• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۹۰۳۷۱۵
تاریخ انتشار: ۱۳ تير ۱۴۰۲ - ۲۰:۰۵

طراحی فضای سبز با باغ قرآنی و باغ اسلامی در بریتانیا

کمتر طراحانی هستند که در طراحی و معماری باغ به سبک اسلامی کار کنند، اما خانم، اما کلارک یکی از معمارانی هست که به صورت اختصاصی در طراحی اسلامی باغ فعالیت می‏ کند.

به گزارش سرویس وبگردی خبرگزاری صدا و سیما ، خانم «اما کلارک» نوه دختری هربرت هنری از نخست وزیران اسبق انگلستان که در سالهای گذشته مسلمان شده، به عنوان طرّاحِ فضای سبز با باغ قرآنی و باغ اسلامی در بریتانیا شناخته شده است.

طراحی فضای سبز با باغ قرآنی و باغ اسلامی در بریتانیا

کمتر طراحانی هستند که در طراحی و معماری باغ به سبک اسلامی کار کنند، اما خانم کلارک یکی از معمارانی هست که به صورت اختصاصی در طراحی اسلامی باغ فعالیت می‏ کند.

روزنامۀ ساندی تایمز نوشته است: «اماکلارک» باغی را با تفاوت‌های بسیار ظریف و پیچیدۀ سبک اسلامی در قصر «پرنس چارلز» (ولیعهد سابق و پادشاه کنونی بریتانیا)، واقع در منطقه «گلاسترشر» طراحی کرده است. او این باغ را «باغ فرش» نامید و همچنین پارک‌هایی از این قبیل را در اطراف پارکینگ ‏های بسیاری از مساجد طراحی کرد.

او در طراحی باغ از مفاهیم باغداری در آموزه‌های اسلامی خارج نمی‏ شود (همیشه از آن الگو برداری می‏ کند) بنابراین جای تعجب نیست که او در طراحی‌هایش به قرآن کریم مراجعه می ‏کند و مفاهیم بسیار زیادی را که در قرآن شرح داده شده است را به تصویر می‏ کشاند.

طراحی فضای سبز با باغ قرآنی و باغ اسلامی در بریتانیا

کتاب هنر باغداری اسلامی از، اما کلارک

او کتابی در مورد مفهوم باغداری اسلامی تحت عنوان هنر باغداری اسلامی [۴]نوشته است.

در این کتاب، به این موضوع که قرآن کریم تنها برای آموزش مسائل مذهبی به مسلمانان نیست بلکه علوم بسیار گسترده‏ای را در بر می‏گیرد می‏پردازد و اتفاقا یکی از همین آموزش‏ها چگونگی طراحی یک باغ است.

رساله او در نماد باغ اسلامی «Underneath Which rivers Flow» نام دارد، یعنی باغ‏هایی که از زیر آن نهر‌ها جاری هستند. این عنوان همان معنای عبارت قرآنی «جنات تجری من تحتها الانهار» در وصف بهشت است که در سال۱۹۹۶ منتشر شد.

طبق گفتۀ خانم «کلارک» اسلام به ما یاد می‏ دهد که تمام باغ و پارک‏های جهان باید بر اساس مفاهیم باغ‏های بهشتی باشند که در قرآن کریم به تصویر کشیده شده است.

کلارک بعد از مطالعات مختلف به این واقعیت مهم پی برد که ساخت باغ و پارک در حکومت‌های اسلامی که به وسیلۀ معماران مسلمان گسترش پیدا کرده محیط‌هایی بسیار دوستانه و راه حلی برای مقابله با افزایش درجه حرارت جهانی است.

او در نتیجۀ این یافته‌هایش بعد‌ها توانست مفاهیم خاصی را در باغداری انگلیسی کشف و به ثبت برساند.

بعد‌ها طرح‏ های او در بارۀ باغداری اسلامی مورد توجه و درخواست بسیاری از کشور‌های دیگر قرار گرفت؛ و از آن زمان به طور گسترده ‏ای به عنوان معمار متخصص در باغداری اسلامی شناخته شد.

درختان قرانی موجود در طراحی خانم کلارک

طبق نظریات «اما کلارک» در قرآن کریم چهار نوع از درختان میوه به نام‌های خرما، انجیر، زیتون و انار وجود دارند که بار‌ها به آن‌ها اشاره شده است.  (البته خانم، اما کلارک از شش درخت قرآنی، چهار درخت را به عنوان درختان قرآنی یاد کرده و از انگور و سدر نام نبرده است.) کلارک درختان میوه، بادام، گیلاس، سیب، گلابی یا درختان آلو را هم برای باغ قرآنی توصیه می‏ کند وی با توجه به آب و هوای هر منطقه کاشت درختان خاص آن منطقه را توصیه می‏ کند؛ بنابراین کاشت هر درخت میوه‌ای باید با آب و هوای آن منطقه سازگاری داشته باشد.

