین های ابریشم» گفت: در این طرح از پروتئین های ابریشم، فیبروئین و سریسین استفاده کردیم تا بتوانیم فیلمی را به تولید برسانیم که در زمینه پزشکی کاربرد دارد.
وی ادامه داد: پروتئینهای ابریشم از سازگاری خوبی با محیط زیست برخوردار بوده و امروزه مواد زیست سازگار به علت ترکیب خواص بینظیر فیزیکی و شیمیایی خود و ظرفیت بالای آنها در زمینههای دارو، داربست برای مهندسی بافت و دیگر کاربردهای زیستی بسیار مورد توجه قرار گرفتهاند.
این محقق خاطر نشان کرد: فیلم حاصل از پروتئینهای ابریشم به دلیل خصوصیات نفوذپذیری اکسیژن و بخارآب میتوانند گزینهی مناسبی به عنوان پیوند برای بهبود زخم، مهندسی بافت و برنامههای کاربردی زیست پزشکی باشد.
خانم حسنی با بیان اینکه این طرح به روشهای مختلف توسط سایر محققان کشور و کشورهای دیگر انجام گرفته گفت: روش ما استخراج پروتئین از ابریشم بوده است که با استفاده از یک حلال «فیبروئین» و با استفاده از آب مقطر «سریسین» را از ابریشم استخراج کردیم.
وی افزود: روش های مختلف اعمال شده برای استخراج این نوع پروتئین ها از ابریشم تأثیر زیادی در مطلوب بودن آنها دارد. بنابراین لازم است درک درستی از ساختار پروتئینها و تأثیر عوامل مختلف در طول فرآیند تولید به دست آورد تا با طراحی مناسب فرآیند تولید بتوان فیلمهای با خواص مطلوب و مناسب کاربرد مورد نظر تولید کرد.
وی با تأکید بر اینکه این فیلم تولید شده در زمینه پزشکی مورد استفاده قرار می گیرد، عنوان کرد: به دلیل اینکه از ابریشم برای تهیه نخ بخیه استفاده می شود پس نتیجه تأثیرگذاری در بهبودی و سازگاری آن با پوست انسان به اثبات رسیده از این رو از این فیلم ها می توان در زمینه پزشکی بهره برد.
دانشجوی دانشگاه صنعتی امیرکبیر خاطر نشان کرد: رهایش دارو استفاده از این فیلم ها در تولید چسب زخم نیز کاربرد دارد.
خانم حسنی افزود: به دلیل استفاده از پروتئین طبیعی، این چسب ها سازگار با بدن بوده و در بهبودی آن تأثیر است.
وی گفت: این طرح باید روی زخم های متفاوت مورد تحقیق و بررسی قرار بگیرد تا محصول به تولید انبوه برسد.