پخش زنده
امروز: -
در کمتر از دو دهه اخیر متوسط شوری آبهای زیرزمینی در مناطق شرقی دشت کاشمر دو برابر شده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی؛رئیس مرکز آموزش عالی کاشمر امروز گفت:این شهرستان علاوه بر این از معضلات دیگری مانند مکانیزه نبودن، آبیاری سنتی، بهینه نبودن الگوی کشت، تغییر کاربری، کاهش حاصلخیزی و فرسایش خاک، کمبود منابع آب و بیلان منفی سفرههای آب زیرزمینی رنج می برد.
هادی معماریان افزود: شوری پیش رونده منابع آب، عدم توسعه کشت گلخانهای، آسیبپذیری زیاد در برابر آفات و بیماریها و تغییر اقلیم و خشکسالی از دیگر مشکلات حوزه آب در شهرستان کاشمر است.
وی با بیان اینکه کاشمر نیازمند کشاورزی حفاظتی است ادامه داد: منطقه کاشمر، خلیلآباد و بردسکن در محدوده اقلیمی خشک و فراخشک کشور قرار گرفته که میزان بالای تبخیر در آن یکی از محدودیتهای توسعه کشاورزی منطقه محسوب میشود.
عضو شورای پژوهش و فناوری اداره کل حفاظت محیطزیست خراسان رضوی گفت: بر اساس نقشههای استخراج شده، دشت کاشمر از سال ۱۳۸۴ تا ۱۳۹۷ به طور تدریجی در شرایط خطرناک خشکسالی قرار گرفته است.
معماریان افزود: بررسی اثر تغییر اقلیم در کشاورزی منطقه نشان میدهد که افزایش دما و کاهش بارندگی میتواند موجب ۴۱ درصدی کاهش عملکرد کشت گندم در دهه های آینده شود.
وی گفت:کشاورزی حفاظتی در مناطقی مانند کاشمر که با معضلاتی نظیر افزایش تبخیر، فرسایش خاک و کاهش حاصلخیزی روبهروست میتواند یک راه حل سریع و ارزان برای توسعه پایدار کشاورزی به عنوان مهمترین منبع درآمد مردم منطقه باشد.