تعیین تکلیف تپه اشرف
تکلیف تپه اشرف اصفهان تعیین میشود.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز اصفهان؛ مدیر منطقه چهار شهرداری اصفهان تپه اشرف را با قدمت هفت هزار سال یکی از کهنترین بناهای شهر اصفهان در مجاورت پل تاریخی شهرستان دانست و گفت: قرار است گزارش کامل و مستند از وضعیت گذشته، تاریخچه و برنامه پیش بینی شده قابل اجرا برای احیا و نجات بخشی تپه اشرف و خروج از شرایط نامطلوب آن به همت سرپرست تیم باستان شناسی ارائه و یک تفاهم نامه بین شهرداری و سازمان میراث فرهنگی تهیه و این موضوع مرحله بندی شود.
رضا اخوان افزود: با توجه به اینکه شهرداری آمادگی حمایت و تسهیلگری امور برای انجام ادامه کاوش در تپه تاریخی اشرف را دارد، تسهیلات و شرایط لازم فراهم و موانع برداشته شود.
وی با بیان اینکه تپه اشرف حدود هفت هکتار از اراضی خیابان مشتاق دوم را فرا گرفته است، افزود: در این دوره مدیریت شهری که ساماندهی سیما و منظر شهری و بازآفرینی و باز زندهسازی محیط شهری در اولویت فعالیتها قرار گرفت، شهرداری منطقه چهار نیز نجاتبخشی و احیای تپه اشرف را در دستور کار خود قرار داد.
به گفته اخوان تپه اشرف دارای دو بعد تاریخی و میراث فرهنگی غنی و بُعد دوم آن به عنوان فضای شهری است که به لحاظ منظر باید از این شرایط نامطلوب خارج و ساماندهی و احیا شود و در قالب محور گردشگری جذاب در اختیار شهروندان و گردشگران قرار گیرد.
اگرچه تپه اشرف با وسعتی در حدود ۱۲ هکتار بنیانی صخره ای دارد اما تا سال های دهه ۱۳۳۰ خورشیدی کشاورزان منطقه بر روی خاک محدودی که از آوار بناهای تپه برجای مانده بود به کشاورزی می پرداختند و در عکس هوایی که در سال ۱۳۳۵ برداشته شده، آثار کرت بندی بر روی تپه به چشم می خورد .
تپه اشرف در آبان سال ۱۳۷۵ به شماره ۱۷۷۰ درفهرست آثارملی ایران به ثبت رسید.