خانم کلارک در باغی که در محل خصوصی اقامت پرنس چارلز ( در آن زمان و پادشاه چارلز کنونی) درگلاسترشر ساخته شد، سه مورد از چهار نوع درختانی خرما، انجیر، زیتون و انار که در قرآن ذکر شده استفاده کرده است.

طراحی فضای سبز با باغ قرآنی و باغ اسلامی در بریتانیا

او همچنین در کتابش توضیح داده است که پارک در مفاهیم اسلامی، باغی است که از عنصر اساسی آب برخوردار باشد، به طوری که امکان وضو و غسل و شست‏ و شو را به مردم بدهد. [۶]آیا عجیب نیست؟! که در اقامت‏گاه «پرنس چارلز» باغ قرآنی با درختان قرآنی؛ انجیر، و انار، و زیتون وجود داشته‏باشد، اما در ایران اسلامی باغ اسلامی و یا باغ قرآنی مفهومی ناآشنا باشد و به گوش کسی نخورده باشد؟

منابع:

 http: //emma-clark.com 
http: //republika.co.id

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تقویم و اوقات شرعی شنبه ۱۸ بهمن ۱۴۰۴ به افق قم
تصادف مرگبار با دو فوتی در کوهدشت لرستان
جشنواره بازی‌های بومی و محلی در دلفان لرستان
شکست خیبر مقابل سپاهان اصفهان
پاسخ قاطع به هر گونه تجاوزگری دشمنان علیه کشورمان
مسدود شدن مسیر دوازده امام شهرستان اردل در چهارمحال و بختیاری به دلیل رانش زمین
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۱۸ بهمن ماه ۱۴۰۴
برگزاری پنجمین جشنواره ملی داستان‌نویسی ترکی رضوی (قیزیل ایوان) در زنجان
افتتاح سردخانه ۲ هزار تنی ذخیره‌سازی محصولات کشاورزی در شهرستان خدابنده
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۸ بهمن ۱۴۰۴
فعالیت ۲۵۰ واحد مرغداری گوشتی با ظرفیت اسمی ۷.۸ میلیون قطعه در زنجان
افتتاح مرغداری۹۰ هزار قطعه‌ای در سلسله لرستان
مسجد جامع الشتر ،پایگاه سلامت و کمک مؤمنانه
شهدا الگوهای حقیقی ایمان و بصیرت هستند
وقایع و رویداد‌های هفدهم بهمن سال ۵۷
ورزشی‌های هفدهم بهمن ماه در استان سمنان
اجرای طرح ویژه برخورد با رانندگان متخلف در ایلام
ارائه خدمات رایگان دامپزشکی در روستای علی‌آباد ایلخچی
حضور داور چهارمحال و بختیاری در لیگ برتر تنیس
تعویق ثبت‌نام نیمسال دوم سال تحصیلی دانشگاه تهران
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
پایان دور جدید مذاکرات مسقط
ورود سامانه بارشی جدید به کشور از امشب
پایان دور اول مذاکرات هسته ای ایران و آمریکا
عراقچی: مذاکرات امروز شروع خوبی بود
هشدار نارنجی هواشناسی در ۱۲ استان
استفاده از ظرفیت‌های قانونی برای کاهش جمعیت کیفری
شکارچیان متخلف در دام قانون
اجرای سیاست‌های ضدتورم، کلید گره‌گشایی از زندگی مردم است
دیدگاه وزیر خارجه عمان درباره مذاکرات ایران و آمریکا
عزیمت هیئت مذاکره کننده ایرانی به محل مذاکرات
حضور دو قلاده پلنگ در منطقه حفاظت شده البرز جنوبی
تحریم های جدید نفتی آمریکا علیه ایران
بازدید معاون دادستان کل کشور از زندان مرکزی قزوین
هوای بیشتر شهر‌های بزرگ در وضعیت سالم
علی‌اف: اجازه نمی‌دهیم هیچ تهدیدی متوجه ایران شود
کاهش ترافیک شهری کرج با اجرای ۴ طرح عمرانی  (۲ نظر)
برای او که خواهد آمد  (۱ نظر)
پاسخ عراقچی به یاوه گویی‌های صدراعظم آلمان  (۱ نظر)
عراقچی: مذاکرات روز جمعه در مسقط برگزار می‌شود  (۱ نظر)
الزام ادارات به نصب نیروگاه های پشت بامی خورشیدی  (۱ نظر)
ما استادان دانشگاه، خود را پاسدار انقلاب اسلامی می‌دانیم  (۱ نظر)
پیام تسلیت نماینده ولی فقیه برای درگذشت باسابقه‌ترین امام جمعه کشور  (۱ نظر)
مصرف گاز مرز ۵۴۰ میلیون مترمکعب را رد کرد  (۱ نظر)
۶۷ درصد گاز تحویلی در بخش خانگی و تجاری مصرف شد  (۱ نظر)
تقسیط هزینه صدور پروانه ساخت در شهرک پرنیان قم  (۱ نظر)